Lippen plumpen: met een zuigapparaatje of speciale lipgloss

Lippen plumpen: met een zuigapparaatje of speciale lipgloss Je lippen tijdelijk voller maken zonder een cosmetische ingreep te ondergaan? We noemen dit ook wel het plumpen van de lippen. Hiervoor kun je een speciaal lippotlood of lipgloss gebruiken die de lippen meer laten glanzen en bovendien tijdelijk wat laten opzwellen zodat ze in volume toenemen. Wil je geen product gebruiken dat de lippen prikkelt dan kun je een vergelijkbaar effect bereiken met een speciaal zuigapparaatje dat de lippen voller maakt. Dit effect houdt dan circa twee tot vier uur aan.

Het plumpen van de lippen


Het plumpen van de lippen: wat is het?

Wat mooi is hangt af van je smaak, maar als je anno 2019 op straat vraagt welke lippen het mooist zijn dan zullen veel mensen aangeven vooral volle lippen aantrekkelijk te vinden. Niet voor niets verdienen klinieken voor plastische chirurgie bakken met geld aan fillers. Lippen die nooit vol geweest zijn of lippen die door veroudering aan volume verloren hebben kunnen door middel van een filler de gewenste volheid krijgen. Of je ideaalbeeld nu Kylie Jenner of Angelina Jolie is of je gewoon een klein beetje extra volume wilt: met een filler kun je het gewenste resultaat bereiken. Een dergelijke behandeling is echter wel vrij prijzig en voor veel mensen niet te betalen. Daarnaast kan het nogal beangstigend zijn dat er daadwerkelijk iets in je lip geïnjecteerd wordt. Blijk je bijvoorbeeld allergisch te zijn dan kan dit een hoop ongemak met zich meebrengen. Wil je hier niet aan maar wil je wel vollere lippen dan is het plumpen van de lippen wellicht een betere optie.

Er wordt gesproken van het plumpen van de lippen wanneer het gaat over een methode die de lippen tijdelijk wat laat opzwellen. Hiervoor kunnen twee methodes worden aangewend. Je kunt iets op je lippen smeren waardoor ze gladder worden en voller lijken. Hiervoor kun je een speciale lip plumper gebruiken. Vaak bevatten deze iets als kaneel, menthol of cafeïne waarop de lippen reageren. Een andere methode om de lippen te plumpen is het gebruik van een soort zuigapparaatje. Deze oefent kort veel zuigkracht op je lippen uit waardoor deze licht opzwellen. Dit effect houdt tussen de twee en vier uur aan waarna je lippen weer slinken tot hun normale volume.

Lippen plumpen met een lippotlood of lipgloss

Je kunt ervoor kiezen je lippen te plumpen met een lippotlood of lipgloss. Dit zijn producten die makkelijk over de lip glijden net zoals een doorsnee lippenstift. Ze hebben echter als bijkomend effect dat ze echt inwerken op de lippen. Dit geeft een licht tintelend gevoel waarbij de lippen gladder worden en meer volume krijgen. Dit effect wordt al binnen twee minuten bereikt. Hoe lang het effect aanhoudt verschilt per product maar dit kan tot enkele uren zijn. Sommige lip plumpers bevatten enkel natuurlijke stoffen zoals kaneel maar er zijn er ook die bijvoorbeeld collageen en hyaluronisch zuur bevatten voor een langer aanhoudend effect. Vaak bevatten deze producten ook vochtinbrengende middelen.

