Beauty blunders

Beauty blunders Iedereen overkomt het wel eens, ook al ben je geen frequente make-up gebruiker. Het lichaam reageert namelijk zoals het reageert en ook al denk je alle voorzorgmaatregelen te hebben genomen, je kunt het simpelweg niet altijd allemaal voor zin. Onverwachte weersomstandigheden, onverwachte emoties of een samenloop van omstandigheden … genoeg redenen om de ‘beauty blunder’ te laten ontstaan.

Perfectie?

Voorop gesteld dat perfectie je niet echt mens maakt. Niemand ziet er altijd perfect uit en ook al lijken de professionele foto’s in bijvoorbeeld de modebladen daar perfecte mensen gevonden te hebben, de modellen zijn dit niet. Photoshoppen, een visagist en kapper die de hele tijd achter de modellen aanlopen … en zo kom je een heel eind. De mens in het normale leven, leeft net iets anders en dan moet je kijken waar je je op voor wilt en kunt bereiden en hoever je daarin wilt gaan. En eerlijk is eerlijk, sommige oneffenheden zijn echt niet erg, het geeft soms iets vrolijks of liefs in de aanblik.

Toch zijn er genoeg vrouwen die alle mogelijke beauty blunders proberen te voorkomen en een hutkoffer meeslepen om alles bij te kunnen werken. Echter, voor de meeste vrouwen zijn er slechte enkele beauty blunders die ook echt ontsierend zijn.

Echte blunders

Uitgelopen mascara

Mascara die uitloopt is eigenlijk relatief eenvoudig te voorkomen en toch gaat het nogal eens mis. Denk aan vochtige ogen door emotie, de wind in de ogen of relatief veel traanvocht.

Veel vrouwen gebruiken namelijk niet waterproof mascara en de reden is gelegen in het feit dat niet waterproofmascara de wimpers voller aanzet. Eerlijk is eerlijk, voor veel mascara’s klopt dit ook. Echter, er zijn genoeg merken die een waterproofmascara hebben die vol aanzet. Lancome en Dior bijvoorbeeld.

Wil je toch een niet waterproofmascara en niet de zwarte veeg, druppels of donkere plekken, probeer dan over je favoriete mascara een sealer. Dit is een kleurloze mascara die de mascara die op je wimpers zit ‘sealed’ of eigenlijk er een laag over legt. Zo zal je mascara bij aanraking met vocht, niet uit gaat lopen.

Een andere mogelijkheid is de waterresistant mascara. Deze mascara zit tussen de waterproof en de niet waterproofmascara in en kan wel wat vocht hebben. Maar je mag er niet mee gaan zwemmen, dan gaat het wel fout.

Bron: Giuliamar, PixabayBron: Giuliamar, Pixabay
Glimmen
Om allerlei redenen kan je gezicht gaan glimmen (meestal zweet en talg). Soms is het van binnenuit (bijv. door hormonen of voeding) dat je huid snel glimt, soms is het de hoge temperatuur die je huid doet glimmen. Dan zal je net zien dat je gefotografeerd wordt en dat is nu net funest voor een leuke foto.

Het beste is geen make-up te gebruiken en alleen een crème voor de huid (voor het juiste huidtype) die géén olie bevat. Eventueel voor wat kleur nog een beetje poeder.
Wat je bij je hebt is eigenlijk heel eenvoudig. Niet uitgebreid gaan poederen als je huid gaat glimmen, maar alleen en klein ‘boekje’ met oil blotting papers. Een soort rijstpapier waar je een velletje vanaf haalt en dit dep je op je gezicht waar je glimt. In geen tijd is het glimeffect weg. Er zijn verschillende merken die dit hebben, zoals Chanel, Body Shop en Shiseido.

Lippenstift buiten de liplijn

Veel vrouwen gebruiken iets voor de lippen, is het niet de gloss of butter dan toch wel iets om de lippen te kleuren. Als de lippen jong en glad zijn, dan kan je relatief eenvoudig de lippen inkleuren zonder gedoe. Echter, als je ouder wordt, is de kans op rimpeltjes/lijntjes groter. Niet iedereen heeft het even erg, want dit is ook genetisch bepaald.

Als je er echter last van hebt (in wat voor mate dan ook) is het goed om de lippen te omlijnen op een manier dat de lippenstift op de lippen niet de kans krijgt om in de lijntjes te lopen. Een potloodje om de liplijn (precies op de lijn van de lippen, niet er omheen) in de kleur van de lippenstift, voorkomt dat de lippenstift uitloopt.

Een andere manier is de sealer van de lippenstift. Je doet de gewenste lippenstift netjes op de lippen en gaat er met een kleurloze sealer overheen. In het verleden maakte deze sealers de lippen wat harder en voelde niet prettig aan, maar de sealers die nu te loop zijn voelen goed. De bekende merken die lippenstift in het assortiment hebben, hebben allemaal wel een sealer in de product lijn. Bepaal individueel welke je als prettig ervaart.

Algemeen

Wil je niet allemaal op specifieke zaken letten of een tas met spulletjes meenemen … gebruik dat een algemene make-up sealer. Een spray voor over het hele gezicht, die alles redelijk goed op de plaats houdt. Verschillende merken hebben er een in het assortiment, ondermeer Sephora en Ben Nye.
© 2013 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Everyday Minerals: trendy minerale make up via de webshopEveryday Minerals: trendy minerale make up via de webshopMinerale make up. Het is niet meer aan te slepen. Nu is ook het beroemde Amerikaanse merk Everyday Minerals verkrijgbaar…
Korres Natural Products: 'groene', trendy huidverzorgingKorres Natural Products: 'groene', trendy huidverzorgingWereldwijd al met heel wat awards overladen, is Korres Natural Products nu eindelijk ook in Nederland gemakkelijk verkri…
Permanente make-upOgen, wenkbrauwen en de mond zijn het visite kaartje van elke vrouw. Door middel van permanente make-up kan je er voor z…
Beauty: Uitgelopen make-upBeauty: Uitgelopen make-upIedereen die make-up gebruikt overkomt het wel eens. Is het niet een onverwachte regenbui, dan toch wel die welgemeende…

Haarbeschadiging voorkomenHaarbeschadiging voorkomenMooie, weelderige lokken: wie droomt er niet van? Om dit te bereiken, is het belangrijk om je haar gezond te houden en b…
Hoe kan ik mijn haargroei versnellen?Hoe kan ik mijn haargroei versnellen?Haargroei is grotendeels door een factor van gezondheid en is genetisch bepaald, hoewel er enkel een paar stappen genome…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 20-09-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.