Afvallen of trainen met Whey Delicious van XXL Nutrition

Afvallen of trainen met Whey Delicious van XXL Nutrition XXL Nutrition staat bekend om goede en lekkere eiwitshakes. Whey Delicious van XXL Nutrition is goed van smaak en het helpt bij afvallen, maar ook bij het opbouwen en herstellen van spieren. Whey Delicious is een van de meest geliefde eiwitshakes, verkrijgbaar in o.a. de smaken vanille, chocola, kokosnoot en aardbei. De shakes bevatten zeer weinig koolhydraten of vet. Whey Delicious is geschikt voor het volgen van een eiwitdieet of proteïnedieet om af te vallen, of juist om spiermassa op te bouwen. Whey Delicious eiwitshakes van XXL Nutrition worden veel gebruikt door mensen die spiermassa willen trainen, of juist af willen vallen. Het kan als ontbijt gedronken worden, en voor of na (spier)training. Als je enthousiast in de sportschool bezig bent om biceps te kweken, is het bekend dat eiwitten helpen om zo snel mogelijk spieren op te bouwen. Ook herstellen spieren sneller bij gebruik van extra eiwitten. Je lichaam heeft namelijk eiwitten nodig om spieren op te kunnen bouwen. Spieren bestaan voornamelijk uit eiwitten. Juist als je stevig gaat trainen om een mooie gespierd lichaam te krijgen, hebben je spieren dus eiwitten nodig. Daarom wordt Whey Delicious van XXL Nutrition heel vaak voor en/of na de training gedronken. De eiwitshakes bevatten nauwelijks vetten of koolhydraten en worden om die reden dus ook gebruikt als geschikte bron van eiwitten bij het volgen van een eiwitrijk dieet. Een proteïnedieet is populair omdat vlees en andere eiwitten snel een verzadigd gevoel geven, en geen of weinig koolhydraten bevatten. Eiwitshakes kunnen de eetlust verminderen en bijdragen aan gewichtsverlies, in combinatie met een koolhydraatarm dieet.

Wat maakt Whey Delicious van XXL Nutrition zo populair?

  • Het lage gehalte aan vet en koolhydraten
  • Het hoge gehalte aan eiwitten (81%)
  • De goede smaak
  • De werking
  • Spiergroei bevorderende werking bij krachttraining
  • De oplosbaarheid is erg goed in zowel water of melk dus het klontert niet

Productiemethode

Voor Whey Delicious van XXL Nutrition wordt alleen gebruikgemaakt van de hoogste kwaliteit ingrediënten bestaande uit eiwitten. De in water of melk oplosbare eiwitten worden gewonnen uit koude cross-flow microfiltratie. Deze methode zorgt ervoor dat de eiwitten niet veranderen qua structuur. In Whey Delicious van XXL Nutrition is de structuur van de eiwitten behouden en deze bevatten unieke peptiden (eiwitten) die het immuunsysteem ondersteunen en die spiergroei en spierherstel bevorderen.

Smaken

Whey Delicious is verkrijgbaar in een reeks smaken en combinaties van smaken:
  • Vanille
  • Aardbei
  • Banaan
  • Chocolade
  • Chocolade-Caramel
  • Bosvruchten
  • Aardbei - Banaan
  • Perzik - Mango
  • Kokos
  • Appeltaart
  • Cappuccino
  • Speculaas
  • Cookies & Cream
  • Pistache

Bijzonderheden

Een verpakking bevat 1 kilo of 2,5 kilo. In een verpakking van 1 kilo zitten ongeveer 25 porties/shakes. Een portie van 40 gram Whey Delicious van XXL Nutrition eiwitpoeder is geschikt voor het maken van 1 shake. Er wordt een maatlepel bijgeleverd, geschikt voor het afmeten van een portie van 40 gram. Als je niet weet welke smaak je moet kiezen kan je ook een pak kopen met meerdere smaken, een zogenaamd sample pack, om uit te proberen welke smaak jij het lekkerste vindt. Erg populair zijn vanille, banaan en aardbei, ook chocola is een geliefde smaak. Wey Delicious bevat geen aspartaam, wel lactose.

