Beauty: Zomerkleuren en –tips voor het gezicht

Beauty: Zomerkleuren en –tips voor het gezicht Hoewel we er van doordrongen zijn dat het eigenlijk geen reden is, doen we in de zomer toch net even iets meer moeite om er mooi uit te zien dan in de winter. We trekken letterlijk en figuurlijk alles uit de kast om leuk gekleed te gaan en ontdoen ons van die donslaag. Bijgaand nog eens een opsomming van een aantal zaken voor het gezicht waar je aan kunt denken.

Kleuren

De ene zomer is beige, zand, off white etc. helemaal hot, de andere zomer gooien we het op de pastels en zo’n zomer lijkt het nu te gaan worden. De pastels van zacht roze, oranje tot blauw en lila passeren de revue. Het voordeel is dat steeds vaker de kleding en cosmetica op elkaar afgestemd zijn. De pastelkleding hangt al in de winkel en de cosmeticahuizen hebben naast wat vaste kleuren ook tijdelijke kleurensetjes voor de ogen samengesteld. Alle grote merken als Lancome, Guerlain, Dior, Estee Lauder, Shiseido doen mee aan het vele kleurenpallet festival.

Ogen

De pastel kleuren qua kleding en ogen* komen niet optimaal tot z’n recht als de contouren, de vorm niet wat scherper neergezet wordt. Dit neerzetten doe je met een mascara, een eyeliner en een wenkbrauwpotlood.

* Blauwe ogen doen het goed met beige bruine oogschaduw, maar ook met perzikkleur. Groene ogen doen het goed met goudkleur en lila/paars. Oogschaduw kan in de oogplooien gaan zitten en de kans is groot als het warmer is. Zorg voor een primer als basis en je hebt er geen last van.

Eyeliner/oogpotlood

Voor de een is het een crime de ander zweert erbij, maar eyeliner is helemaal terug. Je moet er een beetje een vaste hand voor hebben, maar de iets zwaardere zwarte uitlopende lijn op het ooglid (beetje jaren zestig stijl) is helemaal terug. Het oogpotlood zet de lijn net iets eenvoudiger en geeft met de pastelkleurige oogschaduw hetzelfde effect. Maak het een beetje nat om een mooie rechte lijn te zetten. Vervaag je het liever dan is een goede lijn zetten ook belangrijk, maar deze kan direct vervaagd worden met een klein sponsje.
Om het effect compleet te maken is het een aanrader om met een wit kohlpotlood aan de binnenkant van de wimperrand een lijntje te trekken.

Mascara

Mascara is de smaakmaker van het oog, het laat het oog spreken. Zoek altijd een mascara* die bij je past, de een wil een dikkere substantie en de ander juist niet. We zijn geneigd altijd voor zwart te gaan, maar ook dat is geen must. Hoewel de pastels aanleiding geven om heel contrasterend te werken, is dit niet noodzakelijk. Bij de beige- en goudenachtige pastels is heel diep donkerbruin ook erg fraai.

* Breng mascara altijd zigzaggend aan op de wimpers. Zo sla je niets over en ogen de wimpers voller.

Heb je aan de onderkant van je oog niet veel haartjes – en daar hebben nogal wat mensen last van – laat de mascara daar dan weg. Je accentueert het alleen maar. Beter is dan een dun eventueel uitgevaagd lijntje met een kohlpotlood te zetten.

Wenkbrauwenpotlood

De een heeft prachtige wenkbrauwen van zichzelf en de ander niet, maar feit is wel dat de wenkbrauw erg gezichtsbepalend is. Belangrijk om goed naar de vorm te kijken en zonodig met een wenkbrauwpotlood wat bij te tekenen.

De wenkbrauw in vorm bepaal je als volgt:
  • Leg een potlood vanaf de zijkant van de neusvleugel, langs de binnenkant van je oog recht naar boven. Het punt wat langs de wenkbrauw komt is het beginpunt van je wenkbrauw.
  • Leg een potlood nu langs het onderste gedeelte van je neusvleugel en dan schuin omhoog langs de buitenkant van je oog. Het punt wat langs je wenkbrauw komt is het eindpunt van je wenkbrauw.
  • Voor de boog leg je een potlood opnieuw langs de neusvleugel, recht vooruit te kijken en dan moet het potlood schuin rakelings langs het oog gelegd worden. Daar waar het nu de wenkbrauw raakt is het hoogste punt van de wenkbrauw.

Als het nodig is haartjes wat “bij te tekenen”. Hoewel de vollere wenkbrauwen weer in het modebeeld komen, is het geen aanrader de lijnen te zwaar te maken. Kijk voor de kleur goed naar de natuurlijke kleur van de wenkbrauw en de kleur van het haar.

Wangen en lippen

Als we de ogen erg nadrukkelijk neerzetten, is het niet handig om de wangen en lippen ook een stevige kleur te geven. Als je een blusher voor de wangen wilt gebruiken, neem een redelijk neutrale perzikachtige of zachtroze kleur die een klein accentje legt.
De lippen doen het goed met een mooie gloss, al of niet met een pastelroze of perzik glinstertje erin.

Schoonmaken

Altijd schoonmaken voor je gaat slapen! Het kan niet nadrukkelijk genoegd gezegd worden, maar make-up op het gezicht laten zitten als je gaat slapen is desastreus. Je huid herstelt tijdens de nachtelijke uren en dan is een schoon gezicht, al of niet met een nachtcreme op, een must voor het behoud van je mooie huid.
© 2011 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Make-up: perfecte ogenMake-up: perfecte ogenOgen bepalen je uitstraling. Het kunnen echte blikvangers worden. Maar hoe krijg je mooie opgemaakte ogen?
Maquillage tips: correcties aanbrengenHebt u wel eens kleine problemen met uw make-up? Dan kunnen deze tips u zeker verderhelpen om de nodige correcties aan t…
Beauty: Regenboog make-upBeauty: Regenboog make-upTja, alles je alle trends denkt gehad te hebben, komt er weer iets nieuws, de regenboog make-up. Make-up die herkenbaar…
Beauty: Mooie kleuren voor de ogenBeauty: Mooie kleuren voor de ogenIeder seizoen heeft zo zijn kleuren voor de ogen en natuurlijk zijn er altijd trends, maar er zijn nu eenmaal kleuren di…

Beauty: Een botox behandeling ondergaan?Beauty: Een botox behandeling ondergaan?Voor vele mensen is het een dilemma, want je gaat toch aan je gezicht frunniken. Typisch dat relatief veel mensen hun ha…
Veranderingen van de ouder wordende huidVeranderingen van de ouder wordende huidOnze huid is uitgerust met systemen om zichzelf te verzorgen en te vervangen. Al na je twintigste levensjaar begint dit…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 28-05-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.