Gezichtsstomer of gezichtssauna voor gebruik thuis

Gezichtsstomer of gezichtssauna voor gebruik thuis Met een gezichtsstomer of gezichtssauna haal je de beautyspa een beetje in huis. Een gezichtsstomer kan je helpen om wat te doen aan de verstopte poriën in je gezicht. Ook stimuleer je er de bloedsomloop in je gezicht mee waardoor je een jongere en gezondere uitstraling krijgt. Bij sommige gezichtssauna's kun je ook essentiële oliën toevoegen. Dit alles hoeft helemaal niet duur te zijn. Voor een paar tientjes koop je al een degelijke gezichtssauna voor thuisgebruik.

Gebruik van een gezichtssauna


Wat is een gezichtsstomer of gezichtssauna?

Wellicht ken je het van een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste of een beautysalon: de gezichtsstomer of gezichtssauna. Het gaat om een soort spa-stoombehandeling van het gezicht. Net zoals een gewone sauna heeft een gezichtssauna meerdere functies. Allereerst is het bedoeld om je gezicht goed te kunnen reinigen. De warme stoom van het apparaat dringt diep door in de poriën van de huid waardoor deze grondig gereinigd worden. Door de warmte van de stoom wordt bovendien de bloedsomloop in het gezicht gestimuleerd, waardoor je huid een gezondere aanblik krijgt. Daarnaast is het ook niet verkeerd om de poriën van het gezicht eens goed te te activeren en te laten uitzweten.

Veel gezichtssauna's hebben naast hun primaire functie voor wat betreft het reinigen van het gezicht ook nog een tweede functie. Een gezichtsstomer kan namelijk vaak ook worden ingezet om te stomen bij een verkoudheid. Dit is mogelijk wanneer deze een aparte neus-inhalator heeft. Bij sommige modellen kun je dan zelf ook nog essentiële oliën toevoegen. De warme stoom kan helpen om je verstopte neus, bijholten en voorhoofdsholten goed te ontdoen van opgehoopt vastzittend snot en slijm. Goed stomen bij een verkoudheid kan voorkomen dat de verkoudheid overslaat in een vervelende holte-ontsteking. Let erop dat niet alle modellen hiervoor geschikt zijn.

De voordelen van een gezichtssauna op een rij

Aan het gebruik van een gezichtssauna of gezichtsstomer worden de volgende voordelen verbonden:
 • Het zorgt voor een diepe reiniging van de gezichtshuid
 • Zwarte puntjes en andere onzuiverheden in de huid kunnen ermee verwijderd worden
 • Het geeft je huid een jongere en gezondere uitstraling
 • Het gebruik ervan kan rustgevend werken
 • Sommige modellen zijn ook te gebruiken om te stomen bij een verkoudheid
 • Bespaar op de kosten van een beauty-behandeling

Hoe gebruik je een gezichtssauna?

Met een gezichtssauna hoef je voor je gezichtsbehandeling niet meer naar een beauty spa: je haalt deze gewoon zelf in huid. Een gezichtssauna werkt op basis van stoom. Hiervoor moet je eerst het reservoir vullen met water. Bij de meeste gezichtsstomers kun je kiezen tussen verschillende standen. Ook zijn er stomers waaraan je essentiële oliën kunt toevoegen. Als het apparaat voldoende is opgewarmd plaats je je gezicht op de voorgeschreven wanneer in of boven de stomer. Het verschilt per apparaat hoe lang dit duurt, maar meestal is het maar een paar minuten.

Wanneer je voldoende hebt gestoomd zet je de gezichtssauna weer af. Vervolgens kun je met een schone doek het gezicht afnemen. Als je last had van ernstig verstopte poriën dan kun je het vuil soms op de doek waarnemen. Het is mogelijk om de behandeling meerdere keren achter elkaar te doen voor een extra grondige reiniging van de gezichtshuid. Zorg er wel voor dat je je altijd houdt aan de voorschriften uit de gebruiksaanwijzing van je product. Vaak is het waterreservoir geschikt om te wassen in de vaatwasser.

Toevoegen essentiële oliën

Bij sommige modellen is het mogelijk om essentiële oliën toe te voegen zoals bijvoorbeeld tea tree olie. Let erop dat dit niet bij alle apparaten mogelijk is. Meestal is het de bedoeling om enkele druppels toe te voegen aan het water in het reservoir. Er zijn ook modellen met een apart compartiment voor de olie.

Verschillende merken en modellen

Ben je van plan om een gezichtssauna voor thuisgebruik aan te schaffen dan heb je keuze uit veel verschillende modellen. De best verkochte gezichtsstomer van webwinkel Bol.com is in juni 2020 de Measteam van het merk Plastimea. De Meastream is een veelzijdig apparaat met een zeer effectieve cleaner-functie die je helpt om van die vervelende zwarte puntjes op je huid af te komen en je huid weer te laten stralen. Daarnaast heeft de Meastream een aparte neus-inhalator die gebruikt kan worden in combinatie met essentiële oliën. Het apparaat is met drie minuten opgewarmd en kan gebruikt worden met twee verschillende intensiteitsniveaus. De Meastream is al verkrijgbaar voor 25 en heeft twee jaar garantie (prijs voor het laatst gecheckt in 2020).

Voorbeelden van andere betaalbare gezichtssauna's zijn:
 • Carmen Perfect Steam FS2800 Gezichtssauna
 • Medisana FSS Gezichtssauna
 • Beurer FC72 gezichtssauna met ionen-technologie
 • LifeGoods Gezichtssauna met 4-delige Blackhead Remover Set
 • Vapozone JY-08 waterdamp gezichtssauna
 • Grundig gezichtssauna met stoomregeling en verhittingsbeveiliging
 • Lenv Gezichtsstomer en inhalator voor gezichtsverzorging
© 2020 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
The Oil Cleansing Method: je gezicht reinigen met olieThe Oil Cleansing Method: je gezicht reinigen met olieThe Oil Cleansing Method: oftewel, je gezicht reinigen met olie. Deze methode is bij veel mensen erg populair, omdat het…
Uw huid verzorgenUw huid moet goed verzorgt worden, om er mooi en jong uit te zien. Maar hoe kunt u uw huid goed verzorgen?
Dagelijks gezichtsreiniging gebruiken is belangrijkDagelijks gezichtsreiniging gebruiken is belangrijkWaarom is een dagelijkse gezichtsreiniging belangrijk? Waarom is het belangrijk dat het gezicht schoon is? Kunnen er hui…
Beauty: De ontspannen lookBeauty: De ontspannen lookEr gaat natuurlijk niets boven de vakantie waar je volledig kunt ontspannen en die heerlijk frisse teint weer terugkrijg…

Baard laten glanzen of glimmen: hoe bereik je dat?Baard laten glanzen of glimmen: hoe bereik je dat?Een mooie glimmende of glanzende baard: hoe bereik je dat? Er is een aantal voedingsmiddelen dat kan bijdragen aan een g…
Deep cleansing shampoo: grondige reiniging van het haarDeep cleansing shampoo: grondige reiniging van het haarWil je je haar grondig reinigen bijvoorbeeld ter voorbereiding op een haarbehandeling of omdat je haar erg vet is da…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Fiona Beauty Equipment Supplier, Flickr (Publiek domein)
 • https://www.bol.com/nl/t/top-10-gezichtssauna-s/N/21021/?sort=rank1&bltgh=m4iVjqrDuTnVfPbNfotBhg.1_3_27_28.29.EvokedSetTile
Dessal (1.118 artikelen)
Gepubliceerd: 18-06-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.