InfoNu.nl > Mens en Gezondheid > Beauty > Hoe krijg je stralend witte tanden?

Hoe krijg je stralend witte tanden?

Hoe krijg je stralend witte tanden? Evenals de kleur van je haren of je ogen hoort ook de kleur van je tanden bij jouw persoonlijkheid. En hoewel een wit gebit al snel kunstmatig lijkt, zijn stralend witte tanden voor velen een schoonheidsideaal. Maar de kleur van je tanden hangt ook samen met de wijze van verzorging.

Plaque en zure voeding funest voor tandglazuur

De natuurlijke kleur van onze tanden hangt af van de wijze waarop tandglazuur en tandweefsel zijn samengesteld. Op oudere leeftijd nemen je tanden als gevolg van natuurlijke processen een steeds donkerder kleur aan.

Maar ook plaque (tandaanslag) en verkleuring veroorzaakt door chemische stoffen hebben invloed op de kleur. Zuren en voedsel kunnen in de loop der jaren mineraalstoffen uit het glazuur teniet doen. Als gevolg daarvan wordt het tandoppervlak steeds dunner en schijnt de dentine (het tandbeen) er steeds meer doorheen. Dentine is het weefsel waaruit onze tanden eigenlijk is opgebouwd en bevindt zich meteen onder het glazuur. Grondige tandheelkundige zorg is dus belangrijk voor het behoud van de natuurlijke tandkleur.

Hoe moet je tanden poetsen?

Aanbevolen wordt om na het eten van zure voedingsmiddelen de mond met gewoon water te spoelen. Daardoor worden de tanden minder sterk aangetast door het zuur. Bovendien dient men zijn tanden eerst 30 minuten na consumptie van zure voeding te poetsen om te verhinderen dat het tandglazuur wordt weggeborsteld. Ook belangrijk is de juiste techniek: de tandenborstel mag niet te hard worden ingedrukt. Het beste kan je drie minuten lang poetsen.

Wat doet voeding met tandglazuur?

Ook voeding kan volgens onderzoekers helpen bij het behoud van het tandglazuur. Regelmatige consumptie van zuivelproducten zoals kaas, leidt er volgens nieuwe wetenschappelijke inzichten toe dat het eiwit caseïne en de mineralen calcium en fosfaat de mineralen van het tandglazuur even snel vervangen als ze zijn opgelost. Zo kan een demineralisatie van het tandglazuur worden voorkomen.

Facings pijnloze manier voor perfecte glimlach

Een perfecte glimlach is niet alleen een kwestie van een gezond gebit, maar ook van interactie tussen kleur en vorm. Voor een betoverende glimlach kunnen tanden door middel van facings tegenwoordig zodanig worden aangepast dat die optimaal passen bij iemands gezichtsvorm en type.

Zo'n harmonieus beeld hebben niet veel mensen van zichzelf. Zelfs bekende acteurs moeten een handje geholpen worden bij het creëren van hun Hollywoodglimlach. Onlangs is in dit verband een revolutionaire methode onder de naam Lumineers vanuit Californië overgewaaid naar West Europa.

Met Lumineers kunnen verkleuring, scheef geplaatste tanden en open ruimtes tussen de tanden worden verholpen zonder verwijdering van tandweefsel. Daarbij beperkt men zich in de zogenaamde Smile Design Studios in Californië niet alleen tot het wegwerken van schoonheidsfoutjes, maar creëert men tegelijk een perfecte glimlach. Lumineers zijn even dun als contactlenzen (0,3 mm), zodat ze kunnen worden aangebracht zonder voorafgaande verwijdering van tandweefsel.
© 2010 - 2019 Grosso_Modo, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Hoe krijg ik stralend witte tanden?Hoe krijg ik stralend witte tanden?Ontevreden met de kleur van je tanden? Zin een schitterende 'Hollywood-lach'. Dan zijn er verschillende manieren om je g…
Goed tanden poetsenGoed tanden poetsen"Je moet je tanden wel goed poetsen hoor" is een zin die velen erg bekend in de oren zal klinken. Je tanden goed poetsen…
Voorkomen van gele tanden: Het bleken en laserenVoorkomen van gele tanden: Het bleken en laserenEr bestaat niks mooiers dan een grote brede lach met een stralende rij witte tanden. Iedereen wordt in principe geboren…
Tanden bleken: snelblekenTanden bleken: snelblekenWitte tanden worden door velen als schoonheidsideaal gezien. Tanden bleken wordt dan ook steeds gewoner en raakt meer en…
Elektrische tandenborstel: voordelenElektrische tandenborstel: voordelenPoetsen met een elektrische tandenborstel heeft veel voordelen. Eén voordeel is dat elektrisch poetsen tandplak effectie…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Hoe krijg je stralend witte tanden?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Grosso_Modo
Laatste update: 18-09-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!