Myo-balance: een kledingmaat minder in drie weken

Myo-balance: een kledingmaat minder in drie weken Met Myo-balance bereik je met een kuur van tien behandelingen binnen drie weken hetzelfde resultaat als wanneer je maanden zou trainen op een conventionele manier. Gemiddeld raakt men 21 centimeter omvang kwijt. Zonder sporten, maar door de inzet van je eigen spieren, verbrand je overtollig vet en je spieren worden sterker. Idealiter combineer je de behandelingen met het werken aan een gezonder eet- en leefpatroon. Hierbij word je individueel gecoacht. Na de kuur ga je regelmatiger sporten of volg je een onderhoudsprogramma. Zo ga je het bekende jojo-effect tegen en zorg je ervoor dat de resultaten duurzaam zijn.

Medische achtergrond

Rond 1990 is het apparaat Myo-balance (‘arasys’) ontwikkeld door de Britse wetenschapper Gerry Pollock. Aan de South Bank University te Londen onderzocht hij de werking van spieren en hoe die worden aangestuurd. Onder zijn leiding werd het apparaat ingezet voor de behandeling van M.S.-patiënten. Door de Myo-balance aan te brengen bij de betreffende spiergroep, zodat directe signalen naar de spieren werden gestuurd, verbeterde de doorbloeding en werden de spieren aanzienlijk sterker. Pollock merkte dat ook het vet rondom de spieren werd verbrand door het gebruik van de Myo-balance. Na verder onderzoek ontstond hieruit de Myo-balance als afslanksysteem.

Werking

De Myo-balance zoekt de zenuw die over de spier heen loopt. Pulserende golven zorgen ervoor dat de spier zich samentrekt. De brandstof die hiervoor nodig is, haalt de spier uit het rondom opgeslagen vet. Zo wordt de spier getraind en versterkt, terwijl het omliggende vet verbrand wordt.

Resultaten en medische toepassingen

Eén behandeling met de Myo-balance (zeventien minuten) is vergelijkbaar met twee tot drie uur fitness. De meest gestelde doelen hebben te maken met afslanken: het behalen van het gewenste lichaamsgewicht en figuurcorrectie. Het apparaat werkt op specifieke gebieden, die je zelf kunt aangeven. Naast het behandelen van overgewicht wordt de Myo-balance ingezet voor het verstevigen van de huid en het tegengaan van cellulite.

Op medisch gebied kan Myo-balance helpen bij bekkeninstabiliteit, RSI-klachten, fibromyalgie, spierreuma en pijn in de onderrug.

Combinatie met gezonde voeding

Door de behandeling met Myo-balance wordt je figuur gecorrigeerd, de huid verstevigd, cellulitis tegengegaan en het bloedsuikergehalte daalt. Tijdens de kuur raken cliënten gemiddeld 21 centimeter kwijt: een kledingmaat minder. Wil je kilo’s verliezen, dan wordt aangeraden tegelijkertijd te werken aan een gezond eet- en leefpatroon.

Op dit gebied is Gerarda van Oosterbosch de expert in Nederland. De afslankmethode die zij ontwikkelde in combinatie met de Myo-balance is Body Control. Doe je een kuur bij Body Control, dan word je individueel gecoacht. Samen met je begeleider stel je een voedingsschema op en leer je hoe je lichaam reageert op verschillende voedingsstoffen. De bedoeling hiervan is dat je langere tijd op je streefgewicht blijft.

Kuur van tien behandelingen

Het advies is een kuur te doen van tien behandelingen binnen drie of vier weken. Twee tot drie keer per week ga je naar een salon voor de behandeling. Een kuur van minder dan tien keer is niet effectief.

Tijdens de kuur ga je ontgiften omdat het lichaam afvalstoffen verwijdert. Zo zal je rond de vijfde en zesde behandeling merken dat je urine sterker ruikt, en tegen de zesde en zevende behandeling verandert je huid. Die wordt eerst wat losser, maar daarna steviger. Het verliezen van centimeters merk je gedurende de kuur: het echte resultaat kun je verwachten bij de zevende en achtste behandeling.

Voor wie?

Als je moeite hebt met sporten door overgewicht of door een chronische ziekte, werkt Myo-balance heel goed. Optimaal resultaat kun je verwachten wanneer je de behandelingen combineert met gezonde voeding en dit ook na de kuur continueert. Ook wanneer je geen tijd hebt om te sporten, kun je Myo-balance proberen. Zo worden je spieren toch aan het werk gezet.

Kosten

De richtprijs is € 325,- voor een kuur van tien behandelingen. Bij deze kuur word je persoonlijk begeleid. Bovendien wordt de Myo-balance ingezet waar je dat wilt: taille, heupen...

Nadelen

  • Na afloop van de kuur moet je regelmatig een onderhoudsbehandeling plannen, of geregeld gaan sporten zodat de resultaten duurzaam zijn;
  • Tijdens de kuur heb je twee of drie behandelingen per week, dit moet in te plannen zijn in je agenda.

Voordelen

  • Snel resultaat doordat de Myo-balance figuurcorrigerend werkt;
  • In combinatie met coaching wordt je proces nauwlettend in de gaten gehouden én werk je toe naar een gezond voedingspatroon, dat je kunt volhouden ook na de kuur.
© 2014 - 2024 Fmnf, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afvallen zonder streng dieetAfvallen zonder streng dieetAfvallen is niet makkelijk. Vaak wordt een dieet gebruikt om van het overgewicht af te komen. Lijnen moet ook vol te hou…
Wat is BMI en hoe bereken ik dit?Onze samenleving vergrijst niet alleen, maar wordt ook steeds dikker. Een aantal jaren geleden is de norm aangepast, zod…
Hoe je kunt Afslanken met Groene TheeHoe je kunt Afslanken met Groene TheeAfslanken met groene thee is een gemakkelijke manier om gewicht te verliezen. Door vijf bekers groene thee per dag te dr…
Afslanken met een wonderpilAfslanken met een wonderpilHet Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport kwam in 2009 met verontrustende cijfers; 40 % van de volwassenen en…

Is het macrobiotisch dieet gezond?Is het macrobiotisch dieet gezond?De meeste diëten hebben als doel je overgewicht kwijt te spelen en je gezond streefgewicht zo dicht mogelijk te benadere…
Het darmdieet houdt een Prikkelbare Darm onder controleHet darmdieet houdt een Prikkelbare Darm onder controleEr bestaan vele darmaandoeningen maar het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) is ongetwijfeld het meeste voor. Het betreft e…
Bronnen en referenties
  • www.bodycontrolvianen.nl
  • www.bodycontroltotaal.nl (gevestigd in Landsmeer)
  • www.bodyclinicneerijnen.nl
  • www.afslankstudioalicja.nl (gevestigd in Ede)
  • www.bodycontroleerbeek.nl
  • www.bodycontrolstudioamsterdamzuidoost
Fmnf (7 artikelen)
Gepubliceerd: 26-05-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.