Dagelijkse Make-Up

Dagelijkse Make-Up Een egale, zachte, verzorgde huid en dagelijks een mooie natuurlijke make-up is met de juiste kennis heel makkelijk te realiseren!

Dagelijkse Make-Up

Een mooie, professionele dag en avond make-up is er één die gezondheid uitstraalt en die er zo natuurlijk mogelijk uitziet. De juiste basis voor de make-up is een zachte, gereinigde en vooral gezonde huid. De make-up die aangebracht wordt kan nog zo mooi zijn maar als de huid niet schoon en gehydrateerd is zal de make-up ook niet op zijn best uitkomen.

Reiniging en verzorging

Het dagelijks reinigen en make-up afhalen is een belangrijke factor voor een verzorgde, zachte en egale huid. De beste reinigingsgel is er één met scrubdeeltjes, tevens verwijdert deze ook gelijk de dode huidcellen, het beste moment om deze te gebruiken is na het douchen omdat dan de poriën openstaan door de warme lucht en zo het vuil het beste kan worden verwijderd.

Dagelijks een dagcrème met UV-bescherming gebruiken vertraagt het verouderingsproces en voorkomt rimpels en lijntjes, het dagelijks gebruiken van een nachtcrème helpt de huid te herstellen tijdens het slapen.

Het dagelijks insmeren van het lichaam met handcrème, bodylotion/milk en voetcrème geeft de huid de voeding die het nodig heeft en ziet er met regelmatig gebruik gezond en fris uit.

Een aantal keer per week het gehele lichaam scrubben met een speciale scrubhandschoen of scrubproduct is goed voor de gezondheid en oneffenheden van de huid, zo worden de dode huidcellen verwijdert en geeft dit een gezonde, stralende teint.

De basis

Er zijn verschillende soorten foundations op de markt; de vloeibare foundation, compacte foundation, stick-foundation en tegenwoordig zijn zelfs sprayfoundations te verkrijgen. Bij een foundation geldt altijd; "beter te weinig dan te veel" zo wordt voorkomen dat een maskereffect onstaat, tevens als het toch te weinig is kan er altijd iets meer aangebracht worden.

De juiste foundation kiezen

  • Droge huid, een droge huid voelt snel trekkerig aan en geeft bij het aanbrengen van de foundation eerder kans op een vlekkerig resultaat. Bij voorkeur wordt hierbij gekozen voor een rijke crème foundation op basis van oliën, op de markt is er een ruime keuze uit stickfoundations en vloeibare of compacte crème foundations.
  • Vette(re) huid, bij dit huidtype is het belangrijk dat het glimmen van de huid wordt voorkomen met behulp van de juiste producten. Dit zijn vloeibare foundations op basis van water of poederfoundations.
  • Gecombineerde huid, Omdat het voorhoofd, de kin en de neus(de "T-zone") bij dit huidtype vaak vetter zijn dan de rest van het gezicht, wordt hier bij voorkeur gekozen voor een combinatie van een vloeibare en crème foundation voor een optimaal resultaat.
  • Rijpere huid, een rijpere huid vraagt om een specifieke basis, omdat deze huid vaak rimpels, kraaienpootjes en fijne lijntjes heeft kan de foundation op deze gebieden zich ophopen wat een heel onnatuurlijk effect geeft. Kies bij dit huidtype voor de speciale anti-ageing foundation, deze heeft een verzorgend en liftend effect en laat de huid huid er veel gladder, jeugdiger en stralender uitzien.

De perfecte manier om de juiste kleur foundation te kiezen, is deze aan te brengen op de kaaklijn of de kin. Velen doen deze test op de hand, wat heel onlogisch is want de teint van de hand is heel anders als die van het gezicht.

De ogen

Voor het kiezen van de juiste kleur oogschaduw moet goed gekeken worden naar de kleur van de huid, het haar en de iris van de ogen(het gekleurde gedeelte rondom de pupil).

Kleur ogen

  • Bruine ogen, bruine ogen lijken nog bruiner met koele tinten als aquablauw, mosgroen en paars, maar ook bruine of bronstinten kunnen prima.
  • Groene ogen, groene ogen lijken nog groener door het gebruik van roodachtige, paarse, bruine en goude tinten.
  • Blauwe ogen, blauwe ogen lijken blauwer met warme tinten als roodachtige, bruine en goude.
  • Grijze ogen, grijze ogen lijken grijzer door gebruik van lila of geel/ oranjeachtige tinten.

