Een natuurlijke oplossing voor Cellulitis: etherische olien!

Een wondermiddel tegen cellulitis of sinaasappelhuid? Het bestaat echt. Voor de behandeling van cellulitis of putjes is aromatherapie ideaal; Etherische oliën dringen diep door de huidlagen heen en kunnen de cellulitis daar aanpakken waar het ontstaat,namelijk in het bindweefsel. Bij regelmatig gebruik van een goede olie,plus een kleine aanpassing van je dieet zul je na enkele weken resultaten zien. Aromatherapie is een 100% natuurlijke oplossing, zeer krachtig en geschikt voor iedereen.

Wat is cellulitis of sinaasappelhuid?

90% van de vrouwen in het westen heeft last van cellulitis of putjes, maar wat is cellulitis eigenlijk? Cellulitis is de opeenhoping van afvalstoffen en vet in de lichaamsweefsels en de klieren van het lymfesysteem. Een milde vorm kan worden veroorzaakt door een slechte circulatie en door wisselingen in de hormoonhuishouding. Cellulitis en oedeem(vochtophoping) treden vaak tegelijk op. De afvoer van lichaamsvocht (bloed en lymfe) is niet voldoende.

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, wordt cellulitis niet erger door overgewicht, maar door de steeds slechter wordende leefgewoonten van de westerse maatschappij:
 • ongezonde voeding
 • de anticonceptiepil
 • medicijngebruik
 • gebrek aan beweging

Als de ophopingen van vocht, vet en afvalstoffen lange tijd aanwezig zijn, raken deze verhard. Door de onregelmatigheid van deze ophopingen wordt de huid onregelmatig naar buiten geduwd, met als gevolg de putjes en bultjes.

Aromatherapie/ etherische olie biedt de oplossing voor cellulitis of sinaasappelhuid

Etherische oliën zijn opgebouwd uit zeer kleine moleculen die door je huid heen dringen. Daarom zijn deze oliën zo ontzettend werkzaam in je lymfesysteem. Een etherische olie is zeer krachtig en geconcentreerd, je hebt aan twee druppels per keer al genoeg. Maar hoe verdeel je nu twee druppels over je hele achterwerk? Door ze te vermengen met een geschikte basisolie. Er zijn vele soorten waar je uit kunt kiezen, maar het meest geschikt vind ik kokosolie.

Kokosvet bestaat namelijk toevallig ook uit zeer kleine moleculen. Als je nu twee druppels etherische olie met een klodder kokosvet vermengt (smelt in je hand), heb je zelf een medicinale zalf gecreëerd die eerst je huid verzorgt, daarna door je huid heen je bindweefsel opzoekt, en precies op die plek een einde maakt aan de opstoppingen van vocht,vet en afvalstoffen.

Als je zo'n massage behandeling twee keer dagelijks herhaalt, en ten minste één maand lang, zul je duidelijke resultaten beginnen te zien.

Welke etherische oliën helpen tegen cellulitis?

kies uit onderstaande lijst één of twee verschillende oliën:

Ontgiftend:
 • engelwortel
 • geranium
 • jeneverbes

Vochtafdrijvend:
 • grapefruit
 • rozemarijn
 • mandarijn
 • venkel

Afvoerbevorderend en ontstoppend:
 • atlascederhout
 • cipres
 • citroen
 • sandelhout
 • grove den
 • lavendel

Let op! Het komt bijna nooit voor, maar soms zijn mensen voor een bepaalde olie allergisch. Doe een druppel van de gekozen olie op een watje en tip zachtjes op de binnenkant van je pols. Als je na 30 minuten geen last hebt van een allergische reactie, kun je deze olie gebruiken voor de behandeling tegen cellulitis.

Hardlopen en goede voeding tegen cellulitis

In de eerste plaats is het natuurlijk van belang gezond te eten (veel groente en fruit!), en voldoende te bewegen. Drie keer per week een half uur hardlopen kan de bloedcirculatie in het lymfesysteem al enorm verbeteren. Met elke dag één uur stevig wandelen bereik je hetzelfde effect.

Verder is het aan te bevelen om het gebruik van koffie en sigaretten zo veel mogelijk achterwege te laten. Probeer het bij maximaal 1 kopje te laten, en drink de rest van de dag water en kruidenthee. Groene thee is goed voor de vetverbranding en Javaanse thee is goed voor de vochthuishouding.

Bij toepassing van deze tips, in combinatie met aromatherapie, zul je na één maand een groot verschil opmerken. De putjes zullen grotendeels verdwijnen en de huid rondom de billen zal veel strakker zijn.

Tot slot

Etherische oliën zijn een natuurprodukt. Je kunt dus niet na één dag resultaten verwachten. Geef je huid en bindweefsel de tijd om op de olie te reageren en zichzelf te genezen. Etherische oliën zijn echter wel heel sterk spul, probeer je gebruik te beperken tot drie of vier druppels per dag.
© 2010 - 2024 Angelasmyrneos, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Weleda Berken cellulitis olieDe Weleda berken cellulitis olie helpt cellulitis voorkomen. De cellulitis olie verbetert de bestaande cellulitis en de…
Cellulitis: Voorkomen, genezen of accepterenWat is cellulitis, wie krijgt het en kun je er iets tegen doen? In dit artikel worden deze vragen beantwoord.
Cellulitis: hoe kom je er vanaf?Cellulitis ontstaat als het bindweefsel tussen de vetruimtes en de huid dunner of zwakker wordt. Het gevolg is dat je ee…
Hoe kun je cellulitis verminderen?Cellulitis is eigenlijk niet meer dan een ophoping van vet. Iedereen kan last hebben van cellulitis niet alleen op ouder…

De ladyshave: het scheerapparaat voor de damesDe ladyshave: het scheerapparaat voor de damesEen ladyshave is in feite een scheerapparaat dat speciaal voor de dames is ontwikkeld om snel, pijnloos en gemakkelijk j…
Een baardtrimmer kopenEen baardtrimmer kopenSommige mannen kiezen er bewust voor om baardloos door het leven te gaan en verwijderen daarom dagelijks of bijna dageli…
Bronnen en referenties
 • Aromatherapie, een geïllustreerde gids
Angelasmyrneos (7 artikelen)
Laatste update: 27-07-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.