Voorbeelden van deze producten zijn:
 • Clinique Chubby Plump & Shine Liquid Lip Plumping Gloss
 • Sleek Power Plump Lip Crayon
 • Dior Addict Ultra Gloss Hydra Plumping volume lipgloss
 • Dior Addict Lacquer Plump
 • Biotherm Plump & Glow
 • The Balm Plumpergloss Passion
 • Wunder2 Wunderkiss Lip pumping Gloss
 • Barry M That's Swell Lip Plumper
 • Rodial Dragon's Blood XXL Lip Plumper
 • Skyn Iceland Plumping Lip Gels

Lippen plumpen met een zuigapparaatje

Heeft het niet je voorkeur om iets op je lippen te smeren of vind je de prikkelende sensatie van een lip plumper onprettig dan kun je ervoor kiezen om een vergelijkbaar resultaat te creëren met een soort zuigapparaatje dat ook wel een lip plumper genoemd wordt. Er wordt ook wel gesproken van 'mini plumpers' of 'suction cups'. Dit zijn kleine, makkelijk in je handtas mee te nemen apparaatjes die een geavanceerde zuigtechnologie gebruiken om een mooi resultaat te bereiken. Het gaat om een pompje dat je tegen je lippen aanzet en dan activeert. Het pompje oefent korte tijd zuigkracht uit op je lippen en zorgt er daarmee voor dat je lippen meer volume krijgen en tussen de twee en vier uur in deze stand blijven staan. Vaak krijg je er ook een blocker bij waarmee je het compartiment voor één van de twee lippen kunt afsluiten. Handig wanneer je het bijvoorbeeld alleen voor je onder- of bovenlip wilt gebruiken en niet voor de andere. Daarnaast krijgt je er ook vaak een 'mouth cushion' bij. Deze beschermt de huid rondom de lippen en voorkomt dat je er zichtbare afdrukken van krijgt. Veel populaire beauty vloggers prijzen deze manier van het plumpen van de lippen aan als gemakkelijk, snel en pijnloos.

Voorbeelden van deze producten zijn:
 • Candylipz Mini Plumper (Red en Green)
 • CandyLipz Black (double Lobed style) - Vollere lippen
 • Miss Pouty Lip Plumper / Enhancer - Suction Cup Set voor vollere lippen (verkrijgbaar in small en medium)
 • Lush Lips Fuller Lip Plumper

Verkrijgbaarheid

Producten om de lippen te plumpen zijn in korte tijd zeer populair geworden. De diverse lipglosses en lippotloden om de lippen mee te plumpen zijn verkrijgbaar bij diverse drogisterijen, parfumerieën en webshops. De zuigapparaatjes om je lippen tijdelijk voller mee te maken zijn wellicht wat moeilijker te krijgen bij de drogist maar kun je in ieder geval via diverse (Nederlandse) webshops kopen.
© 2018 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Make-up tips: je lippen maquillerenHoe ga je best te werk bij het aanbrengen van lippenstift? En welke soorten lippenstift zijn er zoal te vinden?
Lipstick aanbrengen voor de rijpere huidWanneer je al een beetje op leeftijd bent, wil je dat de make-up die je draagt je beste kanten laat zien. Je wilt niet d…
Verzorging van je lippenOok het verzorgen van je lippen is erg belangrijk. Toch vergeten we dit vaak. Raar eigenlijk want je lippen gebruik je a…
Perfecte ValentijnsdaglippenPerfecte ValentijnsdaglippenDe dag van de liefde is in zicht en dat betekent dat de lippen klaar gestoomd moeten worden voor een eventuele kus. Maar…

Het verzorgen van de baard: baardshampoo en conditionerHet verzorgen van de baard: baardshampoo en conditionerEen baard vraagt om een specifieke verzorging met bijbehorende producten. Het is natuurlijk wel makkelijk om tijdens het…
Gezichtsrollers van jade of kwarts bij massage van de huidGezichtsrollers van jade of kwarts bij massage van de huidEen gezichtsroller is een handige toevoeging aan je verzorgingsritueel. Het heeft diverse gebruiksmogelijkheden wat de m…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Voltamax, Pixabay (bewerkt)
 • https://www.iciparisxl.nl/nl/blog/beauty-basics/volle-lippen-nl
 • https://www.elle.com/beauty/makeup-skin-care/g26098/selfie-testing-the-best-lip-plumpers/
 • https://www.youtube.com/watch?v=SjOjjbb49Os
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 04-09-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.