Vijf kilo afvallen in een maand

Vijf kilo afvallen in een maand Het is absoluut mogelijk om binnen een maand vijf kilo af te vallen. Je zal ongeveer één kilo en tweehonderdvijftig gram per week aan vet kunnen verliezen, door middel van een aantal simpele aanpassingen. Er zijn een aantal manieren om binnen een maand vijf kilo af te vallen, op een gezonde wijze. Deze manieren zijn ook daadwerkelijk door iedereen vol te houden!

Een kilo vet is gelijk aan zevenduizend calorieën

Een kilo vet is gelijk aan zevenduizend calorieën. Dus om een kilo vet te verliezen is het noodzakelijk om zevenduizend calorieën minder binnen te krijgen dan je verbruikt. Door middel van onderstaande tips is het mogelijk om dit tekort aan calorieën te bereiken, zodat je uiteindelijk vijf kilo in een maand af kunt vallen.

Zeshonderd kcal restrictie om vijf kilo af te vallen in één maand

Als je zes dagen in de week zeshonderd calorieën minder eet dan je verbruikt, is het mogelijk om ongeveer een halve kilo per week af te vallen. Een dag in de week hoef je je niet te houden aan de zeshonderd calorieën restrictie, zodat je op deze dag iets meer kan eten dan op de andere dagen van de week. Maak van deze dag echter geen dag waarop je alles eet wat je wilt omdat het anders moeilijk wordt om vijf kilo af te vallen binnen een maand.

Zes dagen in de week een uur sporten

Als je zeshonderd calorieën minder binnenkrijgt dan je verbruikt door voedselrestrictie, is het noodzakelijk om te sporten om de andere zevenhonderdvijftig gram in een week te verliezen. Gemiddeld verbruik je tien tot vijftien calorieën per minuut door te sporten. Als je iedere week zes keer een uurtje sport dan is het mogelijk om de overige zevenhonderdvijftig gram te verliezen binnen een week. Als je de voedselrestrictie en een uurtje sporten een maand volhoudt, dan zul je vijf kilo in een maand afvallen en je doel bereiken. Dit is absoluut mogelijk!

Circuit training in plaats van cardio training

Als je gaat sporten, doe dan circuittraining. Door circuit training te doen verbrand je bijna tien keer meer vet dan gewone cardio training. Door circuittraining blijft je hartslag hoog, waardoor je tijdens het sporten meer calorieën verbrandt. Ook na de training zul je calorieën blijven verbranden omdat je lichaam moet herstellen van de circuittraining, hierdoor blijft je stofwisseling hoog.

Zorg voor gezonde snacks binnen handbereik

Als je honger krijgt tussen de drie hoofdmaaltijden dan is het verstandig om een gezonde snack te nuttigen. Een gezonde snack is een snack waar weinig calorieën in zitten. Je kan bijvoorbeeld soep maken, iedere keer als je trek hebt neem je een beetje soep om de honger te stillen. Ook is het mogelijk om een stuk fruit te nuttigen om je honger te stillen. Neem bijvoorbeeld een appel of een schaaltje bosbessen.

Drink veel water

Veel water drinken is heel belangrijk als je af wilt vallen. Zorg ervoor dat je voor iedere maaltijd een groot glas water drinkt. Op deze manier zit je sneller vol omdat je maag al gevuld is met water. Vergeet ook niet om tussendoor water te drinken en drink geen frisdrank als je vijf kilo af wilt vallen in één maand.

Schrijf op wat je eet

Dit is belangrijk omdat je snel vergeet wat je allemaal gegeten hebt op een dag. Op deze manier is het voor jezelf duidelijk wat je allemaal gegeten hebt en kan je zien of je daadwerkelijk zeshonderd calorieën minder binnenkrijgt dan je verbruikt.

Zorg voor voldoende slaap

Als je niet genoeg slaapt dan heb je meer last van een hongergevoel, waardoor je makkelijker de neiging krijgt om meer te eten dan je nodig hebt. Zorg voor een goede nachtrust tussen de zeven en negen uur, zodat je geen last krijgt van dit onnodige hongergevoel. Als je onvoldoende slaapt dan is het ook niet mogelijk om optimaal te sporten om zoveel mogelijk calorieën te verbranden. Door voldoende te slapen, hou je het makkelijker vol om zeshonderd calorieën minder te eten en zes dagen in de week te sporten. Daarnaast voel je je ook een stuk fitter als je een goede nachtrust hebt gehad!

Lees verder

© 2014 - 2023 Infoq, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Snel afvallen in een weekSnel afvallen in een weekSnel afvallen in een week, wie wil dat nou niet? Misschien heb je over een week wel een belangrijk feest en wil je er op…
Hoe kun je snel afvallen?Hoe kun je snel afvallen?Hoe kun je snel afvallen? Een vraag die veel mensen zich stellen. Wanneer je veel te zwaar bent of een paar kilo teveel…
5 kilo in 1 week afvallen, is dat mogelijk?5 kilo in 1 week afvallen, is dat mogelijk?Wil jij snel 5 kilo in 1 week afvallen? Dan heb je waarschijnlijk allerlei dieettips gevonden die je hiermee kunnen help…
Hardlopen: loop je slank!Hardlopen: loop je slank!Hardlopen en joggen is een uitstekende vorm van sport om een paar kilo kwijt te raken. Vooral nu de zomer voor de deur s…

Gezonde snacks voor 's avondsGezonde snacks voor 's avondsGezond snacken, hoe doe je dat? Lekkere hapjes waar je niet zo snel dik van zal worden, zijn er eigenlijk in overvloed.…
Bronnen en referenties
  • Pinterest
Infoq (35 artikelen)
Gepubliceerd: 01-05-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.