Cavitatie behandeling, vet verwijderen zonder moeite te doen

Cavitatie behandeling, vet verwijderen zonder moeite te doen Cavitatie behandelingen worden steeds populairder. Door middel van een Cavitatie behandeling kun je veel vet kwijtraken, zonder er zelf moeite voor te hoeven doen. Geluidsgolven zorgen ervoor dat de vetophoping in beweging komt, en zo kunnen de vetcellen worden afgebroken. De behandeling is uitermate geschikt voor het aanpakken van probleemzones zoals; de lovehandles, dijen, bovenbenen, buik, rug of armen. Maar hoeveel kost een Cavitatie behandeling eigenlijk? En zitten er nog bepaalde risico's of nadelen aan verbonden?

Wat is een Cavitatie behandeling?

Een Cavitatie behandeling zorgt ervoor dat je veel vet kwijtraakt in korte tijd. Je hoeft hiervoor dus niet maanden te sporten, of een streng dieet te volgen. Het resultaat van een Cavitatie behandeling wordt ook wel vergeleken met liposuctie, maar dan natuurlijk met het grote voordeel dat voor een Cavitatie behandeling geen chirurgische ingreep nodig is. Voor een Cavitatie behandeling kun je terecht bij veel schoonheidsspecialisten en wellness centres.

Hoe werkt het?

Bij een Cavitatie behandeling worden door middel van een apparaat geluidsgolven het lichaam in gestuurd. Deze geluidsgolven zorgen ervoor dat de vetophoping in beweging komt. Dit proces wordt Cavitatie genoemd. Door de Cavitatie worden de wanden van de vetcellen afgebroken. Hierdoor komen vetcellen vrij, die vervolgens door het lichaam worden afgevoerd, en vervolgens volledig worden afgebroken.

Probleemzones

Omdat het lichaam niet hele grote hoeveelheden met vetcellen tegelijk kan afbreken, kan deze behandeling ook maar op kleine gedeelten van het lichaam tegelijk worden gebruikt. Deze methode is dus erg geschikt voor de zogenoemde probleemzones. De kleine vetophopingen op de heupen (lovehandles), onder de billen, de dijen, buik of de rug. Mensen die last hebben van cellulitis, zullen ook veel baat hebben bij een Cavitatie behandeling. Om het resultaat helemaal naar wens te krijgen zijn vaak meerdere behandelingen nodig.

Is een Cavitatie behandeling geschikt voor iedereen?

Cavitatie behandelingen zijn niet geschikt voor iedereen. Iemand die last heeft van obesitas, zal geen baat hebben bij een Cavitatie behandeling. De hoeveelheden vet die met deze behandeling kunnen worden afgebroken, zullen voor iemand met obesitas namelijk niet merkbaar zijn. Verder mogen mensen die lijden aan stofwisselingsziekten, afwijkingen aan de leverfunctie en diabetici geen gebruik maken van de Cavitatie behandelingen.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Bij een cavitatie behandeling, wordt er eerst contactgel aangebracht op de huid. Vervolgens wordt het handstuk van het cavitatie apparaat op de plekken gezet waar het vet verwijderd moet worden. De behandeling doet geen pijn. Er kan hooguit een wat prikkelend of warm gevoel ontstaan. Na de behandeling, die ongeveer een half uur in beslag neemt, wordt er een lymfedrainagemassage gegeven, om verslapping van de huid tegen te gaan.

Prijzen

De prijs van een Cavitatie behandeling, ligt op ongeveer €200,- per behandeling. Maar vaak is één behandeling niet genoeg voor een goed resultaat. Veel klinieken bieden daarom ook volledige kuren aan. Een kuur telt meestal zo'n zes behandelingen. Je komt dan dus uit op een bedrag van €1200,-. Verder bieden veel klinieken ook direct een op maat gemaakt voedingsschema aan, om het resultaat nog beter te maken. Hiervoor komt er gemiddeld nog 100,- bovenop.

Op verschillende veilingsites worden regelmatig Cavitatie behandelingen aangeboden. Zo kun je voor een leuk bedrag een behandeling uitproberen. Aan de andere kant dienen de vervolg behandelingen wel gewoon te worden betaald tegen het normale tarief.

Nadelen

Hoewel het allemaal erg mooi klinkt, heeft een Cavitatie behandeling ook nadelen. Zo is op dit moment nog niet duidelijk of het op langere termijn gevolgen kan hebben voor de gezondheid.

Verder wordt er gezegd dat de apparatuur waarmee de behandelingen worden uitgevoerd, belletjes in het bloed kunnen veroorzaken, met alle gevolgen van dien. Ook wordt er beweerd dat de vetcellen die afgebroken worden, in de bloedbaan terecht kunnen komen, wat natuurlijk ook niet echt een aangename gedachte is. Dit laatste kan echter alleen het geval zijn wanneer er grote hoeveelheden vetcellen tegelijk worden afgebroken. het lichaam kan ze dan niet op een normale manier afvoeren. Echter bij een Cavitatie behandeling gaat het om kleine hoeveelheden vetcellen, en zou dit dus niet aan de orde moeten zijn.

Dergelijke behandelingen zijn alleen aan te raden wanneer je verder in goede gezondheid verkeert, bij twijfel kun je het beste eerst een arts raadplegen.
© 2012 - 2024 Denn, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
BBB: buik, billen en benen: huidverzorgingBBB: buik, billen en benen: huidverzorgingHet probleemgebied voor veel vrouwen zijn de billen, de buik en de benen. Vet kan zich makkelijk ophopen en het is een g…
Cellulitis: Wat doe je eraan?Cellulitis: Wat doe je eraan?Bijna alle vrouwen, ongeveer negentig procent, krijgen vroeg of laat te maken met cellulitis. Dit kan al in de pubertijd…
Help! Ik heb last van cellulitis!Help! Ik heb last van cellulitis!Veel vrouwen hebben of krijgen of latere leeftijd last van cellulitis. Dit is heel vervelend, vooral in de zomer als je…
Hoe kun je cellulitis verminderen?Cellulitis is eigenlijk niet meer dan een ophoping van vet. Iedereen kan last hebben van cellulitis niet alleen op ouder…

Termen vochtinbrengend & voedend in huidverzorgingsproductenTermen vochtinbrengend & voedend in huidverzorgingsproductenVaak worden crèmes of andere huidverzorgingsproducten aangeprezen als vochtinbrengend, of ‘voedend’. Is dit terecht? Mee…
Verzorgen van de huidEen gladde, gave huid is een sieraad. Er is gelukkig een heleboel te doen om een droomhuid te krijgen. Maar wat moet u d…
Bronnen en referenties
  • Folder schoonheidsspecialist
Denn (148 artikelen)
Laatste update: 10-04-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.