Bij oogschaduw is het zo dat lichte tinten de ogen vergroten en donkere kleuren ze verkleinen, een combinatie hiervan op de juiste plaatsen als de buiten-bovenzijde van het oog donker en de binnenzijde licht is een goed alternatief. Ook oogschaduw aanbrengen op de onderste oogleden geeft een mooi effect.

Het corrigeren van de ogen

Bij kleine of diepliggende ogen is er meestal weinig ruimte tussen het oog en de wenkbrauw en vaak hangt het ooglid iets op het oog, deze ruimmte kan groter gemaakt worden door het aanbrengen van een lichte tint oogschaduw, vermijd te donkere tinten en gebruik geen zwart of bruin oogpotlood op het binnenste randje van het oog want dit maakt de ogen nog kleiner.

Bij grote of bolle ogen is er een grote ruimte tussen de wenkbrauw en het oog, deze ruimte kan groter worden gemaakt door het gebruik van een donkere tint oogschaduw, eventueel kan met een oogpotlood een dun lijntje op het binnenste randje van het oog aangebracht worden om het oog nog iets te verkleinen.

De lippen

Als basis wordt meestal een dun laagje foundation aangebracht vóórdat de lipgloss of lipstick wordt aangebracht dit zorgt voor een langer houdend resultaat. Nadat de lipstick of lipgloss is aangebracht kan het beste gehapt worden op een tissue, dit verwijdert het teveel aan lipgloss of lipstick zodat deze niet gaat ophopen op één plaats. Onthoud wel goed; het accent van een make-up hoort op de mond óf op de ogen te liggen, anders krijgt het gezicht de neiging er té opgemaakt uit te zien.

De lipcountouren en mond corrigeren

Bij smalle lippen kan er een lijntje getekent worden net buiten de lipcontour en vervolgens opgevuld worden met lipgloss of lipstick, zo lijken de lippen wat voller- bij een kleine mond precies hetzelfde. Bij grote of volle lippen kan een lijntje getekend worden binnen de lipcontour en vervolgens opgevuld worden met lipstick of lipgloss, vermijd té lichte kleuren dat doet de lippen alleen maar voller lijken.

Licht bij aanbrengen make-up

Licht is een belangrijke factor bij het aanbrengen van de make-up. Het kunstlicht s'ochtends in de badkamer is niet de beste verlichting, omdat het resultaat buiten altijd anders is. Breng daarom de make-up bij voorkeur aan bij daglicht.

Wimper/wenkbrauwverf, wenkbrauw/wimpergel of permanente make-up

Tegenwoordig bestaan er ook andere methodes om het gezicht op te maken en geven een optimaal natuurlijk resultaat;
Zo kunnen bijvoorbeeld de wimpers een natuurlijke kleur geverfd worden met een speciale wimperverf die te verkrijgen is bij de drogist, een beetje speciale wimpergel en met een wimperkruller krullen en er is geen omkijken meer naar, ook is er dan geen last meer dat de make-up uitloopt tijdens het zwemmen! Ook is er de zogeheten wenkbrauwgel die langdurig de wenkbrauwen in model laat zitten.

Ook kan er bij o.a. schoonheidsalons en tattooshops permanente make-up worden aangebracht zoals een lijntje op het bovenste en onderste ooglid en een liplijntje.
© 2008 - 2024 Gabriella_, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Permanente make-upOgen, wenkbrauwen en de mond zijn het visite kaartje van elke vrouw. Door middel van permanente make-up kan je er voor z…
Permanente make-up, makkelijk en mooiPermanente make-up, makkelijk en mooiPermanente make-up heeft lang in de kinderschoenen gestaan, maar inmiddels kunnen we stellen dat de techniek steeds bete…
Maquillage tips: correcties aanbrengenHebt u wel eens kleine problemen met uw make-up? Dan kunnen deze tips u zeker verderhelpen om de nodige correcties aan t…
Kim Kardashian make-up tutorialKim Kardashian make-up tutorialHoe maak je je op als Kim Kardashian? Kim Kardashian make-up staat erom bekend dat er veel nadruk op de ogen gelegd word…

Schoonheidstips voor iedereenSchoonheidstips voor iedereenVeel plezier voor weinig geld. Probeer onderstaande tips uit en je zult zien dat ze nog werken ook. Wees altijd voorzich…
Maak je voeten klaar voor de zomer!Maak je voeten klaar voor de zomer!Wie wil er nou geen mooie voeten in slippers? Lees snel dit artikel waarin leuke en makkelijke tips staan om je voeten t…
Gabriella_ (1 artikelen)
Gepubliceerd: 12-03-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.