Onderzoek broze, splijtende nagels: medische nagellak helpt

Onderzoek broze, splijtende nagels: medische nagellak helpt Broze nagels. Het kan een schoonheidsprobleem zijn, waarbij je gek wordt van je snel brekende, onregelmatige, splijtende en slap doorbuigende nagels. Maar het kan ook gevolg zijn van een medisch probleem, dat nog niet erg bekend is. Namelijk nagelpsoriasis. Voor mensen die om welke reden ook kampen met broze, slappe nagels is er nu een nagellak, Sililevo, die je nagels remineraliseert. Bij onderzoek bleek, dat nagels inderdaad mooier en sterker worden. Nagels zijn kwetsbaar. Dat varieert van een schoonheidsprobleem met snel brekende en buigende nagels, tot een regelrechte medische conditie die niet zo bekend is. Namelijk nagelpsoriasis. Voor mensen die kampen met broze, breekbare nagels door welke oorzaak ook, is er nu een nagellak die je nagels remineraliseert. Dat houdt in dat het tekort aan silica en zwavel, bouwstoffen voor sterke en gezonde nagels, wordt aangevuld. De lak is geschikt voor zowel vinger- als teennagels. Onderzoek wijst uit dat de lak bij een ruime meerderheid van de gebruikers tot duidelijke verbeteringen leidt.

Aanvullende beschermlaag

De naam van de nagellak is Sililevo. Bij gebruik legt de lak een beschermend laagje over de nagels (in vaktermen: HPCH). Tegelijkertijd dringen de werkzame stoffen door in de brosse, kwetsbare nagel. Daardoor worden de natuurlijke bouwstoffen van de nagel aangevuld. Je nagels worden opnieuw gevoed, en ook nog eens beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Onderzoek: nagelpsoriasis

De maker van Sililevo is TwinPharma. Dit bedrijf ontwikkelt geneesmiddelen en andere medische innovaties. TwinPharma liet de nagellak onderzoeken in een aantal studies. Daarbij namen zowel psoriasispatiënten deel als mensen met zogenaamde ‘brittle nails’, ofwel verzwakte en brosse nagels. Het onderzoek bij mensen met nagelpsoriasis toonde inderdaad aan dat Sililevo bij dagelijks gebruik de nagels voedt en versterkt. Achtentwintig mensen met nagelpsoriasis brachten vierentwintig weken lang op hun linkerhand elke dag Sililevo aan, en op de rechterhand niets. Achteraf werden de nagels van beide handen vergeleken. Het resultaat]: 72% minder putjes in het nageloppervlak, 66% minder leukonychia, 63% minder onycholysis, en 65% lagere NAPSI score. Vier op de vijf ofwel liefst 79% van de patiënten waren zeer tevreden over de effectiviteit. Intussen was er geen verandering te bemerken aan de onbehandelde nagels. Overigens werden geen bijwerkingen geconstateerd.

Onderzoek: broze nagels

Een ander onderzoek werd uitgevoerd voor een periode van vier weken. De doelgroep hier was een aantal mensen met ‘brittle nails’ ofwel brosse, breekbare nagels. Ook hier waren de resultaten heel goed, zelfs nog iets beter dan bij degenen met nagelpsoriasis: 85% van de gebruikers had duidelijk minder gespleten nagels. 70% had duidelijk minder broze nagels.

Wat en waar?

Een flacon Sililevo is voldoende voor een behandeling van één tot twee maanden (als je de lak gebruikt op tien vingernagels). De verkoopprijs is €19,96. Sililevo is een medisch hulpmiddel, maar helaas wordt het niet vergoed. Daarom is het dan wel weer zonder recept verkrijgbaar via (online) apotheek en webshop. Sililevo is eenvoudig te gebruiken. Je brengt de nagellak elke dag, liefst 's avonds, dun aan op schone, droge nagels. De lak droogt snel en laat een onzichtbaar en reukloos laagje achter. Dit beschermt en voedt de nagel.

