Body wrap; natuurlijke manier om afvalstoffen te verwijderen

Body wrap; natuurlijke manier om afvalstoffen te verwijderen Een body wrap komt uit Amerika, en is een manier om op een natuurlijke wijze afvalstoffen weg te spoelen uit het lichaam. Op deze manier kun je in korte tijd plaatselijk wat centimeters verliezen. De huid wordt bovendien steviger en strakker. Tijdens deze body wrap is het noodzakelijk dat je veel water drinkt, zodat de afvalstoffen snel het lichaam kunnen verlaten door middel van transpiratie of urineren. Als je er de tijd voor neemt en het goed doet, dan zul je meteen resultaat zien. Deze behandeling kun je ook heel goed zelf doen.

Inhoud


Natuurlijke manier om afvalstoffen te verwijderen

Door gebruik te maken van bepaalde lotions en essentiële oliën vormt het samen een combinatie, die in je vetcellen doordringt en de afvalstoffen afvoert naar het lymfesysteem. Op deze manier kunnen de afvalstoffen uit het lichaam gespoeld worden, mits je veel water drinkt in de drie dagen na de body wrap. Het verschil tussen ervoor en erna is vrijwel direct meetbaar. Meet bijvoorbeeld de omtrek van je bovenbeen voor de body wrap en ná de bod wrap. Dan zul je merken dat er een verschil is in centimeters.

Hoe werkt de body wrap?

Als eerste neem je een warme douche, dit zorgt ervoor dat de poriën goed open gaan en trekt de verzorgende olie makkelijk in de huid. Je kunt van te voren ook nog licht je huid scrubben, zodat er geen dode huidcellen achter blijven op je lichaam die dit proces verhinderen. Vervolgens maak je een mix van de juiste lotions en oliën bv. amandelolie en grapefruitolie. Van grapefruitolie is bekend dat het goed het lichaam reinigt van afvalstoffen die met name de vetcellen aanpakt, striae vermindert en littekens verzacht. Je smeert de delen van je huid hiermee in die je aan wilt pakken en wikkelt het daarna in met doorzichtige huishoudfolie, ongeveer zeven keer en niet té strak. Tijdens deze behandeling is het dus heel belangrijk dat je veel water drinkt, niet zo zeer tijdens het dragen maar vooral de dagen na de wrap behandeling, want hierdoor kunnen de afvalstoffen goed het lichaam verlaten. Drink minimaal twee liter per dag. Ga rustig liggen en ontspan, neem de tijd hiervoor en zorg dat je lichaam goed warm verpakt is. Je kunt bv. een wollen deken om je heen doen of op een elektrische deken gaan liggen. Draag de wrap minimaal anderhalf uur tot maximaal acht uur. Als je het prettig vindt kun je er in slapen. Tijdens de behandeling kun je een lichte tinteling voelen, dit betekent dat de behandeling werkt. Na de behandeling wrijf je de resterende olie die op je huid zit verder in, je zult meteen merken dat je huid zachter en strakker is geworden. Na 3/4 dagen kun je deze behandeling weer doen. Je kunt er voor kiezen om steeds een ander deel van je lichaam te doen of buik, billen en benen in een keer te doen. Voornaamste regel blijft: veel drinken!

Waarom is het drinken van water dan zo belangrijk?

Deze methode is een verstevigend en verstrakkend proces dat resultaat geeft door het lichaam te ontgiften. Daarom is het drinken van veel water belangrijk, want hierdoor worden de afvalstoffen naar het lymfesysteem vervoerd en uitgespoeld.

Body wrap tegen cellulitis en het verbeteren van de huid

Een body wrap is een ideale manier om afvalstoffen te verwijderen. Maar daarnaast is het ook absoluut aan te raden voor je huid. Door de verzorgende stoffen in de huid trekken, krijgt je huid de nodige verzorging en dat resulteert in nog meer voordelen, zoals:
  • Het verstrakt en verstevigt de huid.
  • Vermindert de aanwezigheid van cellulitis, spataders en striae.
  • Verbetert de teint en structuur van de huid.
  • Verbetert de contouren van het lichaam.
  • Verzorgt en verzacht de huid.

