Rode plekjes op je huid: groene cosmetica tegen roodheid

Rode plekjes op je huid: groene cosmetica tegen roodheid Rode vlekjes op je huid kunnen ontstaan door overgevoeligheid. Rosacea is vaak genetisch bepaald. Rode pukkels ontsieren je huid vanwege onrustige hormonen of stress. Kortom, er zijn heel wat redenen waarom je huid lokaal rood kan zijn. Gelukkig is er de nieuwe generatie beautyproducten tegen roodheid. Groene crèmes en poeders die camoufleren, maar tegelijkertijd pukkeltjes kunnen wegzuiveren of rode plekjes helpen kalmeren en genezen. Ze zijn er nu ook met SPF. Dit zijn de mogelijkheden. Groen. Het is een feit dat dit de tegenpool is van de kleur rood. Dat betekent ook, dat groen in staat is om rode plekjes op de huid als het ware te helpen opheffen. Dan gaat het bijvoorbeeld om rode plekjes vanwege een gevoelige huid, om rosacea maar ook om pukkeltjes en oneffenheden. Groene cosmetica om de huid een beter aanzien te geven, kennen we al een tijdje. Nieuw is, dat de groene crèmes en andere producten tegen roodheid van de huid nu vaak multifunctioneel zijn. Ze kunnen dus tegelijkertijd verdoezelend, genezend, kalmerend, beschermend én verzorgend werken. Een overzicht.

Pukkeltjes wegwerken én bestrijden

Een groene substantie kan gebruikt worden om de roodheid van pukkeltjes tegen te gaan. Zo'n product wordt dan in heel kleine hoeveelheden over de huid gedept, heel zorgvuldig, tot de crème als het ware met de huid versmolten is. Een van de nieuwere producten binnen de anti-onzuiverhedencosmetica is 'Anti-blemish solutions' van Clinique. Een klein tubetje met een groene crème die tegelijkertijd camoufleert én pukkeltjes helpt wegzuiveren. Terwijl de onzuiverheden gecamoufleerd worden, is tegelijkertijd een bestanddeel dat de pukkeltjes bestrijdt werkzaam. Overigens kun je over het product heen ook wat camouflagecrème of - stick in een huidkleur aanbrengen. Vooral een uitkomst als je het groen niet zo gemakkelijk kunt laten versmelten met je huid, bijvoorbeeld als je huid heel licht en delicaat van kleur is.

Hoe kom je aan roodheid van de huid?
Antwoorden van Dermalogica

Hoe kom je aan een rode huid, of rode plekjes op de huid? Het kan zijn dat invloeden van buitenaf je huid overgevoelig hebben gemaakt. Dat geldt voor weersomstandigheden, maar ook voor een te enthousiast gebruik van scrubs en dergelijke. Maar je huid kan ook van nature gevoelig zijn voor roodheid. Rosacea is een overbekende aandoening, waarbij vooral de wangen rood en oneffen kunnen worden. Rosacea is vaak genetisch bepaald, en dus 'in je systeem' ingebouwd. Roodheid kan zowel tijdelijk als blijvend zijn. Als er sprake is van rode adertjes die je huid ontsieren, kan een IPL- of laserbehandeling nog weleens enige tijd uitkomst bieden. Maar toch is de kans dan groot dat de rode adertjes geleidelijk terugkeren en opnieuw behandeling vergen.

Rode huid kalmeren en camoufleren

Eigenlijk wordt de positie van groen gekleurde producten tegen roodheid steeds meer overgenomen door producten die niet alleen camoufleren, maar ook helpen de huid te verbeteren en verzachten. Een voorbeeld van zo'n nieuw product is Dermalogica's Redness Relief SPF 20. Dit product hoort thuis in de productlijn met de gepatenteerde naam UltraCalming, voor de gevoelige huid. Redness Relief verzacht de roodheid van de huid via een groene tint onmiddellijk, maar werkt tegelijkertijd in op de problemen die de roodheid veroorzaken. De groene tint komt van natuurlijke mineralen, die het product ook een fijne en goed te verdelen textuur geven. Het product verzacht roodheid via plantaardige bestanddelen die ook helpen om nieuwe schade en roodheid te voorkomen.

Hoe werkt het?

