Je rimpels laten wegspuiten met fillers

Je rimpels laten wegspuiten met fillers Fillers zijn er voor om rimpels te laten verdwijnen. Rimpels boven de bovenlip, een wang dat doorkruist wordt door een rimpel die er nooit zat, vouwen in een verder mooi gezicht. Sommige mensen vinden dat het erbij hoort als je ouder wordt, een ander wil die rimpels vandaag dan morgen zien verdwijnen. Dat kan. Met fillers. Maar wat zijn fillers voor rimpels eigenlijk?

Fillers zoals Restylane zorgen direct voor opvulling

Fillers zoals restylane zorgen er binnen een oogwenk voor dat al die rimpels verdwijnen. Direct, want zodra de stof is ingespoten is de rimpel al opgevuld. Overigens zijn alleen tijdelijke fillers de oplossing voor mensen die er wat jonger uit willen zien. Permanente fillers hebben al zoveel (gezondheids)problemen veroorzaakt dat dit met klem wordt afgeraden.

Eerst laten voorlichten en verwachtingen op elkaar afstemmen bij fillerbehandelingen

Wie last heeft van zijn rimpels en graag gladder door het leven wil, kan zich het beste laten voorlichten in een goede kliniek of bij een goede arts waarvan bekend is dat hij of zij gespecialiseerd is in dit soort behandelingen. Meestal gaat eerst een informatief consult vooraf aan de daadwerkelijke behandeling. Er wordt dan bekeken wat de mogelijkheden zijn, maar ook wat de verwachtingen zijn. Iemand die weer helemaal glad wil worden, moet die verwachtingen misschien bijstellen. Een arts zal daar zeker uitspraken over doen.

De fillerbehandeling

Zijn patiënt en arts het eens over de juiste methode dan wordt een afspraak gemaakt voor de daadwerkelijke behandeling. Op de dag zelf is het goed om op die plaatsen geen make-up te dragen. Is dat toch nodig, omdat iemand eerst moet werken of ergens naar toe moet en dat niet wil of kan zonder make-up dan zal de arts in kwestie de huid eerst grondig reinigen met onder andere alcohol. Dit om infectie te voorkomen.

Verdoving tegen de pijn bij een fillerbehandeling

Het inspuiten van fillers is een pijnlijke zaak. Zeker in de lippen of boven de lippen is de huid heel gevoelig. Artsen verdoven de patiënt in dat geval dus eerst om te voorkomen dat de behandeling een hele nare ervaring wordt. Bij verdoving in het lipgebied wordt de verdoving in de mond gegeven aan de binnenkant van de buitenste kant van de lippen. Overal worden kleine prikjes gegeven, waardoor de regio van de mond wordt lamgelegd. Dit heeft wel het effect dat iemand wat moeilijker kan praten en het gevoel heeft dat zijn mond hangt. Dat laatste is niet het geval, het eerste wel.

Als de verdoving werkt - het inspuiten van de filler

Zodra de verdoving zijn werk doet, zal de arts de filler gaan inspuiten. Dit gebeurt niet in een keer, maar met heel veel verschillende kleine inspuitingen. Elke rimpel wordt afzonderlijk ingespoten soms meerdere malen en op meerdere plaatsen in de rimpel. Het gebied vult zich dan meteen en het resultaat is direct zichtbaar. De rimpel wordt als het ware opgevuld met het middel en daardoor verdwijnen de vouwen en ruimtes die zijn veroorzaakt door de ouderdom. Een behandeling van fillers kan dus betekenen dat er vele tientallen injecties worden gegeven. Dat gebeurt met dezelfde injectiespuit, want fillers worden verkocht in buisjes van een bepaald aantal milliliters. Spreek dus van tevoren goed af hoeveel er nodig is voor een behandeling. Voor 5 ml moet namelijk minder betaald worden dan voor 10 ml. Vaak blijft er voor lokale behandelingen van een ampul nog voldoende vloeistof over, terwijl de patiënt wel het volle pond betaalt.

