Voeding voor een plattere buik en vetverbranding

Voeding voor een plattere buik en vetverbranding Er schijnt voeding te zijn, die bijdraagt tot het krijgen van een platte buik. Vet uit voeding wordt al na een paar uur opgeslagen rond en op de buik. Het stresshormoon cortisol speelt een belangrijke rol bij deze vetopslag. Hoewel voeding de oorzaak is van buikvet, kan men ook slim eten en zorgen voor een betere vetverbranding en minder vetopslag.

Vet door maaltijden ná het ontbijt wordt slecht afgebroken

Na het nuttigen van een maaltijd, heeft vet slechts drie uur nodig om opgeslagen te worden. Een deel van vet wordt binnen een uur afgebroken, de rest van het vet komt in de bloedbaan en wordt verandert vervolgens in vetopslag. Het vet dat via de eerste maaltijd van de dag wordt opgeslagen is minimaal. Echter, tijdens de rest van de dag wordt het vet uit verdere maaltijden meer en meer opgeslagen. Vooral 's avonds is de vetopslag verdubbeld. Wanneer men voldoende beweging heeft, wordt dit opgeslagen vet gebruikt om de spieren te voeden. Maar wanneer men te weinig beweegt, zal er een vetopslag voor de langetermijn plaatsvinden.

Vetopslag rond de buik beperken

Het loont de moeite om van bepaalde voeding gebruik te maken, wanneer u vet kwijt wil en de vetopslag rond de buik wilt beperken. Zo remt venkel de eetlust en stimuleert het de spijsvertering. Niet iedereen lust rabarber, maar rabarber heeft veel positieve eigenschappen, en dan met name met betrekking tot de lever en de darmen. Bovendien wordt een opgeblazen gevoel in de maag door rabarber verminderd. Pruimen bevatten veel betacaroteen, vezels en vitamine E en het is bekend dat pruimen de spijsvertering bevorderen. Mangaan zorgt voor een uitstekende spijsvertering, en rode bieten zitten vol met mangaan.

Afbraak overtollig lichaamsvet en minder hongergevoel

Eieren zijn de gezondste bronnen van eiwit, en bevatten anti-oxidanten, vitaminen en mineralen. Deze gezonde stoffen zitten dan in de dooier. Om precies te zijn, in de dooier zit zink, ijzer, calcium, foliumzuur en vitaminen B12 en B6. Eieren remmen de eetlust, vanwege deze stoffen. Bovendien reguleren ze de hormoonhuishouding en dragen bij tot de verbranding van lichaamsvet. Avocado's bevatten veel vetten, en men denkt daarom meestal dat deze niet geschikt zijn om te eten, wanneer men kilo's kwijt wil. De vetten in avocado's zijn echter onverzadigde vetten die ook de hormoonhuishouding reguleren en zodoende bijdragen in de afbraak van een teveel aan lichaamsvet. Bijkomend voordeel is dan nog dat avocado's vezelrijk zijn, waardoor een hongergevoel langer wegblijft na het eten van een avocado. Avocado's horen in guacamole en kunnen als zodanig gegeten worden, maar in een salade smaken ze ook prima.

Van noten wordt gezegd dat ze calorierijk zijn vanwege de vetten. Maar ook hier gaat het om de onverzadigde vetten. Ze zitten boordevol vezels, eiwitten, antioxidanten, mineralen en vitaminen. Het is dikwijls onze bloedsuikerspiegel die uit balans is, en voor eetbuien zorgt. Noten houden de bloedsuikerspiegel perfect onder controle en dit helpt weer bij een snellere vetverbranding. Is uw zwakke punt de avondmaaltijd? U zou dan een kwartier van te voren een klein kommetje noten kunnen eten.

Of toch training?

Mocht u geen zin hebben in verandering van uw voedingspatroon, dan kunt u altijd kiezen voor high intensity beweging. Waar het bij vetopslag juist het hormoon cortisol is, dat voor de ongewenste opslag zorgt, komen bij h.i. beweging nu net de die hormonen vrij die verantwoordelijk zijn voor de verbranding van overtollig vet. De naverbranding bij high intensity beweging is hoog. De training is wel vrij intensief, ook door de intervaltraining, maar de resultaten mogen er wezen en ook nog zeker drie uur na de training is de hartslag 40% hoger. Om een kilo per week te verbranden, is drie keer een half uur trainen per week voldoende.
© 2013 - 2023 Ssandra3108, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het nut of de onzin van buikspieroefeningenHet nut of de onzin van buikspieroefeningenBen jij die buik ook zo zat en wil je strakke buikspieren? Allerlei apparaten, programma's en diëten beloven je een stra…
Platte buik dieetPlatte buik dieetWat is een platte buik dieet? Is het een streng dieet of zijn het enkele voeding adviezen? Wat zijn de resultaten van he…
Mythes over afvallen die je niet helpen vet kwijt te rakenAdvies over afvallen is overal te vinden. Van lifestyle-tijdschriften tot internet. De meeste van deze adviezen zullen z…
Plaatselijk vet verbranden: Hoe kun je lokaal afvallen?Plaatselijk vet verbranden: Hoe kun je lokaal afvallen?Wanneer we onszelf in de spiegel bekijken, kunnen sommige delen er eigenlijk best mee door. We hebben goede benen of bes…

Magnetronmaaltijden en gezond afslanken gaan niet samenMagnetronmaaltijden en gezond afslanken gaan niet samenHet is een praktisch apparaat waar je een snelle hap insteekt, zodat het wordt warm gemaakt om te nuttigen. Lekker handi…
Voeding met E-nummers: hyperactiviteit, leerproblemenVoeding met E-nummers: hyperactiviteit, leerproblemenE-nummers zijn niet meer weg te denken uit onze voeding. Er zijn E-nummers die beter te vermijden zijn, maar er zijn ook…
Bronnen en referenties
  • www.leeftijdlozeschoonheid.nl
Ssandra3108 (253 artikelen)
Gepubliceerd: 12-03-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.