Over TwinPharma

TwinPharma wil een bijdrage leveren aan de gezondheidszorg door unieke geneesmiddelen of medische hulpmiddelen naar Nederland te halen. Met Sililevo wil het bedrijf een oplossing bieden voor mensen met uiteenlopende nagelproblemen. Sililevo wordt gemaakt door het Zwitserse bedrijf Polichem en is al een aantal jaren succesvol op de markt in Duitsland, Het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.
© 2011 - 2024 Mariawrites, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Misvormde of broze nagelverzorgingMisvormde of broze nagelverzorgingWanneer men last heeft van broze nagels betekent dit dat de nagels te uitgedroogd zijn door teveel in het water te hebbe…
Afgebrokkelde gespleten vingernagels; slechte nagelsAfgebrokkelde gespleten vingernagels; slechte nagelsJe nagels brokkelen af en zijn bros. Wat kunnen de oorzaken zijn van afgebrokkelde nagels of lelijke gespleten nagels? B…
Beauty: Broze en afbrokkelende nagelsBeauty: Broze en afbrokkelende nagelsRelatief veel mensen hebben last van problemen met de nagels. Broze of afbrokkelende nagels komen het vaakst voor, maar…
Broze nagels en hoe er iets aan te doenBroze nagels en nagels waarin scheurtjes voorkomen zijn vervelend. Het is een nachtmerrie voor dames die trots zijn op l…

Wat maakt een goede mascara?Wat maakt een goede mascara?Strikt genomen is het belangrijk te weten wat je doel is met de mascara. Ga je voor meer lengte, ga je voor meer volume,…
Dagelijks gezichtsreiniging gebruiken is belangrijkDagelijks gezichtsreiniging gebruiken is belangrijkWaarom is een dagelijkse gezichtsreiniging belangrijk? Waarom is het belangrijk dat het gezicht schoon is? Kunnen er hui…
Bronnen en referenties
  • F Cantoresi, P Sorgi, A Arcese, A Bidoli, F Bruni, C Carnevale, S Calvieri, Improvement of psoriatic onychodystrophy by a water-soluble nail lacquer JEADV 2009, 23, 832–834
  • A Sparavigna, M Setaro, M Genet, L Frisenda. Equisetum arvense in a new transungual technology improves nail structure and appearance. Journal of Plastic Dermatology, Vol 2, n.1, January – April 2006
  • Persbericht TwinPharma / Sililevo
Reacties

Wigeroos, 27-12-2013
Na een flink aantal weken gebruik van Sililevo zijn mijn nagels duidelijk sterker en groeien langer.
Helaas beginnen na een aantal weken alle nagels weer te breken. Dan zijn ze zo kort dat er zelfs geen randje meer over is. In eerste instantie breken ze recht af maar als er weer een beetje groei inzit krijg ik haakjes en zeer zachte nagels.
Dit duurt weer een paar weken. Na weer een periode van Sililevo gebruik worden ze dan wel weer wat harder en groeien weer.
Ik vraag me af hoe dit spul nou precies gebruikt moet worden. Ik heb geprobeerd de randjes langs de nagelriemen te blijven insmeren als ik nagellak gebruik maar heb niet het idee dat dit werkt.
Toch maar doorgaan met gebruiken want zonder is het helemaal een drama.
Tussen haakjes, de verticale rillen verdwijnen er niet van. Reactie infoteur, 29-12-2013
Beste lezer,
ik zou toch even via een doktersbezoekje uitsluiten dat de klachten te maken hebben met bloedarmoede of tekorten aan voedingsstoffen, ook met het oog op de verticale ribbels.
vriendelijke groet,
Maria

Marianne, 07-03-2012
Ik heb meegedaan aan dit nagelonderzoek en mocht Sililevo een aantal maanden testen. Ik was er in het begin zeer sceptisch over.
In de loop der jaren heb ik vele dure nagelproducten geprobeerd met over het algemeen een teleurstellend resultaat.
Toen ik de testflacon Sililevo opende rook ik een flauwe geur en de vloeistof die erin zit lijkt op water en dat zette mij een beetje op het verkeerde been. "Hoe kan iets wat op water lijkt en er naar ruikt goed werken als remedie tegen zoiets heftigs als nagel-psoriasis?"
Al na een aantal weken gebruik zag ik een zeer duidelijke verbetering van mijn nagels. Ik heb Artritis Psoriatica en de de nagels van handen en tenen zijn dus ook aangetast. Nagels die loslieten van het nagelbed groeien weer vast, de putjes en ribbels zijn verminderd en mijn nagels zijn over het algemeen veel sterker. Het splijten is ook over. Ik ben zeer tevreden over dit product! Reactie infoteur, 07-03-2012
Beste Marianne,
Dank voor je reactie. De beste informatie blijft altijd die vanuit de ervaring, dus zal je reactie zeker nuttig zijn voor andere lezers!
Met een vriendelijke groet,
Maria

Mariawrites (540 artikelen)
Gepubliceerd: 08-11-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.