BB Cream, dé foundation voor de lichte huid

BB Cream, dé foundation voor de lichte huid BB Cream, dé foundation voor de lichte huid. Iedereen die het gebruikt noemt het een wondermiddel, maar bijna niemand heeft er nog van gehoord in Nederland, BB Cream. Deze crème is een foundation, maar dan wel een erg speciale foundation. BB Cream komt uit Duitsland en heeft heel veel voordelen (het bestaat bijvoorbeeld alleen maar uit natuurlijke grondstoffen) en eigenlijk maar twee nadelen.

De oorsprong van BB Cream

Dermatologen uit Duitsland hebben BB Cream uitgevonden, ook wel Blemish Balm Cream genoemd. Oorspronkelijk werd het voorgeschreven aan mensen die een laserbehandeling waren ondergaan, het was bedoelt om wonden te bedekken en sneller te laten genezen. Mensen in Korea gingen het gebruiken als foundation en sindsdien werd het ontzettend populair.

De voordelen van BB Cream

  • Het bestaat uit 100% natuurlijke grondstoffen en men probeert zo min mogelijk van chemische grondstoffen gebruik te maken.
  • Ze zorgen voor een mooie uit die er natuurlijk uit zien zonder een caky-effect (dit betekent dat je niet ziet dat je foundation op hebt, het dekt erg mooi).
  • De crème beschermt je huid tegen UV-straling (SPF 25 tot 50).
  • Het verstopt je poriën niet.
  • Het heelt je huid omdat er ook bio-oil in zit, goed tegen oneffenheden en littekens.
  • Het is anti-aging.
  • Het helpt tegen acné.
  • In sommige crèmes zit whitening, dit betekend dat je er een iets wittere huid uit komt te zien, dit is vooral in Azië heel erg populair. Littekens en pigmentvlekjes zijn daardoor minder goed te zien, maar je krijgt er géén wittere huid van.
  • De crème geeft je huid een natuurlijke gezonde glans.
  • De meeste crèmes zijn waterproof.

De nadelen van BB Cream

  • BB Cream is in Nederland te koop, er is maar één BB cream, namelijk de BB cream van Garnier.
  • Het is gemaakt voor de lichte huid, wanneer je een donker(dere) huid hebt kan je BB Cream niet gebruiken.

Werking anti-aging van BB Cream

In bijna elke BB Cream zit SPF, dit beschermd je huid tegen de zon. De SPF factoren verschillen van SPF 25 tot SPF 50.
Omdat je door de zon de meeste rimpels krijgt en de crème je tegen UV-straling beschermd, heeft BB Cream een anti huidverouderingswerking.

Bekende soorten van BB Cream

In Azië verkopen bekende merken deze crème, hier kan je naar zoeken wanneer je BB C ream zoekt. Ik zal een paar bekende opnoemen:
  • Skinfood
  • Missha
  • Etude House
  • Elianto
  • Skin 79

Waar kan je BB Cream kopen?

Online

Via eBay of Sasa.com kan je BB Cream kopen, echte BB Creams kosten ongeveer tussen de 10 euro en de 20 euro, dit verschilt per crème. Soms kun je op verschillende forums/fora ook aan BB Cream komen, mocht er toevallig iemand op het forum zitten die het verkoopt dan kan je via zo'n persoon proberen BB Cream te kopen.

Garnier

Nieuw! Tegenwoordig kan je ook BB Cream kopen van Garnier: Garnier Skin Naturals Miracle Skin Perfector Daily All-In-One B.B. Cream.

Nep producten

Let op voor de namaak producten! Deze zijn namelijk heel erg goedkoop en je hebt dan een grote kans dat je fake producten koopt. Wanneer je de echte koopt heb je een ontzettend goede dekkende foundation die je niet blijft zien, en het blijft erop zitten ook al regent het. Het verzorgd je huid goed en je hoeft geen andere verzorgde producten meer te gebruiken wat ook weer geld bespaart.

Lees verder

© 2011 - 2024 Dazzeltje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
BB crème, het geheim voor een mooie huidBB crème, het geheim voor een mooie huidIn Azië is het al jaren een van de best verkochte beautyproducten en sinds kort is het ook in Nederland verkrijgbaar: BB…
Make-up voor een rode huidWie kent dat niet? Je hebt wat kleine pukkeltjes, een rode huid en je wilt dat graag verbergen door middel van make-up.…
De huid optisch gladder en egaler makenDe huid optisch gladder en egaler makenRegelmatig een peeling en goede huidverzorging toepassen kan bijdragen aan een gladdere huid. Daarnaast zijn er middelen…
Foundation voor een droge huid: Welke soort is het best?Er is niet zo vervelend als een huid die droog, trekkerig en schilferig is. Wanneer je foundation op zo’n huid aanbrengt…

Beautydagje uit het keukenkastje: jezelf verwennen voor nopBeautydagje uit het keukenkastje: jezelf verwennen voor nopHet beste beautydagje komt gewoon uit.. je keukenkastje. Zelfs beroemde beautyprofessionals tippen de simpelste producte…
Smalle lippen: zo verbeter je een 'zwakke' lipcontourSmalle lippen: zo verbeter je een 'zwakke' lipcontourDunne lippen, een smalle mond. Niets mis mee, maar mode of eigen smaak kunnen je naar iets anders doen verlangen. Gelukk…
Bronnen en referenties
  • http://www.misslipgloss.nl/bb-cream/
  • http://www.bbcreamshop.eu/page/general
  • http://www.beautygloss.nl/2011/02/21/bb-cream-test/
Dazzeltje (96 artikelen)
Laatste update: 26-11-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.