En nu...afvallen! Mét Montignac. Geen calorieen tellen!
Het bekendste goede voornemen...afvallen! Maar nu echt en blijvend en zonder hongergevoel. Hierbij krijg je enkele tips hoe je een verantwoord dieet kunt samenstellen. Je krijgt inzicht in de wijze van samenstelling zodat je deze gemakkelijk zelf kunt toepassen. Het belangrijkste onderdeel is het scheiden van bepaalde voedingsstoffen. Het werkt!
Hoe werkt het?
De afslankmethode van Michel Montignac dateert al van het jaar 1989. Dit is een makkelijke en smakelijke manier om gewicht te verliezen en op gewicht te blijven. Veel mensen hebben deze manier van afvallen inmiddels ontdekt. Als je van lekker eten en uitgebreid tafelen houdt, is dit ook zeker iets voor jou. De methode Montignac doet niet aan calorieën tellen. Je mag zoveel eten als je wilt. Het enige wat je moet doen, is het scheidden van vetten en koolhydraten. Als je dit voor elkaar krijgt, ben je al een heel eind. Verder werkt deze methode in twee fases. De eerste fase dient om af te vallen. De tweede om op gewicht te blijven.
Het is belangrijk om ruim drie uur tussen de maaltijden te houden voordat er opnieuw gegeten wordt. Na een vetmaaltijd nooit een koolhydraatmaaltijd nuttigen en minstens één maal per week een koolhydraat- of zuiveldag te houden.
Hoe lang duurt het?
Fase één zou je drie maanden vol moeten houden zodat de alvleesklier voldoende tijd krijgt om te stabiliseren. Maar in deze periode zou je al op je streefgewicht kunnen komen.
Fase twee is bedoeld om op gewicht te blijven en mag je bepaalde producten zoals mosterd weer toevoegen aan de maaltijd. In deze fase zul je verder blijven waarin je jezelf deze andere manier van leven eigen moet maken. Dan zul je niet meer aankomen.
Hoe snel val je af?
Tijdens de eerste fase kan het heel snel gaan maar dat is voor iedereen weer anders. Want wanneer je lichaam moet wennen aan een constant voedingspatroon, kan dit iets langzamer gaan. Misschien spelen er andere factoren mee zoals stress of het vasthouden van vocht. De menstruatieperiode zal hierin ook een rol kunnen spelen maar zodra deze week voorbij is, gaat het afvalproces gewoon door.
Verwacht dus niet direct wonderen. Misschien reageert jouw lichaam anders en duurt het even voordat het aanslaat. Dit kan verdere oorzaken hebben zoals:
- Je hebt een fors dieetverleden. Je lichaam moet weer wennen aan voedsel en moet weer in balans komen.
- Je slikt bepaalde medicijnen. Sommige medicijnen zouden een nadelig effect kunnen hebben op het afvalproces.
Verboden producten
Let bij producten die je in de winkel koopt op of er geen verboden ingrediënten zitten. Als je niet zeker van een product bent laat het dan weg uit de maaltijd. Het zou zonde zijn van al je inspanningen als je hiermee de fout ingaat. Koop bijvoorbeeld dus nooit zomaar een blikje tomatenpuree.
- Suiker
- Mosterd
- Ketchup
- Ketjap
- Mayonaise
- Bieten
- Gekookte wortelen
- Witte pasta's en rijst
- Witte broodsoorten
- Diepvriesspinazie
- Chips
- Pinda's en noten
- Alle koek en gebaksoorten. Alles waar suiker in zit.
- Boter
- Broodbeleg waar suiker in zit
Alternatieven
Er zijn altijd smakelijke alternatieven te vinden. Breng verschillende supermarkten eens een uitgebreid bezoek en check de verschillende producten. Maak de methode eigen door te oefenen, te combineren en uit te proberen.
- Zoetstof in vaste of vloeibare vorm
- Tomatenpuree zonder suiker
- Kikomansaus
- Zelfgemaakte mayonaise zonder suiker
- Alle soorten verse groenten
- Volkoren brood
- Volkoren pasta's
- Walnoten
- Olijfolie
- Kwark, yoghurt of melk op 0 % vet basis
- Kaas
- Suikervrije jam
- Appelstroop
- Zwitserse strooikaas
- Dik sap
Zorg dat je vetten en koolhydraten gescheiden houdt. Eet twee maal per dag een koolhydraatmaaltijd en gebruik de avond om een lekkere culinaire vetmaaltijd te bereiden. Zo leef je naar de avondmaaltijd toe en krijg je weer meer waardering voor de producten die je eet. Neem een lekker glas rode wijn bij de avondmaaltijd en geniet van het moment. Als je een beetje van koken en lekker eten houdt, dan is dit een heerlijke manier om af te vallen en vooral ook eentje om vol te houden.