Rimpels decolleté behandeling

Heb jij decolleté rimpels opgemerkt bij jezelf of bij een vriendin? Wanhoop niet, want er zijn veel manieren om rimpels in het decolleté te behandelen, te verwijderen of te camoufleren. Laat je van te voren goed informeren en behandel of voorkom decolleté rimpels.

Artikelindeling


Rimpels decolleté: oorzaken

De rimpels in een decolleté kunnen op verscheidene manieren ontstaan. De manieren waarop rimpels in het decolleté ontstaan lopen vaak sterk uiteen, maar er zijn echter wel een aantal algemene en vaak voorkomende oorzaken te benoemen.
 • De meest voorkomende oorzaak van rimpels in het decolleté is huidveroudering. Bij het ouder worden van de huid wordt deze minder elastisch en komen er rimpels in het decolleté.
 • Een tweede oorzaak voor rimpelvorming is een veelvuldige blootstelling aan de zon. Zon droogt de huid uit en deze uitdroging heeft een negatief effect op het flexibele vermogen van de huid om samen gedrukt of uitgerekt te worden.
 • Een derde oorzaak voor de rimpels in het decolleté is het veelvuldig op de zij slapen. Door de zijdelingse houding wordt het decolleté als het ware samengedrukt waardoor de huid langdurig en intens geplooid wordt. Op latere leeftijd zorgt dit voor blijvende rimpels in het decolleté.

Rimpels decolleté: voorkomen

Er zijn echter een aantal handige tips en tricks om rimpels in het decolleté zo veel mogelijk te voorkomen en te beperken. Deze handige tips en tricks zijn heel gemakkelijk toepasbaar.
 • Ten eerste is het verstandig om bij blootstelling van het decolleté aan de zon voldoende zonnebrandcrème te gebruiken die de huid soepel houdt en er voor zorgt dat jouw decolleté niet verbrandt of uitdroogt. Kies dus altijd een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor.
 • Verder is het aan te raden om niet te vaak en te lang push up beha’s te dragen, omdat deze ervoor zorgen dat de borsten tegen elkaar worden gedrukt waardoor er extra plooien ontstaan die zich kunnen gaan uiten als blijvende rimpels. Ondanks de sexy look van de push up beha is het toch aan te raden om gewone beha’s te dragen, omdat die de natuurlijk vorm van het decolleté ondersteunen.
 • Het is daarnaast ook zeker aan te raden om al op vroege leeftijd gebruik te maken van revitaliserende crèmes voor de huid bij het decolleté. Deze crèmes houden jouw decolleté zo lang als mogelijk soepel. Zorg echter wel dat deze crèmes vitamine A en E bevatten, omdat deze vitamines zorgen voor de opbouw van haarvaten met gezondheid van huidcellen als gevolg.
 • Ten slotte kun je rimpels in het decolleté voorkomen door gezond te eten. Dit eten dient rijk te zijn aan antioxidanten, omdat antioxidanten vrije radicalen tegengaan die de voornaamste oorzaak zijn van huidveroudering. Voedsel dat helpt rimpels in het decolleté te voorkomen bestaat uit bijvoorbeeld aardbeien, tomaten, citrusvruchten, maar ook groene thee en yoghurt.

Rimpels decolleté: verwijderen

Voor het verwijderen van rimpels in het decolleté zijn een aantal behandelingen beschikbaar. Enkele daarvan kun je zelf uitvoeren, andere kunnen enkel door een professional worden uitgevoerd.
 • In eerste instantie is het belangrijk om je decolleté elke dag goed in te smeren met hydraterende crème. Intensieve en consequente behandeling met hydraterende crème kan de rimpels doen verminderen.
 • Daarnaast kun je er voor kiezen om je decolleté regelmatig in te smeren met Jojoba olie. Deze olie staat bekend als goede remedie voor rimpels in het decolleté en is zeer geschikt om rimpels op korte termijn te camoufleren en op lange termijn te doen vervagen.
 • Verder kun je gebruik maken van wisseldouches. Wissel lauw en koud water met elkaar af voor een betere bloedcirculatie en een strakkere huid. Vermijd hete douches ten alle tijden.
 • Je kunt de rimpels ook van binnenuit laten opvullen door injecties op basis van hyaluronzuur en vitamine.
 • Ten slotte is het ook mogelijk om de rimpels in je decolleté met een laserbehandeling te laten verwijderen. Deze behandeling is erg effectief, maar ook zeer prijzig.

Rimpels decolleté: wat moet ik doen?

Hierboven heb je kunnen lezen hoe je de rimpels van het decolleté in eerste instantie kan voorkomen en hoe je ze, als de rimpels in het decolleté dan toch komen, kan verwijderen. De praktijk wijst uit dat het goed behandelen van het decolleté door middel van een gezond voedingspatroon, wisseldouches en crèmes van goede kwaliteit al een strak en ongerimpeld decolleté kunnen opleveren. Als dit niet mocht werken kun je altijd nog overgaan op injecties of een laserbehandeling.
© 2013 - 2024 Mitchxl, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beauty: zin en onzin creme voor decolleteBeauty: zin en onzin creme voor decolleteJe hebt tegenwoordig overal crème voor, dus zo gek is het niet dat het decolleté ook een ‘eigen’ crème krijgt. Hoe zinvo…
Collageen lichttherapie voor een jonge en stralende huidCollageen lichttherapie zorgt voor een huidverjonging, doet rimpels verminderen en voorkomen, lichte lijntjes verdwijnen…
Huidveroudering voorkomen met sculptraDankzij Sculptra (nieuwe naam voor New-Fill) is huidveroudering gemakkelijk te voorkomen en terug te draaien. Door het t…
Beauty: Een mooi decolleté mag weerBeauty: Een mooi decolleté mag weerHet decolleté kan zomaar goed verscholen worden, omdat het modebeeld zo is. Maar even zo goed mag het decolleté weer gez…

Beauty: (tijdelijke) rimpelsBeauty: (tijdelijke) rimpelsSchoonheid is een relatief begrip, want schoonheid is voor iedereen weer anders. Wat redelijk universeel is, is een gezi…
Jojoba olie voor je gezichtJojoba olie voor je gezichtJojoba olie kan goed worden gebruikt voor je gezicht. Het is een natuurproduct dat wordt gezien als een echt wondermidde…
Mitchxl (47 artikelen)
Gepubliceerd: 24-10-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.