Blauw na fillerbehandeling

Al tijdens het inspuiten van de filler is wel duidelijk dat de tere gezichtshuid soms eerst schade oploopt door de behandeling. Op de plekken waar is ingespoten ontstaan soms bloedende wondjes. Sommige mensen worden ook direct blauw doordat er een adertje is geraakt. Het kan ook voorkomen dat de plekken waar gespoten is, de volgende dag helemaal blauw zijn. Zeker rond de lippen lijkt dat heel vreemd, maar ook in het gezicht levert dat vaak rare blikken op. Mensen denken vaak dat iemand mishandeld is. Maskeren met make-up wil wel gedeeltelijk, maar blauwe plekken hebben nu eenmaal de neiging om sterker te zijn dan dat soort middelen. Wees dus voorbereid op vragen, of ga de deur een aantal dagen niet uit. Gebleken is wel dat veel vrouwen (en mannen) liever niet willen weten dat ze hun rimpels hebben laten opvullen. In dat geval is er altijd nog het leugentje om bestwil dat er een tandartsbehandeling heeft plaatsgevonden die nogal heftig was.

Zere en blauwe lippen na filler in lippen

Bij mensen die hun lippen laten opvullen verloopt de procedure net als bij rimpels rondom de mond. Ook zij worden verdoofd en vervolgens worden in de lippen heel veel verschillende prikjes gegeven om de lippen te vullen. Het gevolg is overigens altijd enorm opgezwollen en blauwe lippen, waarbij het argument van een tandartsbehandeling niet meer voldoet. Thuisblijven is in dat geval waarschijnlijk wel de beste optie. Pas na een paar dagen worden de zwellingen minder en verdwijnt ook de blauwigheid. De lippen zijn erg gevoelig en bevatten veel bloed. Dit is dan ook de reden dat de zwellingen veel ernstiger zijn dan bij het gebied in het gezicht of rondom de lippen.

Koeling en crème na fillerbehandeling

Na de behandeling zal een arts er wel alles aan doen om de gevolgen van de inspuiting te beperken. Door een coolingpack op de gebieden te leggen of door een kalmerend masker aan te brengen. Ook de persoon in kwestie kan thuis daarna proberen zoveel mogelijk te koelen. Homeopathische Calendula zalf zorgt er ook voor dat zwellingen en blauwe plekken verdwijnen, dus dat aanbrengen is ook een aanrader. Bovendien krijgen patiënten bij een inspuiting van Restylane een tubetje vitamine crème mee naar huis, waarmee de plekken kunnen worden ingesmeerd. Dit bevordert het herstel van de huid.

Verschillende fillers

Overigens zijn er verschillende dikten fillers. Voor het gebied rond de lippen wordt een andere vloeistof gebruikt dan voor de vouwen in de wangen. In dat gebied is meer substantie nodig, waardoor de vloeistof dus ook dikker moet zijn. Een lipfiller kan dus niet gebruikt worden in de wangzone.

Na de fillerbehandeling

Direct na de behandeling is wel een beetje te zien wat het resultaat is, maar niet echt goed, omdat er toch zwellingen zitten en soms blauwe plekken. Pas na 2 weken is goed te zien wat het resultaat is. Vaak wil een arts dit ook zien na 2 weken. Om te beoordelen of er zich geen bultjes hebben gevormd door ophoping van de filler, maar ook om te zien of er nog wat extra filler moet worden ingespoten. Want soms is er op bepaalde plekken te weinig filler ingespoten en moet er nog iets bij worden gedaan. Dat vooraf bespreken met de kliniek of de arts is overigens wel verstandig, want nadien toch nog rondlopen met rimpels terwijl een dure behandeling is betaald, is vaak niet echt bevredigend. Overigens moet iedereen wel beseffen dat ook op dit gebied over smaak niet te twisten valt. De meeste artsen creëren het liefst een effect waarbij eigenlijk niet te zien is dat er inspuitingen zijn gedaan. Sommige patiënten echter willen enorme lippen die direct opvallen. Daarover eerst praten met de behandeld arts is wel erg belangrijk.

De prijzen van fillerbehandelingen

Inspuitingen met fillers kan bij heel veel verschillende klinieken en artsen worden gedaan. De prijzen daarvan variëren van 250 tot 400 euro per behandeling.

