Afvallen en onbeperkt eten met het acht uur dieet

Afvallen en onbeperkt eten met het acht uur dieet Om snel veel kilo’s af te vallen en toch onbeperkt te mogen eten geldt één voorwaarde: “je mag slechts acht uur per dag eten”. Het lijkt echt mogelijk met het acht uur dieet. Het “acht uur dieet” werd ontwikkeld door David Zinczenko en Peter Moore. David Zinczenko en Peter Moore gaan uit van de formule 8-8-8. Dat wil zeggen acht uur eten, acht minuten bewegen en acht super ingrediënten. Volgens de informatie in ‘The 8-hour diet’, het boek van Peter Moore en David Zinczenko, zou met behulp van deze formule een persoon in één week tijd vier tot vijf kilo kunnen afvallen.

Het acht uur dieet

Aan het einde van de 20ste eeuw en in het begin van de 21ste eeuw zijn het aantal mensen, met ernstig overgewicht en mensen met diabetes, zeer sterk toegenomen. Volgens de auteurs van het boek: “The 8-hour diet”, is dit te verklaren door dat men anno 2013 veel langere dagen maakt. Mensen gaan veel later naar bed dan daarvoor. Vroeger werd vaak de avondmaaltijd als laatste maaltijd gezien. In de 21ste eeuw eten de mensen nog veel vaker allerlei lekkernijen. Heel vaak nog tot aan de kleine uurtjes. "Onze lichamen kan het voedsel dan niet meer verwerken. Het gevolg is vaak dat de calorieën eindigen op plaatsen waar het niet zou mogen. Vaak rond onze buik en dijen", aldus David Zinczenko en Peter Moore.

Regels van het acht uur dieet

Zinczenko en Moore ontwikkelden daarom het acht uur dieet. De regels die horen bij dit dieet zijn eenvoudig. Je hoeft geen calorieën te tellen en ook geen voedingsstoffen uit je menu's te bannen. Je mag zelfs eten wat je wilt, zolang je dit maar eet in een tijdsbestek van acht uur. Wanneer je besluit om deel te nemen aan dit dieet, dan maak je dus een afspraak met je zelf tussen welke vaste tijden je mag eten. Stel, je kiest ervoor om iedere ochtend om 8 uur te ontbijten, dan mag je niets meer eten na 16.00 s 'middags. Wanneer het lastig blijkt te zijn om na 16.00 uur niets meer te eten, kun je er ook voor kiezen om pas voor het eerst wat te eten rond de koffie, dus tussen 10:00 uur en 10:30. Zinczenko en Moore leggen in hun boek namelijk uit dat het niet beslist noodzakelijk is om de dag te beginnen met een ontbijt. Wanneer je, je houdt aan dit eetpatroon, dan ben je dus acht uur per dag aan het eten, en vervolgens zestien uur aan het vasten. Tijdens de vastenperiode mag wel onbeperkt koffie en thee gedronken worden, mits dit gebeurt zonder toevoeging van melk, suiker of zoetstoffen.

8-8-8

Om nog meer resultaat te bereiken geven Zinczenko en Moore het advies om je te houden aan de 8-8-8 formule. Dit houdt in dat je naast eetpatroon van 8 uur, iedere ochtend na het opstaan 8 minuten gaat bewegen en dagelijks een portie eet van één van de volgende 8 super ingrediënten. Wanneer men zich aan deze formule houdt, dan zou je volgens Zinczenko en Moore binnen één week 4 tot 5 kilo aan gewicht moeten kunnen verliezen. Wanneer men het dieet zes weken zou hanteren, dan mag je volgens het duo rekenen op een gewichtsverlies van rond de tien kilo.

De super ingrediënten behorende bij het 8 uur dieet
  1. Kalkoen, kip, eieren, vis
  2. Noten, bv. walnoten
  3. Melkproducten, bv. yoghurt
  4. Bonen, pindanoten en andere groenten
  5. Bosvruchten/bessen, bv. frambozen
  6. Fruit, bv. appels, sinaasappel
  7. Groene groenten, bv. spinazie
  8. Volkoren broden en andere granen

Hoewel spinazie en vis in bovenstaand overzicht beiden worden gemeld, kan men deze producten beter niet combineren. Voor meer informatie kan met het artikel, Is het combineren van vis en spinazie wel gezond?, lezen.

Experimenten met muizen

De hypothese van Zincenko en Moore, dat de langere eettijd verantwoordelijk is voor klachten als diabetes en obesitas, worden bevestigd door dr. Satchidananda Panda. Panda voerde een experimenteel onderzoek uit met muizen. Dit om deze hypothese te bewijzen. Panda verzorgde voor dit onderzoek gedurende 100 dagen twee groepen met muizen. De muizen behorende tot groep 1 en groep 2 kregen allemaal dezelfde voeding. Er was slechts één verschil tussen de muizen uit groep 1 en groep 2. De muizen uit groep 1 kregen 24 uur per dag de kans om te eten, terwijl de muizen uit groep 2 alleen konden eten binnen een vastgestelde periode van acht uren per dag. Na de onderzoeksperiode van 100 dagen bleken de muizen uit groep 1 duidelijk dikker te zijn dan de muizen uit groep 2. Dr. Panda geeft aan hiermee aangetoond te hebben dat je door je voedselinname te beperken tot 8 uur per dag, je onbeperkt kunt genieten van alle heerlijkheden en tegelijkertijd geniet van de voordelen voor het lichaamsgewicht.
© 2013 - 2024 Tekstschrijvert, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het chocolade dieet: werkt dit echt?Het chocolade dieet: werkt dit echt?Er zijn enorm veel diëten die je kunt volgen. Heb je wel eens gehoord van het chocolade dieet? Het zou een goede manier…
Het RAUW dieet snel en succesvol afvallen, maar ongezondHet RAUW dieet snel en succesvol afvallen, maar ongezondAls je graag enkele overtollige kilo's wilt verliezen, dan geloof je graag in de vele dieet en afvaltips die dieetgoeroe…
Afvallen met het DASH dieet (beste dieet 2017)Afvallen met het DASH dieet (beste dieet 2017)Het beste dieet van 2017 is wederom het DASH dieet. In 2017 is dit dieet in Amerika voor het zevende jaar (2011, 2012, 2…
Nieuw: Het drie dagen dieetNieuw: Het drie dagen dieetEen Nieuw Amerikaans drie dagen dieet, bedoeld om gemiddeld vijf kilo per week af te vallen. het dieet is speciaal ontwo…

Suikerziekte en dieet: welk voedsel eten bij diabetes?Suikerziekte en dieet: welk voedsel eten bij diabetes?Suikerziekte is een ziekte die niet te genezen is, maar je kan ze wel onder controle houden. Naast de behandeling met me…
Het beste dieet ter wereld: regels en ervaringenHet beste dieet ter wereld: regels en ervaringenDe oplossing voor alle dieetproblemen lijkt te zijn gevonden met de publicatie van het boek: “Het Beste Dieet ter Wereld…
Bronnen en referenties
  • www.zapmagazine.be
  • www.wikipedia.org
Tekstschrijvert (367 artikelen)
Laatste update: 09-08-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.