Wat doet het HCG hormoon in het lichaam?

Wat doet het HCG hormoon in het lichaam? In het lichaam is van nature HCG hormoon aanwezig en het verzorgt de omzetting van opgeslagen vetten naar energie. Het wordt echter pas ingeschakeld als het lichaam in een noodsituatie verkeerd, danwel als de omstandigheden zeer speciaal zijn. Denk bijvoorbeeld aan onvoldoende inname van eten. Wat doet het HCG hormoon, hoe is het gerelateerd aan de zwangerschap en hoe kan het door mensen worden geactiveerd om af te vallen?

HCG hormoon


Vrijmaken energie en zwangerschap

HCG staat voor het Human Chorionic Gonadotropin hormoon, waarmee het lichaam wordt geactiveerd om vetten om te zetten. Vet bestaat uit calorieën met cholesterol en kunnen rechtstreeks worden gebruikt om energie te maken. Het lichaam heeft per dag een bepaalde hoeveelheid energie nodig en dat kan uit de opslag worden gehaald. Het vormt dan ook als het ware de batterij van het leven indien men bijvoorbeeld zonder eten komt te zitten. Dit is een zeer belangrijke eigenschap als het vrouwelijke lichaam zwanger is. Vanaf het eerste moment van de innesteling van een bevruchte eitje wordt door de eierstokken het hormoon aangemaakt. De vrucht krijgt een verbinding via de navelstreng met de moeder, zodat voedingsstoffen uit vers voedsel aan het kind worden gegeven. De moeder teert dan op in het eigen lichaam opgeslagen vetten. Vaak verandert de smaak van de vrouw dan ook, omdat het kind bepaalde voorkeuren heeft. Het bekende voorbeeld van een zure augurk spreekt boekdelen.

Producten hierop gebaseerd

Er bestaan producten gebaseerd op het hormoon. Enerzijds zijn er producten gemaakt van het feitelijke hormoon uit de moederkoek van na de geboorte van het kind. Nadelig feit daarbij is dat er bij het gebruik nadelige effecten kan veroorzaken. Het is namelijk de toepassing van een reeds in een lichaam actief geweest hormoon, waarbij het aan een ander wordt gegeven. Om nadelige effecten te voorkomen is de biologische variant van het hormoon ontwikkeld, waarmee wel het hormoon op een vertrouwde manier aan het lichaam kan worden toegediend.

Is de inname verstandig?

Bij de biologische variant zijn schadelijke eigenschappen uit de vloeistof gehaald, waardoor bijwerkingen worden voorkomen. Toch dienen we erbij stil te staan in hoeverre het verstandig is om het in te nemen. We sturen een lichaamsproces aan welke er toe dient om het lichaam in bijzondere of noodsituaties te voorzien van energie. Het is dan ook de vraag of het lichaam door de toediening wordt verstoord. Vooralsnog zijn daartoe geen aanwijzingen en dus zijn er ook geen bezwaren om de biologische variant in te nemen.

Hoe wordt het toegediend?

Vaak kan het product worden toegediend middels pillen gevuld met een vloeistof concentraat of middels een spray. Het wordt ingenomen via de onderkant van de tong, zodat de vloeistof rechtstreeks in de bloedstroom terechtkomt. Daardoor vermoedt het lichaam dat er een noodsituatie is ontstaan – waartoe vetreserves moeten worden gebruikt – zodat het lichaam toch voldoende energie krijgt. Op die manier kan men door blijven draaien ook al krijgt men geen calorieën aanvullend in het lichaam.

Hoe kun je het HCG hormoon gebruiken?

De producten staan bekend als afslankmiddel, waarbij het lichaam op een eenvoudige manier wordt aangestuurd om af te vallen. Dit dient uiteraard te worden gecombineerd met een aangepast eetpatroon of dieet om enig resultaat te bereiken. Er kan onderscheid worden gemaakt in de volgende omstandigheden.

