Wat helpt het beste tegen cellulitis?

Heb jij net als 90% van de vrouwen last van cellulitis, en wil je hier eindelijk echt vanaf? Volg deze 4 tips op, en binnen 4 weken is 60% - 80% van je cellulite verdwenen. Je maakt geen gebruik van een of ander duur wondermiddel dat toch niet werkt, maar van eenvoudige aanpassingen van je levensstijl. Het zijn simpele stappen, maar je moet ze wel nemen, ook al heb je een keer geen zin, en dit vergt wel een beetje zelf-discipline!

Wat is cellulitis?

Cellulite is het gevolg van een abnormale ophoging in het bindweefsel van huid en onderhuid. Bij dit typisch vrouwelijke verschijnsel is er sprake van een ophoping van vet in de vetcellen van de onderhuid en van water eromheen (huid en onderhuid). Naarmate de vetcellen groter worden, vervormen ook de omhulsels. Dit trekt aan de aanhechtingspunten aan de huid waardoor een "wattendeken"-effect ontstaat.

Het grootste probleem van cellulitis is, dat het proces zichzelf onderhoudt doordat de bloedsomloop wordt verstikt. Hierdoor ontstaat ophoping van afvalstoffen hetgeen de voeding van de huid verarmt. De bindweefselcel gaat samenklonteren, verliest zijn soepelheid en wordt vezelachtig.

4 simpele stappen tegen cellulitis

Stap 1: Sport tegen cellulitis

Dit is het allerbelangrijkste en meest effectieve wapen tegen cellulitis! Je kunt er niet onderuit. Om de dag een half uur hardlopen, snel fietsen, dansen, enz. , is heel belangrijk als je af wilt van cellulite. Dagelijks bewegen zorgt namelijk niet alleen voor een goede conditie en vetverbranding, het verhoogt tevens de huiddoorbloeding met 90%. Als de huid en de onderhuidse bindweefsels goed doorbloed zijn, dan kunnen afvalstoffen en vocht afgevoerd worden. Een optimale doorbloeding van huid en bindweefsel zijn namelijk het ware wondermiddel tegen sinaasappelhuid en zelfs tegen rimpels.

Stap 2: Veel vocht, minder zout voor het lozen van teveel vocht

Het is heel simpel: Eet meer voedingsmiddelen die veel vocht bevatten: Fruit, groente, Sla, kruidenthee's. Er zit weliswaar vruchtensuiker in fruit, maar het is totale onzin dat dit hetzelfde zou zijn als gewone suiker. Vruchtensuiker is goede energie voor je lijf en hersenen. Als je maar genoeg beweegt op een dag, kun je zoveel fruit eten als je maar wilt. Je kunt het allerbeste kiezen voor ananas, watermeloen en alle soorten bessen. In ananas zit namelijk een stofje dat helpt tegen cellulitis! Probeer tevens minder zout over je eten te doen, en vermijd chips en andere zoute borrelhapjes. Door zout ga je namelijk vocht vasthouden, en vocht in je onderhuidse cellen is nou juist wat je kwijt wilt.

Stap 3: Warm-koud-warm-koud voor optimale doorbloeding

Elke dag als je klaar bent met douchen, zet je het hete water uit, en vervolgens ga je met de koude waterstraal vanaf je voeten en kuiten langzaam naar boven, tot je dijbenen en billen. blijf 30 sec. op elk dijbeen sproeien. Daarna maak je de douche weer warm, doe je hetzelfde met warm water, en vervolgens nog eens met koud water. Dit zorgt net als sporten voor een superdoorbloeding van de huid en het bindweefsel op je billen en dijbenen. Vocht en afvalstoffen worden hierdoor afgevoerd.

Stap 4: Tarwegras tegen cellulitis

Je kunt bij reformzaken Tarwegras-tabletjes of poeder kopen. Het is niet goedkoop, maar als er een wondermiddel tegen allerlei kwaaltjes waaronder cellulitis bestaat, is dit het wel. Tarwegras verbind zichzelf met de toxinen in je lever, bloed en vetweefsel, en zorgt ervoor dat ze op natuurlijke wijze je lichaam verlaten. Tevens zorgt tarwegras ervoor dat je lymfeklieren overtollig vocht loslaten.

Volg deze eenvoudige adviezen op, en zie dat het echt mogelijk is om voor max. 80% van je cellulits af te komen. Door ieders genetische aanleg en hormoonhuishouding is het helaas zeer moeilijk om ook van de laatste 20% sinaasappelhuid af te komen, maar des te meer je je houdt aan een gezond leefpatroon, des te meer succes zul je hebben in de strijd tegen cellulite.
© 2013 - 2024 Angelasmyrneos, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Cellulitis: hoe kom je er vanaf?Cellulitis ontstaat als het bindweefsel tussen de vetruimtes en de huid dunner of zwakker wordt. Het gevolg is dat je ee…
Cellulitis: Voorkomen, genezen of accepterenWat is cellulitis, wie krijgt het en kun je er iets tegen doen? In dit artikel worden deze vragen beantwoord.
Een natuurlijke oplossing voor Cellulitis: etherische olien!Een wondermiddel tegen cellulitis of sinaasappelhuid? Het bestaat echt. Voor de behandeling van cellulitis of putjes is…
Cellulitis of sinaasappelhuid bestrijden of tegengaan!Veel vrouwen krijgen last van cellulitis of een sinaasappelhuid. Het is en aandoening die zorgt voor hobbeltjes op de hu…

Verfraai je haren: krullen, ontkroezen, kleuren en extensiesVerfraai je haren: krullen, ontkroezen, kleuren en extensiesHaren bepalen voor een groot deel je uiterlijk. Zo kan de conditie van het haar een grote invloed hebben op hoe je jezel…
20 Top Tips voor het Natuurlijk Verminderen van Cellulitis20 Top Tips voor het Natuurlijk Verminderen van CellulitisDe meeste vrouwen hebben last van cellulite op een bepaald moment in hun leven. Je hebt echter geen dure anti-cellulite…
Bronnen en referenties
  • www.optimalegezondheid.com
  • www.runnersweb.nl
  • Boek: voeding die schaad, voeding die baadt
Angelasmyrneos (7 artikelen)
Laatste update: 02-06-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.