Wat is Restylane?

Restylane bevat het werkzame hyaluronzuur. Deze stof komt in het menselijk lichaam voor en zorgt er voor dat de huid voldoende vocht heeft en genoeg elastisch is. Bij het klimmen der jaren neemt de productie van deze stof echter af en daardoor wordt de huid rimpelig en slapper. Restylane is daarom heel geschikt om rimpels en groeven of plooien weer op te vullen met dit lichaameigene materiaal. Restylane kan gebruikt worden worden bij rimpels, lipcontour, liplijntjes, maar ook om mensen vollere lippen te geven. Ook afhangende droopy mondhoeken verdwijnen er mee en het middel zorgt ervoor dat littekens minder zichtbaar zijn.

Verschillende soorten Restylane

Er zijn verschillende soorten Restylane beschikbaar:
  1. Restylane ,
  2. Restylane Touch
  3. Restylane Perlane

Het hangt van de plaats af waar iemand de stof gespoten wil hebben en van de diepte van de rimpels welke soort gebruikt moet worden. Het verschil in de verschillende soorten Restylane zit in de concentratie hyaluronzuur.

Mensen kunnen bij verschillende klinieken of artsen terecht voor een fillerbehandeling. Een daarvan is de Stein Kliniek die te vinden is via Steinkliniek.
© 2009 - 2024 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hyaluronzuur wat is het precies?Hyaluronzuur wordt telkens meer gebruikt in de cosmetica branche. Als we ouder worden maken we steeds minder hyaluronzuu…
Lippen opvullen, vergroten en opspuitenVeel vrouwen willen mooie volle lippen hebben, maar niet iedereen heeft deze van nature. Het is echter mogelijk om met e…
Botoxlippen bestaan niet: de onzin over botoxEr doen zoveel onzinverhalen de ronde over botox. Mensen hebben het over botoxlippen als ze opgevulde lippen bedoelen en…
Wat Botox voor u kan doenBotox, injecteerbaren en vullers je hebt ze allemaal. In dit artikel lees je wat je met welke stof kunt doen.

Tips tegen een gevoelige huidTips tegen een gevoelige huidEen gevoelige huid heeft meer aandacht nodig dan een normale huid. Je kan er niet zomaar van alles opsmeren, omdat dat h…
Beauty: Hyaluronzuur, geen facelift en toch rimpels wegBeauty: Hyaluronzuur, geen facelift en toch rimpels wegEr zijn natuurlijk allerlei smeersels die op de markt die pretenderen de huid op te vullen met collageen. Vage lijntjes…
Bronnen en referenties
  • Alexandra Stein Kliniek
  • Restylane
Reacties

Jessica van den Boom, 23-11-2014
A.s.dinsdag last ik mijn rimpeltjes op mijn bovenlip en frons behandelen met hyamax.Heeft iemand ervaring met dit product? Reactie infoteur, 20-12-2014
Volgens de praktijk voor Injectables:
De levensduur van hyaluronzuren zoals Hyamax zijn ongeveer 9 12 maanden.
Hyaluronzuren lijken langer te zitten in het gebieden waar minder beweging plaatsvindt. Het lipgebied is daarom het gebied waar de levensduur het kortst is doordat de mond steeds beweegt.

Herhaal je de behandeling dan zal op termijn steeds minder middel nodig zijn.

Welke indicaties bestaan er voor Hyamax?
Hyamax hyaluronzuren kunnen voor vrijwel alle indicaties gebruikt worden. Je kan dus met hyaluronzuren vrijwel het gehele gezicht behandelen.

De beste indicaties voor hyaluronzuren zijn:

Wallen
Lippen
Neuslippenplooi
Zelf heb ik er geen ervaring mee.

Will, 05-03-2013
Wat kan ik verwachten van de filler Ellansé? En is deze veilig? Reactie infoteur, 07-03-2013
Ik ken deze filler niet, dus ik kan daar geen advies over geven.

Singalees (1.216 artikelen)
Laatste update: 20-04-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.