Kokosoliehaarmasker: drie methoden voor dik en sterk haar

Kokosoliehaarmasker: drie methoden voor dik en sterk haar Een kokosoliehaarmasker is een weldaad voor het haar. Kokosolie bezit namelijk zeer gezonde eigenschappen, waaronder vitamine E en verzadigde vetzuren. Wanneer de olie in je haar doordringt, wordt de haargroei gestimuleerd en het verlies van proteïnen tegengegaan. Dit resulteert in sterker en dikker haar. Je kan eenvoudig zelf een kokosoliemasker maken op verschillende manieren. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is 100% pure kokosolie. Na afloop zal het haar supergezond zijn en prachtig glanzen!

Waarom een kokosoliehaarmasker?

Kokosolie kent over het algemeen ontzettend veel goede eigenschappen. Je kan het gebruiken om mee te bakken, maar ook voor beautybehandelingen voor tanden, huid en haar is het gebruik van de olie een grote aanrader. Regelmatig kokosolie in het haar aanbrengen zorgt voor een afname van haarbreuk en een versterking van de haarstructuur. Dit komt mede door de aanwezige vitamine E en de verzadigde vetzuren. Daarnaast zorgt een kokosoliehaarmasker voor een snellere haargroei en wordt het verlies van proteïnen tegengegaan. Hierdoor gaan je lokken mooi glanzen. Bij de meeste supermarkten, drogisterijen of een toko is een pot met 100% pure kokosolie verkrijgbaar. Meestal is de olie hard wanneer je het eruit schept. Verwarm daarom de olie altijd even kort in de magnetron, wanneer je het voor een masker gaat gebruiken.

De gezonde eigenschappen van kokosolie op een rij:

 • het doodt schimmels, bacteriën en virussen
 • het beschermt tegen nierstenen
 • het versterkt het immuunsysteem door de aanwezige laurinezuur
 • het verbetert de werking van de schildklier
 • het helpt je bloedsuiker op peil te houden
 • het ondersteunt de werking van de lever
 • het ondersteunt de opname van calcium en magnesium in het lichaam, wat goed is voor botten en tanden

Basismasker voor het haar wassen

Voor een kokosoliehaarmasker is alleen het ingrediënt kokosolie nodig en een intrekperiode. Hierbij geldt: hoe langer het intrekken, hoe beter het product z'n werk doet voor het haar. Je kan dus gerust met een kokosmasker slapen en het haar de volgende dag uitspoelen.

Hoe werkt deze methode?

 1. Verwarm een aantal eetlepels pure kokosolie kort in de magnetron (1 à 2 eetlepels bij kort tot halflang haar, 3 à 4 eetlepels bij halflang tot lang haar).
 2. Verdeel de olie over het hele haar, van kruin tot in de punten.
 3. Laat het product minimaal een kwartier tot een uur intrekken (langer mag altijd, eventueel kan je er ook mee slapen).
 4. Spoel het masker uit en was je haar zoals gewoonlijk.

Kokosolie hot oil treatment

Deze behandeling kan korter toegepast worden, doordat het kokosoliemasker verwarmd wordt met een handdoek. Door de verwarming dringen de eigenschappen van de kokosolie diep door in het haar en de hoofdhuid.

Hoe werkt deze methode?

 1. Was het haar op je gebruikelijke manier. Föhn het haar niet maar laat het opdrogen aan de lucht.
 2. Verwarm een aantal eetlepels pure kokosolie kort in de magnetron (1 à 2 eetlepels bij kort tot halflang haar, 3 à 4 eetlepels bij halflang tot lang haar).
 3. Voeg eventueel 1 eetlepel jojobaolie voor extra verzorging tegen schimmel op de hoofdhuid.
 4. Voeg eventueel 1 eetlepel olijfolie toe voor extra verzorging tegen een droge hoofdhuid of roos.
 5. Masseer de kokosolie in je haar terwijl het nog vochtig is, van de hoofdhuid tot in de punten.
 6. Verwarm een handdoek met een föhn of strijkijzer en sla om het haar heen.
 7. Laat het masker 20 minuten inwerken.
 8. Spoel het masker uit en was eventueel je haren opnieuw. Dit is niet verplicht.

Kokosolie haarmasker: antiklitmasker

Klitten in het haar zijn hinderlijk omdat het haar lastig uit te borstelen is. Door kokosolie in het haar aan te brengen als antiklitmasker, zal het haar beter door te kammen zijn door de verzachtende werking. Dit kan op eenvoudige wijze terwijl je je haar wast.

Hoe werkt deze methode?

 1. Voeg 1 à 2 theelepels kokosolie (afhankelijk van je haarlengte) toe aan een handpalm shampoo.
 2. Was het haar op gebruikelijke wijze.
 3. Voor extra gladheid kan je na het wassen een paar vingertoppen met kokosolie in vochtig haar aanbrengen.
 4. Je lokken zijn nu zacht genoeg om door te kammen.
 5. Eventueel kan je in de haarpunten een paar vingertoppen met kokosolie aanbrengen voor blijvende hydratatie.
© 2016 - 2023 Vandiggelen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verrassende dingen die je met kokosolie kunt doenVerrassende dingen die je met kokosolie kunt doenHet zal je niet verrassen dat kokosolie vaak als wondermiddel wordt genoemd. Je kunt er echter meer mee dan je denkt! Ge…
Kokosolie voor huid en haren. Puur natuur!Kokosolie voor huid en haren. Puur natuur!Kokosolie is gezond en lekker om met een product mee te koken of om zo op de boterham te smeren. Maar wist je dat kokoso…
Kokosolie: veelzijdig en gezondKokosolie: veelzijdig en gezondVan keuken tot badkamer. Kokosolie is een zeer gezond en veelzijdig product. 100% natuurlijk, heerlijk van smaak en met…
Gewicht verliezen met kokosolieGewicht verliezen met kokosolieVan kokosolie wordt gezegd dat het ongezonde verzadigde vetten bevat. Echter is gebleken dat kokosolie helpt bij het ver…

Hazel ogen: steeds een andere kleur!Hazel ogen: steeds een andere kleur!Heb jij ogen die niet echt blauw, grijs, groen of bruin te noemen zijn? Ogen die steeds een andere kleur lijken te hebbe…
Avocadomasker maken: drie recepten voor zijdezacht haarAvocadomasker maken: drie recepten voor zijdezacht haarAvocado's zijn een van de meest voedingsrijke fruitsoorten ter wereld. Ze bevatten veel vitamines, mineralen en goede ve…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Julyana Ga, Pixabay
 • Macblogster, http://macblogster.nl/3-manieren-om-kokosolie-als-haarverzorging-te-gebruiken/, bezocht op 8-5-2016
 • Paleo.nl, http://www.paleo.nl/50-verrassende-toepassingen-van-kokosolie/, bezocht op 8-5-2016
 • Firanet.nl, http://www.firanet.nl/beauty-tips/klitten-het-haar/, bezocht op 8-5-2016
Vandiggelen (15 artikelen)
Gepubliceerd: 10-05-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.