Een elegante dag- en nachtmake-up aanbrengen

Actrices, presentatrices, modellen en andere bekende vrouwen hebben allemaal één ding gemeen: ze hebben stuk voor stuk prachtige make-up. Door hun persoonlijke stylisten en visagisten zien ze er vaak prachtig uit, klaar voor de schijnwerpers en de camera's. Maar hoe kunt u nu zelf een mooie make-up creëren zonder die dure artikelen en de hulp van specialisten? Er zijn genoeg handige tips voor het aanbrengen van een elegante dagmake-up die met enkele simpele handelingen aangepast kan worden tot een chique nachtmake-up. Dit is niet alleen ideaal wanneer u na een lange dag vol afspraken of vergaderingen stralend op een feest of een diner moet verschijnen maar ook zeer geschikt wanneer u iets minder tijd heeft voordat u uit gaat.

Het aanbrengen van de oogschaduw

Voordat u een kleurrijke oogschaduw kiest is het verstandig met een witte poederoogschaduw te beginnen. Deze moet aangebracht te worden over het gehele gebied dat reikt van de oogplooi tot net onder de wenkbrauw. Afhankelijk van het type borsteltje dat u gebruikt kan het raadzaam zijn dit eerst een beetje af te kloppen. De witte poederoogschaduw dient als een basis voor de verdere oogschaduw zodat de kleuren die u wilt aanbrengen niet alleen goed zichtbaar zijn maar ook beter blijven zitten.
Wanneer u de witte poederoogschaduw heeft aangebracht, kunt u de kleur uitkiezen die u voor de dagmake-up wilt gebruiken. Over het algemeen wordt voor deze make-up een lichte kleur gekozen omdat die voor een natuurlijke uitstraling zorgt en bovendien geschikt is voor de vele verschillende situaties die zich tijdens de dag voordoen. Deze (zachte) kleur brengt u aan op de acrylboog van het oog, daar waar de oogplooi zich vormt boven het oog. Met de kleur volgt u deze plooi, waarbij u halverwege kunt beginnen of aan het begin van de plooi, tegen de neus aan. U volgt de plooi tot het einde van de wenkbrauw. Ook brengt u de kleur onder de onderste wimperlijn aan, waarmee u een open oogopslag creëert.

Het aanbrengen van een blos

De blusher voor de dagmake-up dient een natuurlijk effect te geven. Dit bereikt u door te kiezen voor een lichte blusher, bijvoorbeeld licht roze, of een blusher die net een tintje donkerder is dan uw huidskleur. Gebruik daarbij een blusherkwast, dat is een grote ronde kwast die iets schuin afloopt. De schuine rand laat u over uw jukbeenderen lopen, de rest van de kwast komt onder de jukbeenderen. Voordat u de blusher gebruikt, dient u de kwast goed af te kloppen. Dit kunt u het beste doen door duim en middelvinger te verbinden en zachtjes met de kwast op de muis van uw hand te kloppen. Vervolgens brengt u de blusher aan.

Het veranderen van de dagmake-up naar een nachtmake-up

Wilt u de dagmake-up aanpassen naar een wat intensere oog make-up? Gebruik dan een donkere oogschaduw. Bij het aanbrengen hiervan volgt u dezelfde lijn als bij het aanbrengen van de dagmake-up. Vervolgens vervaagt u deze lijn met een speciale kwast of met de hand. Heeft u per ongeluk oogschaduw aangebracht op een plek waar u deze niet wilt? Probeer dit dan niet uit te smeren of te verwijderen, maar bedek het simpelweg met de witte poederoogschaduw die eerder gebruikt is bij de dagmake-up. Met een eyeliner kunt u de ogen meer laten spreken. U kunt de eyeliner boven het oog aanzetten, maar ook onder of op het onderste ooglid. Heeft u wat kleinere ogen? Zet de eyeliner dan in de hoeken aan, tot de helft van het oog. Tot slot een mooie lippenstift of lipgloss en u bent helemaal klaar voor een gezellige avond!

Lees verder

© 2014 - 2024 Kennisbox, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Make-up: perfecte ogenMake-up: perfecte ogenOgen bepalen je uitstraling. Het kunnen echte blikvangers worden. Maar hoe krijg je mooie opgemaakte ogen?
Make-up tips: Laat jouw oogkleur mooi uitkomenVeel mensen hebben ontzettend mooie ogen. Sprankelend blauw, smaragd groen, warm bruin. Maar hoe haal je het maximale ui…
Welke make-up past bij je ogen?Welke make-up past bij je ogen?Als je de goede kleur en vorm oogschaduw gebruikt laat het je ogen veel beter uitkomen. En het maakt de kleur en vorm va…
Make-up: De perfecte smokey-eyeMake-up: De perfecte smokey-eyeEen smokey-eye make-up is tijdloos. Deze make-up is ook meteen een moeilijkere om uit te voeren. In dit artikel staat st…

Smeer gerust maar SPF bewustSmeer gerust maar SPF bewustAl geruime tijd is het gebruik van chemicaliën in zonnebrandcrèmes heel gebruikelijk. Minuscule schadelijke nano-deeltje…
Zelf crème of zalf makenZelf crème of zalf makenCrème of zalf verzorgt de huid. Vooral een droge huid heeft veel verzorging nodig. Maar ook schaafwondjes, brandwondjes,…
Kennisbox (28 artikelen)
Gepubliceerd: 16-07-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.