Voor je een groen product op de huid aanbrengt, is het belangrijk te weten wat de functies van het product precies zijn. Neem de eerder genoemde Anti-Blemish Solutions van Clinique. Dit product is voor gebruik op pukkeltjes en onzuiverheden, dus is het een lokaal product dat voor andere huiddelen niet bestemd is. Het vervangt dus ook niet je moisturizer. Iets anders zijn dan weer de groene crèmes bedoeld om roodheid te verminderen van huid die tijdelijk of blijvend gevoelig is, rood door genetische oorzaken en eventueel beschadigd of geneigd tot beschadiging. Het kan zijn dat het product ook verzorgt en eventueel zelfs beschermt tegen de zon. Neem Redness Relief. Dit is een voorbeeld van een multifunctioneel product. Het is namelijk tegelijkertijd een camouflerend product, als een moisturizer én kalmerend hulpmiddel. In tegenstelling tot een uitsluitend lokaal te gebruiken product tegen pukkeltjes, mag het zowel lokaal als over grotere oppervlakken gebruikt worden, beschermt het tegen de zon met een SPF20 én mag het gemengd worden met je gebruikelijke moisturizer.

UltraCalming (TM) lijn van Dermalogica

De UltraCalming (TM) lijn van Dermalogica werd in 2011 gelanceerd. Zij bestaat uit UltraCalming Cleanser, UltraCalming Mist, UltraCalming Serum Concentrate, UltraCalming Relief Masque en Barrier Repair. September 2011 is de maand van lancering van het nieuwste product in de lijn: Redness Relief SPF 20.

Groene camouflagecrème en - poeder

Naast de meer geavanceerde producten zoals hierboven beschreven, zijn er ook groene huidpoeders en -crèmes die er hetzelfde uit kunnen zien als een multifunctioneel product maar het niet zijn. Deze kunnen alleen camoufleren, terwijl ze niet genezen, verzorgen of beschermen. Je doet hiermee alleen iets aan de zichtbare roodheid, maar niet aan de oorzaak. Als je kiest voor afzonderlijke producten voor behandeling van je rode huid of huidplekjes en afzonderlijke producten voor camouflage, kan dat ook prima zijn. Je vindt groene camouflagecrèmes en -poeders in bijna alle uitgebreidere cosmeticalijnen. De crèmes zijn dan bedoeld om te gebruiken zoals je een 'gewone' camouflagestick zou gebruiken, dus onder je eventuele gezichtspoeder. De groene poeders zijn geschikt als finishing touch. Ze kunnen heel subtiel over de opgemaakte huid worden verstoven met een grote zachte kwast, of op zich worden gebruikt, zonder makeup. Hoe dan ook is dit een lastig precisiewerkje. Maar zoals alles wat wat moeite kost, kan het effect erg de moeite waard zijn. Als je 's avonds voor het slapengaan wat experimenteert en de zaak er vervolgens afwast, loop je weinig risico en kan het zijn dat je dé manier ontdekt om ongewenste roodheid effectief te camoufleren.
© 2011 - 2024 Mariawrites, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Blozen of een rode huid? Clinique Redness Solutions helptWanneer je last hebt van een rode huid, geheel rood of vlekkerig of je hebt snel de neiging om te blozen dan kun je je d…
Make-up voor een rode huidWie kent dat niet? Je hebt wat kleine pukkeltjes, een rode huid en je wilt dat graag verbergen door middel van make-up.…
Couperose: hoe kun je roodheid in gezicht verminderen?Couperose: hoe kun je roodheid in gezicht verminderen?Couperose is een huidaandoening die leidt tot roodheid en zichtbaarheid van rode of blauwe bloedvaatjes in het gezicht.…
Beauty noodplan: miskopen, lipstick vergeten, poeder op?Beauty noodplan: miskopen, lipstick vergeten, poeder op?Ergens anders slapen en geen make-up bij je.. je favoriete beauty-product is op, de winkels zijn dicht en jij hebt een a…

Vettig haar voorkomenVet haar het is niet prettig om er mee rond te lopen. Ik begrijp je dan ook volkomen als je je niet goed in je vel voelt…
Make-up: Primer en oogschaduwbasisMake-up: Primer en oogschaduwbasisAls je jezelf wilt gaan opmaken, is het belangrijk een goede basis op je gezicht aan te brengen voordat je begint met de…
Bronnen en referenties
  • Persbericht Dermalogica
  • Informatie Clinique
Mariawrites (540 artikelen)
Gepubliceerd: 01-08-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.