Hoe snel zie je resultaat?

Elke body wrap werkt, welke ingrediënten je ook gebruikt. Je zult zien dat na elke wrap je huid strakker en zachter is geworden. Als je wilt weten hoeveel centimeters je verliest, meet dan van te voren eerst die delen van je lichaam op die je wilt behandelen en na de behandeling ook weer. Zo kun je zien hoeveel centimeters je kwijt bent na een of meerdere body wraps. De beste resultaten worden na tien tot twaalf keer bereikt. Je kunt dus met een kuur van tien tot twaalf wraps zo een aantal centimeters omtrek verliezen.
Elk lichaamstype is verschillend en reageert anders op een behandeling. Bij de een kan het sneller gaan dan bij de andere. Ook hier geldt dat deze wrap alleen goed werkt bij een gezonde levensstijl. Vermijd dan ook alcohol, wees matig met zout, suiker en specerijen en denk aan de dagelijkse beweging én niet te vergeten: veel water drinken!

Body wraps zelf maken

Je kunt ervoor kiezen om Aloë vera gel of amandelolie te vermengen met bijv. etherische grapefruitolie. Neem een handvol gel en vermeng dit met vijf tot zeven druppels grapefruitolie, smeer dit in op de delen die je behandeld wilt hebben en wikkel het in met folie. Niet te veel druppels grapefruitolie gebruiken want dit kan huidirritatie geven, houd vijf tot zeven druppels aan. Je kunt ook vermalen gember met een bodylotion vermengen en hiermee je huid insmeren. De gember voel je vrij snel werken, je krijgt een warm en relaxed gevoel wat ongeveer een half uur blijft doorwerken na de wrap.

Helpt het echt om af te slanken?

Een body wrap helpt absoluut voor het snel verwijderen van afvalstoffen en heeft een positief effect op de huid. Wil je het gebruiken als afslankmethode om echt veel kilo's kwijt te raken dan is dit niet het juiste middel om je volledig op te focussen. Om blijvend af te slanken is een gezonde levensstijl nodig en veel beweging. Ook is het niet wetenschappelijk bewezen dat je door alleen een body wrap veel gewicht verliest. Je kunt het wel gebruiken als extra middel tijdens je dieet. Het draagt zeker bij aan verlies van centimeters en een gezonde en stevige huid. En dan in combinatie met een gezonde levensstijl kun je kilo's verliezen.
© 2015 - 2024 Brubo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Body wraps, afvallen zonder moeite te doenBody wraps, afvallen zonder moeite te doenAfvallen door middel van body wraps is een relatief nieuwe manier van afslanken. Door middel van een wrap die om een pro…
Snel afvallen met een zelfgemaakte Body WrapSnel afvallen met een zelfgemaakte Body WrapBij een Body wrap wikkel je bijvoorbeeld je buik in met transparante-foliepapier. Folie! Ja folie gewoon uit je eigen ke…
Inovo - Ontgiften, afslanken, verstevigenInovo is een apparaat dat op een zonnebank lijkt en dat biocompatibele infrarode stralen naar het lichaam zendt. Deze st…
Power Wrap voor een slank en gespierd lichaamPower Plate klinkt u ongetwijfeld bekend in de oren. Maar kent u ook Power Wrap? Power Wrap is een lichaamspakking die u…

Gezond afvallen: ontbijtGezond afvallen: ontbijtGezond afvallen, hoe doe je dat? Wat is een gezond ontbijt als je af wilt vallen? Een dieet houden is niet makkelijk, ma…
Gezond eten: leer luisteren naar je lijfGezond eten: leer luisteren naar je lijfSteeds meer mensen hebben tegenwoordig last van vermoeidheid, depressiviteit en een futloos gevoel. Zij hebben daarnaast…
Bronnen en referenties
  • http://itworksnederland.weebly.com/body-wraps.html
  • www.bodywrapsnederland.nl
Brubo (102 artikelen)
Laatste update: 21-03-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.