Minder eten activeert het HCG-hormoon om af te vallen

Minder eten activeert het HCG-hormoon om af te vallen Om af te slanken is het noodzaak om veel minder voeding dan gewoonlijk in te nemen. Er wordt dan meer energie verbruikt, terwijl er minder binnenkomt. Om het energietekort in het lichaam te corrigeren, wordt het HCG-hormoon geactiveerd. Het vormt de basis van iedere manier van afvallen en diëten, zodat het lichaamsgewicht afneemt. Hoe kan men afvallen door het HCG-hormoon te stimuleren?

Afvallen HCG-hormoon


Energie onttrekken lichaam

Om af te vallen is het noodzakelijk om minder energie in te nemen, dan dat het lichaam nodig heeft. Om dat te bereiken gaan mensen een dieet volgen, zodat men op een effectieve manier gaat afvallen. Er zijn meerdere methoden om af te vallen en het is daarbij maar net wat men zelf wil. Het ene dieet is het andere niet en dus dient men een bewuste keuze te maken, hoe af te slanken. Het is echter bij ieder dieet van belang om het HCG-hormoon te activeren ook wel het Humaan Chorion Gonadotriopine hormoon genoemd.

Van belang bij zwangerschap

Het HCG-hormoon speelt een cruciale rol als de vrouw zwanger is. Na het innestelen van een bevruchte eicel, zal het vrouwelijke lichaam geleidelijk aan grotere hoeveelheden hormoon aanmaken. Het HCG-hormoon is daarbij van belang bij het scheiden van de voedingsstromen. Het kind krijgt namelijk rechtstreeks voedingsstoffen uit ingenomen eten via de navelstreng, terwijl de moeder teert op opgeslagen vetten. Op die manier krijgt het kind altijd verse stoffen, zodat de optimale conditie is bereikt voor gezonde groei van de baby. Het teren op eigen vetten kan ook worden aangewend indien men wil afvallen!

Energiebalans

Hoe zwaar men is hangt af van hoeveel energie men gebruikt en inneemt. Des te meer beweging, des te meer energie men verbruikt. Beweegt men praktisch niet dan kan men nog steeds afvallen, mits men minder voedsel eet. Halveren is een optie, zodat het lichaam op een gedwongen manier energie uit het lichaam moet halen. Voordeel daarvan is dat men nog steeds de normale voeding inneemt en kan genieten, echter het minder intens doet. Een andere manier om minder energie binnen te krijgen, is door een strak dieet te volgen. In beide gevallen krijgt men minder binnen, waardoor het HCG-hormoon wordt geactiveerd.

De eerste stappen

Als men via een dieet het HCG-hormoon activeert, dan moet men in eerste instantie het hongergevoel trotseren. In dat geval zal het lichaam noodgedwongen de reserves aanwenden om voldoende energie te krijgen. Eerst worden de glucose reserves aangewend (snel aanwendbaar), waarna “lui” vet wordt gebruikt (traag). Dit eerste begin is altijd moeilijk, waarbij de kans groot is dat men door het hongergevoel of lege maag wel weer teveel gaat eten. Men moet doorzetten om goede resultaten hierbij te kunnen bereiken.

Hoeveel eten?

Het is van belang om een goede metabolisme te behouden en dus dient de maag actief te zijn. Toch moet men ook niet teveel eten en dus zal men het moeten beperken. Gedurende de dag kleine gezonde hapjes innemen, werkt gunstig om de maag actief te houden. Zo worden voldoende aminozuren aangemaakt en dat werkt positief op de stofwisseling. Ook voldoende beweging is van essentieel belang. De energievraag neemt toe, terwijl de aanvoer daalt. De combinatie zorgt ervoor dat men goed kan afvallen. Ook het type voeding is hierbij van belang. Snel verbrandende koolhydraten vermijden, meer fruit en langer kauwen zijn belangrijke tips. Hoeveel men werkelijk inneemt hangt per geval af. Om snel veel af te vallen kan men een zeer beperkt dieet toepassen.

Na het afvallen HCG-hormoon stabiliseren

Is men voldoende afgeslankt, dan dient het lichaam weer te stabiliseren. Het houdt in wel weer meer eten, zodat de balans tussen energieverbruik en –inname ongeveer gelijk is. Weer meer gaan eten betekent ook dat het HCG-hormoon minder actief wordt. Hoeveel men daarbij eet is dus even aftasten, omdat het lagere lichaamsgewicht minder voedsel nodig heeft. Activeer het HCG-hormoon om af te vallen en toch voldoende energie te hebben.

Lees verder

© 2015 - 2024 Geinformeerd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Snel afvallen, snel vet verbranden, hoe lukt dat?Snel afvallen, snel vet verbranden, hoe lukt dat?Snel afvallen met een dieet en daarna slank blijven, dat kan. Om snel enkele kilo’s af te vallen kunt u het beste een ei…
Slapend afvallenAls je wilt afvallen dan kost dit extra energie. Afvallen gaat niet vanzelf. Een gezond eetpatroon is altijd een goede b…
Hormoon leptine en de invloed op overgewichtHormoon leptine en de invloed op overgewichtHet hormoon leptine wordt na het eten afgegeven in het bloed en zorgt ervoor dat er een gevoel van verzadiging optreedt…
Overgewicht door erfelijkheidOvergewicht door erfelijkheidDe Wereld Gezondheids Organisatie herkent overgewicht nu als een wereldwijd gezondheidsprobleem. In de rijkere landen et…

Gezond met superfoodGezond met superfoodSteeds meer mensen richten zich op een gezonde leefwijze. Sporten, stoppen met roken, het nemen van vitaminesupplementen…
Afvallen met een ziekenhuisdieet schemaAfvallen met een ziekenhuisdieet schemaEen ziekenhuisdieet helpt je als je snel wilt afvallen. Bij dit dieet eet je drie maaltijden per dag zonder tussendoortj…
Bronnen en referenties
  • http://www.encyclo.nl/begrip/HCG
Geinformeerd (1.029 artikelen)
Laatste update: 18-03-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.