Lipstick vinden die perfect staat

Lipstick vinden die perfect staat De juiste kleur lipstick vinden is niet zo eenvoudig. Want een lipstick moet bij iemands huidskleur passen. Het lijkt soms zo mooi: een vrouw met zon prachtige lipstick dat menig andere vrouw er jaloers van wordt. Maar wie hem dan zelf probeert (en dat is echt een must) komt bedrogen uit. Die prachtige lipstick die bij die ander zo geweldig stond, is een regelrechte ramp. Dit komt omdat iedere vrouw een andere basisteint heeft en daar moet lipstick in ieder geval bij passen.

Verschillende teinten lipsticks

Lipsticks veranderen elk seizoen weer van kleur. Dan is weer die kleur helemaal hip, dan weer een andere. Toch heeft elk merk wel verschillende teinten, omdat producenten ook wel weten dat vrouwen allemaal een andere kleur nodig hebben. Toch is het moeilijk om net die juiste kleur te vinden. Vanzelfsprekend kan dat met behulp van een schoonheidsspecialiste of kleurstyliste, maar zelf uitvinden welke kleur bij iemand past kan ook heel goed.

De onderkleur van de huid

Bij het uitkiezen van een goede kleur lipstick is het belangrijk om te weten wat de onderkleur is van de huid. Sommige vrouwen schijnen wat rozig door, anderen rood. Dames met een wat donker kleurtje hebben allemaal een warme huidtoon waarin geel of zelfs oranjerood in doorschijnt. Een koele huid heeft ook een rode ondertoon, maar die huid neigt toch meer naar het rozerood. Vrouwen in die categorie hebben vaak lichtblond of heel donker haar. Dames met een heel donkere of zwarte huid worden overigens ook onder de categorie koel ingedeeld. Hun huidtoon is bijna blauw.

Passende kleuren:

  1. Een warme huidtoon (licht donkere vrouwen met een olijfkleurige huid) kan het beste cappuccino, karamel, bruin met wat oranje, goud of brons gebruiken.
  2. Een koele huidtoon komt het best uit met lipstick in de blauwig-roze tinten zoals lichtrozerood, klassiek beige of koel bruin. Ze moeten dan wel een roze ondertoon hebben en geen gelige uitstraling.

Een te lichte kleur kiezen

Heel vaak kiezen vrouwen een te lichte kleur. Ze denken dat een donkere kleur hun toch al nietige lippen laat verdwijnen. Niets is minder waar. Als de kleur staat, is ook een donkere kleur goed en verdwijnen lippen echt niet in het niets. Vrouwen met een hele blanke huid met een wat rozige ondertoon moeten in ieder geval geen oranje of oranjebruine kleuren nemen. Dat staat ziekelijk.

Foute kleuren voor de olijfkleurige huid

Een wat donkere olijfkleurige huid moet in ieder geval geen zachtpaars of roze dragen. Dat zorgt er namelijk voor dat er kleuren uit de huid worden opgehaald die beslist geen flatterend effect hebben.

Uitvinden of je een koele of warme huidtoon hebt

Natuurlijk kan iemand naar de kleurspecialist voor een kleuranalyse, maar zelf uitvinden of je een koele of warme huidtoon hebt is net zo goed mogelijk.
  1. Kijk daarvoor naar de binnenkant van de arm. Als de aderen daar heel blauw zijn, is de kans heel groot dat je een koele huidtoon hebt. Dames met een warme huidteint hebben veel minder zichtbare aderen.
  2. Een andere indicatie welke huidtoon iemand heeft is door een oorbel of ketting bij het gezicht te houden. Als iemands huid mooier wordt van een zilveren sieraad betekent dit dat de huidtoon koel is. Als goud iemand doet oplichten heeft iemand een warme teint.
© 2009 - 2024 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Lipstick aanbrengen voor de rijpere huidWanneer je al een beetje op leeftijd bent, wil je dat de make-up die je draagt je beste kanten laat zien. Je wilt niet d…
De juiste lipstick kiezenDe juiste lipstick kiezenHet kiezen van de juiste lipstick heeft nogal wat voeten in de aarde. Niet alleen is kleur belangrijk, ook de finish en…
Over lip primers, sculpting lipsticks en lipstick sealersOver lip primers, sculpting lipsticks en lipstick sealersVette lipsticks drogen de lippen niet uit en geven een comfortabel gevoel, maar blijven niet lang zitten. Hoe droger de…
Lippen een andere vorm geven met lipstick en make-up trucsLippen een andere vorm geven met lipstick en make-up trucsNiet iedereen is gezegend met een mooie, goed gevormde mond. Wel kan men de vorm wat veranderen door het gebruik van de…

Productentest: alles tegen wallen, rimpels en cellulitisProductentest: alles tegen wallen, rimpels en cellulitisGezichtsspieroefeningen, cosmeceuticals, antirimpelpillen, exfolieerkits met peelende zuren, bodycontourcrèmes. Hier vol…
De wellness top 10De wellness top 10Genieten van wellnessbehandelingen kan uitgebreid, of ultra-snel. Thuis of (ver) buiten de deur. Duur en extravagant, of…
Bronnen en referenties
  • Websites lipstickmerken
  • Santé
Singalees (1.216 artikelen)
Laatste update: 23-04-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.