Sugar Bears: vitaminen voor het haar

Sugar Bears: vitaminen voor het haar Sugar Bears zijn een vitaminesupplement verpakt als snoepje dat naar Nederland is over komen waaien vanuit de Verenigde Staten. De blauwe gummyberen bevatten een aantal essentiële vitaminen die je aantreft in de meeste multivitamine-preparaten, aangevuld met enkele ingrediënten die een positieve invloed hebben op het haar zoals biotine en kokosolie. Sugar Bears belooft onder meer dat je door het dagelijks innemen van twee gummies sterker, elastischer haar krijgt dat minder snel breekt en bovendien sneller groeit.

Sugar Bears


Wat zijn Sugar Bears?

Zo nu en dan slaagt een verzorgingsproduct erin om een wereldwijde hype te ontketenen. Precies dit deed Sugar Bears in 2017. Sugar Bears zien eruit als snoepjes en smaken als snoepjes maar beloven daarnaast een positieve uitwerking op je haar en je algehele gezondheid. Verschillende celebrities hebben het product al aangeprezen. De Sugar Bears hebben de vorm van blauwe gummybeertjes en hebben een lekkere bessensmaak. Sugar Bears doet je zes beloftes:
  • Het laat je haar sneller groeien
  • Het versterkt je haar
  • Het verbetert de elasticiteit van je haar
  • Het voorkomt het afbreken van haar
  • Het voedt je haar van binnenuit
  • Het is goed voor je algehele gezondheid

Het is belangrijk om te weten dat Sugar Bears geen haargroeiproduct zijn. Er zitten ook geen ingewikkelde wetenschappelijke studies achter, het is puur een vitaminesupplement dat extra ingrediënten bevat die goed zijn voor het haar. Het zijn vooral de testimonials van gebruikers van het product die tot de grote populariteit hebben geleid. In Nederland wordt het product bijvoorbeeld aanbevolen door styliste Manon Meijers, onder meer bekend van het programma Modepolitie. Zij prees het product in april 2017 aan in het televisieprogramma RTL Boulevard.

Ingrediënten belangrijk voor het haar

Sugar Bears zijn eigenlijk gewoon een soort hippe 'vitaminepillen' met naast de gebruikelijke vitamines nog wat extra ingrediënten die goed zijn voor je haar. De gummies bevatten de volgende actieve bestanddelen:
  • Vitamine A (palmitaat)
  • Vitamine B5 (pantotheenzuur)
  • Vitamine B6
  • Vitamine B8 (biotine)
  • Vitamine B9 (foliumzuur)
  • Vitamine B12
  • Vitamine C (Ascorbinezuur)
  • Iodine
  • Zink
  • Choline
  • Inositol
  • Kokosolie

Biotine (vitamine B8) is een vitamine die lang niet in alle multivitamine-supplementen zit. Deze vitamine speelt een belangrijke rol in de vet- en suikerstofwisseling en de productie van vetzuren en helpt het lichaam daarnaast om vitamine C op te nemen. Hoge concentraties worden vooral aangetroffen in orgaanvlees zoals lever en nieren en in kleine concentraties komt het voor in onder meer peulvruchten, havervlokken, rijst, bieten en wortelen. De voornaamste kenmerken van een tekort aan biotine zijn oneffenheden in de huid, haaruitval en afbrekend haar en een slechte kwaliteit van de nagels. Voor een mooie volle bos haar is het dus belangrijk om het biotinegehalte in je lichaam op peil te houden.

Kokosolie is daarnaast een product dat goed is voor het haar en de hoofdhuid. Het wordt daarom in veel beautyproducten verwerkt. Kokosolie heeft qua samenstelling opvallend veel overeenkomsten met de vetten die in de haarzakjes worden geproduceerd. Het is een van de weinige soorten olie die kunnen helpen bij het op peil houden van het vochtgehalte van je hoofdhuid.

Voor wie zijn Sugar Bears bedoeld?

Sugar Bears zijn bedoeld voor iedereen die z'n haar graag een boost wil geven en daarnaast bezig is met gezondheid. Het is een product voor jong en oud en voor zowel mannen als vrouwen met elk haartype. De beertjes worden alleen afgeraden aan mensen die overgevoelig zijn voor biotine. Wie zwanger is wordt altijd aangeraden zich door haar huisarts te laten voorlichten over het verstandig gebruiken van vitamines. De gummies zijn gelatine-, lactose- en glutenvrij. Daarnaast is het nog belangrijk om te weten dat Sugar Bears geen hormoonproducten bevat en daarom geen invloed heeft op haargroei op andere delen van het lichaam. Het heeft uitsluitend invloed op het hoofdhaar.

Verkrijgbaarheid

Sugar Bears zijn van oorsprong een Amerikaans product en worden in de Verenigde Staten breed verkocht. In Nederland is het aanbod anno 2020 wat minder breed. De gummies zijn verkrijgbaar via enkele in haarproducten gespecialiseerde webshops evenals Bol.com. Sugar Bears worden verkocht in verpakkingen van 60 stuks en aangeraden wordt om er dagelijks twee in te nemen. Met een potje doe je dus een maand.

Lees verder

© 2017 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Welke vitaminen zitten in welke voedingsmiddelen?Voldoende vitaminen in je lichaam binnenkrijgen is van levensbelang. Je krijgt ze binnen door gezond en gevarieerd te et…
Sugar scrubs: gezicht scrubben met suikerkristallenSugar scrubs: gezicht scrubben met suikerkristallenHet is goed om de huid van het gezicht regelmatig te scrubben. Op deze manier verwijder je dode huidcellen die maken dat…
Hoe houd je peultjes knapperig? Kooktips voor peultjesHoe houd je peultjes knapperig? Kooktips voor peultjesPeultjes of sugar snaps zijn een groente die je bij veel gerechten kunt eten. Vaak worden ze niet op de juiste wijze ber…
BEARS vs BABIES, een leuk kaartspel voor jou?BEARS vs BABIES, een leuk kaartspel voor jou?Heb je het spel BEARS vs BABIES weleens voorbij zien komen? Dan zal de bruine, harige verpakking je vast zijn opgevallen…

Haarverf en haarkleuren, wat is er allemaal mogelijkHaarverf en haarkleuren, wat is er allemaal mogelijkVeel mensen, vooral veel vrouwen verven geregeld hun haar. Meestal verven ze hun haar in natuurlijke kleuren, maar soms…
Beauty: Geen glans maar matte make-upBeauty: Geen glans maar matte make-upAls je het gemiddelde make-up-pallet bekijkt, dan zie je in veel producten een glans terug. Soms schitterend met extra z…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Pezibear, Pixabay
  • https://www.sugarbearhair.com/pages/effective-ingredients
  • https://www.bol.com/nl/p/sugar-bear-hair-vitamins/9200000074950061/
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 18-03-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.