Lineshaper: maakt het de belofte van afvallen waar?

Lineshaper: maakt het de belofte van afvallen waar? Je kunt geen vrouwenblad open slaan of je komt de advertenties van het voedingssupplement Lineshaper tegen. De beloften zijn niet mis en variëren van "bereik je streefgewicht met Lineshaper" tot "twee capsules per dag verminderen de vetopslag". Waar zijn deze beloften op gebaseerd? En belangrijker: maakt Lineshaper de belofte van afvallen waar?

De vier beloften van voedingssupplement Lineshaper

De advertenties van Lineshaper variëren enigszins van blad tot blad, maar de kernboodschap is hetzelfde: Lineshaper helpt bij afvallen. Lineshaper helpt op vier manieren bij het afvallen. Lineshaper:
  1. Vermindert de eetlust
  2. Vermindert de vetopname
  3. Vermindert de vetopslag
  4. Vermindert het hongergevoel

Lineshaper vermindert de eetlust

De zin om te eten, ook wel eetlust genoemd, wordt door diverse factoren beïnvloed. Emoties spelen bij veel mensen bijvoorbeeld een rol. Wanneer we ons vervelen, zenuwachtig zijn of verdriet hebben is de stap naar een lekkere reep chocolade als "troostfood" een kleine. De eetlust wordt niet alleen door de hoeveelheid voedsel beïnvloed, maar ook door het soort voedsel. Bepaald voedsel, met name voedsel dat rijk aan eiwitten is, vult meer waardoor de eetlust afneemt. Wanneer je een vol gevoel hebt ben je minder snel geneigd tot eten over te gaan. En dat is precies waar Lineshaper op inhaakt. Lineshaper bevat het pitmeel van de Ceratonia Siliqua, de Johannesbroodboom. Het pitmeel van deze plant lost binnen enkele minuten het aanwezige maagvocht op waardoor een dikke pap gevormd wordt. Hierdoor krijgt men een voller gevoel waardoor de trek in eten naar de achtergrond verdwijnt.

Lineshaper vermindert de vetopname en vetopslag

Lagerstroemia Speciosa is een middelgrote boom waaraan Lineshaper vetverminderde eigenschappen toekent. De bladeren van deze boom, die in Zuid-Oost Azië, India en de Filipijnen voorkomt, voorkomen vetopname en vetopslag aldus Lineshaper. Je moet dagelijks 4 gram van de bladeren innemen voor het gewenste resultaat.

Lineshaper vermindert het hongergevoel

Sommige mensen roepen in hun wanhoop weleens dat ze wel tien paarden op kunnen eten. Ze hebben last van een gevoelsmatig onstilbare honger. Het lichaam blijft maar om eten roepen, ook wanneer men gedurende de dag meer dan voldoende voedsel tot zich neemt. Het ironische is dat sommige voedingsmiddelen het lichaam voor de gek kunnen houden door het lichaam het idee te geven dat men nog niet voldoende gegeten heeft. Beruchte voedingsmiddelen zijn onder andere snoep en andere zoetigheden met fructose. Ook de conserveringsmiddelen in houdbare producten laten sommige mensen met een hongergevoel achter. Vanzelfsprekend is het nodig dat in de basisbehoeften wordt voorzien: drink bijvoorbeeld voldoende water en neem niet te kleine maaltijden. Hongergevoel kan echter ook voortkomen uit een instabiele bloedsuikerspiegel. Volgens Lineshaper helpt Lagerstroemia Speciosa bij het behoud van een stabiele bloedsuikerspiegel, waardoor het hongergevoel voorkomen wordt.

Worden de beloften van Lineshaper ingelost?

Je zou bijna denken dat het te mooi is om waar te zijn. En wat te mooi om waar te zijn is meestal ook zo. Hoe zit dat met de beloften van het voedingssupplement Lineshaper? Op Internet en in tijdschriften vind je diverse ervaringen met Lineshaper. Een groot deel van de gebruikers van Lineshaper is opvallend positief. Is er sprake van een placebo-effect of helpt Lineshaper daadwerkelijk bij het afvallen?

Voor zover bekend is er geen wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van Lineshaper gedaan, niet naar de specifieke ingrediënten en ook niet naar het product an sich. Het werkingsmechanisme van de ingrediënten is onbekend en lijkt voornamelijk gebaseerd op volksoverleveringen.

Kortom, stuitend bewijs voor de effectiviteit van Lineshaper is er tot op heden niet. De vele positieve ervaringen maken het echter wel een product dat het uitproberen mogelijk waard is.
© 2015 - 2024 Melod, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Overgewicht? Afvallen? Drink groene thee!Overgewicht? Afvallen? Drink groene thee!Groene thee blijkt een wapen tegen overgewicht te zijn! Volgens wetenschappers kan door het drinken van groene thee men…
De geneeskracht van BanabaDe geneeskracht van BanabaDe banababoom geeft een heerlijke thee die bovendien uitgesproken geneeskrachtig werkt tegen diabetes. De Banababoom gro…
Raspberry Ketones: afvallen met frambozenRaspberry Ketones: afvallen met frambozenRaspberry Ketone is een manier om af te vallen. Het bevat een extract dat voorkomt in frambozen. In 2013 werd het al gep…
Voeding voor een plattere buik en vetverbrandingVoeding voor een plattere buik en vetverbrandingEr schijnt voeding te zijn, die bijdraagt tot het krijgen van een platte buik. Vet uit voeding wordt al na een paar uur…

Afvallen zonder jojo-effect doe je met je gezonde verstandVeel mensen zijn aan de lopende band bezig met afvallen. Er wordt veel geld geïnvesteerd in allerlei middeltjes, pillen…
Gewicht verliezen op een gezonde manierGewicht verliezen op een gezonde manierAfvallen, vermageren of gewicht verliezen om een strak lijntje te verkrijgen doen we allemaal wel eens. Slank willen zij…
Bronnen en referenties
  • http://www.lineshaper.nl/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Lagerstroemia_speciosa
Melod (654 artikelen)
Gepubliceerd: 07-07-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.