Verneld afslanken

Snel afvallen om iets van de opgeslagen vetten te verwijderen. Met een verkorte kuur kan binnen een paar dagen resultaat worden bereikt. Dit houdt in dat er een strak dieet ook wel een crash dieet geheten moet worden gevolgd. Veelal zal het dieet worden gebaseerd op eiwitten waarvan men een vol gevoel krijgt. Let wel dat daarnaast voldoende vitaminen en mineralen worden ingenomen om lichaamsprocessen optimaal te ondersteunen.

Geleidelijk afvallen

Dit is voornamelijk van toepassing voor diegene met overgewicht. Snel afvallen is geen optie omdat de kans van terugval (jojo-en) reëel is. Door de voedselinname aan te passen zodat je slechts gezonde maaltijden in minder grote hoeveelheden binnenkrijgt zorgt ervoor dat je met het hormoon goed kunt afvallen. Het lichaam raakt gewend aan de nieuwe omstandigheid zodat na het afslanken het lichaam op een relatief stabiel lichaamsgewicht kan doorgaan.

Naast deze twee hoofdcategorieën bestaat er nog een aparte categorie voor diegene die invalide zijn of wegens medische redenen aan een bed of rolstoel zijn gekluisterd. Uit gezondheidsredenen dienen ook zij af te vallen, echter er is van aanvullende beweging geen sprake.

Afvaltips

Wil je werkelijk afvallen dan kan de toepassing van biologische HCG een optie zijn. Meest belangrijk daarnaast is dat je een gezond eetritme gaat opbouwen. Zonder voldoende inzet door aanpassingen zal ieder dieet namelijk falen. Om goed te kunnen afvallen zijn er een aantal tips welke je kunnen helpen:
  • ga ten eerste nadenken omtrent wat je inneemt. Afhaalmenu’s, kant en klaar maaltijden, ingeblikt voedsel, enzovoorts daar kom je van aan. Gezonde ingrediënten door jezelf uitgekozen, zodat je precies weet wat je lichaam binnenkrijgt is van essentieel belang;
  • mager vlees in beperkte mate in combinatie met noten en vis vormen een lekkere maar lichaam stimulerende basis;
  • groentes en fruit met lage suikergehaltes enzovoorts kunnen in combinatie met zuivel heerlijke tussendoortjes of snacks vormen;
  • eet vaker in kleine hoeveelheden en loop meer om je metabolisme te verhogen.

Belangrijke tips op basis waarvan je effectief kunt afvallen. Ook met HCG kun je afvallen maar het belangrijkste is uiteraard dat je bewust omgaat met wat je inneemt en hoe jouw levensstijl er verder uitziet.

Lees verder

© 2012 - 2024 Geinformeerd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Minder eten activeert het HCG-hormoon om af te vallenMinder eten activeert het HCG-hormoon om af te vallenOm af te slanken is het noodzaak om veel minder voeding dan gewoonlijk in te nemen. Er wordt dan meer energie verbruikt,…
Automatisch afvallen tijdens je slaap met NachtslankAutomatisch afvallen tijdens je slaap met NachtslankProblemen met uw gewicht, afvallen gewenst? Met Nachtslank kunt u elke nacht gezond afvallen volgens Vitamust. Het is de…
Snel afvallen – Bio HCG AfslankkuurSnel afvallen, wie wilt het niet? Wanneer je te kampen hebt met overtollige kilo’s, wil je daar uiteraard zo snel mogeli…
Snel afvallen, snel vet verbranden, hoe lukt dat?Snel afvallen, snel vet verbranden, hoe lukt dat?Snel afvallen met een dieet en daarna slank blijven, dat kan. Om snel enkele kilo’s af te vallen kunt u het beste een ei…

Vegetarisch eiwitrijk eten, vleesvervangingTegenwoordig is een eiwitrijk dieet helemaal in, je kan veel afvallen door weinig koolhydraten te eten en veel eiwitrijk…
Overgewicht: vragen en antwoordenOp de televisie is het een steeds meer terugkomend onderwerp. Veel te dikke mensen met ernstige gezondheidsproblemen. He…
Geinformeerd (1.029 artikelen)
Laatste update: 11-05-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.