Afvallen met Whey Delicious van XXL Nutrition

Om af te vallen met Whey Delicious van XXL Nutrition wordt het gebruikt als vervanging van een maaltijd. Als je af wilt vallen maak je 40 gram (de maatlepel zit bij de verpakking) Whey Delicious aan met water, niet met melk. Deze eiwitdrankjes staan bekend om de heerlijke smaak, waardoor ze als maaltijdvervanger of tussendoortje, goed bevallen. Ze bevatten zoveel eiwitten (81%) dat ze als hulpmiddel bij een proteïnedieet letterlijk goed in de smaak vallen. Neem de shakes als hulpmiddel bij afvallen alleen in combinatie met een gezond en goed uitgebalanceerd dieet. De shakes staan erom bekend dat ze ook opgelost in water erg lekker smaken.

Voedingswaarde per portie van 40 gram

Aangemaakt met water bevat een portie van 40 gram (1 afgestreken maatlepel):
  • 160 kcal
  • 32 gram eiwitten
  • 0,3 gram vezels
  • 0,1 gram natrium
  • 3,0 gram koolhydraten waarvan 2,3 gram suiker
  • 2,0 gram vet waarvan 1,0 gram verzadigd

Drink je liever een shake op basis van melk dan komen de kcal van de melk er uiteraard nog bij.

Spiermassa opbouwen met eiwitpoeder

Als je aan wilt komen in spiermassa dan heb je veel eiwitten nodig om spieren te kunnen laten groeien. Eiwitten uit land- of zeevlees halen, vergt niet alleen dat je veel eiwitten moet eten, maar dat kost ook behoorlijk wat geld. Eiwitten die gegeten worden om spieren op te bouwen zijn bijvoorbeeld kip en ander vlees, zoals rundvlees of vis, eieren en melk. Eiwitshakes zijn makkelijk en bevatten veel eiwitten. Lees de gebruiksaanwijzing voor de juiste balans tussen shakes en verse voeding. Eiwitshakes van Whey Delicious worden (globaal genomen) als toevoeging om spiermassa op te bouwen, als volgt gebruikt: 1 tot 3 shakes per dag, vlak voor de training of vlak na de training, of als tussendoortje. Aangemaakt met melk en/of water.

Het nut van extra eiwitten bij sporten

Als je intensief sport helpen extra eiwitten om spieren te herstellen, en om spieren op te bouwen. Bij het uitoefenen van lichte sportieve activiteiten, zoals een wandeling, heb je geen extra eiwitten nodig, maar bij duursporters of krachttraining wordt wel vaak extra eiwit aanbevolen. Krachtsporters hebben extra eiwitten nodig om hun spiermassa te vergroten.

Gebruiksaanwijzing

Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing, zodat je weet wat op jouw situatie van toepassing is. Drink niet meer dan de aanbevolen hoeveelheid en alleen in combinatie met een gezond en gevarieerd voedingspatroon, passend bij je dagelijkse energieverbruik.

Lees verder

© 2016 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Whey eiwitshakes: whey concentraat of whey isolaat?Whey eiwitshakes: whey concentraat of whey isolaat?Eiwitshakes bestaan voor het grootste gedeelte uit whey. Whey (Nederlands: wei) is een restproduct bij het maken van kaa…
Whey shakes, spieropbouw en spierherstelWhey shakes, spieropbouw en spierherstelWhey (in het nederlands wei) eiwit wordt verkocht als een voedingssupplement en is populair onder krachtsporters en body…
De beste eiwitshake of whey shakeDe beste eiwitshake of whey shakeMensen die veel aan krachttraining doen kunnen haast niet zonder: een goede eiwitshake, ook wel whey shake genoemd. Het…
Een shakebeker voor eiwitshakes kopenEen shakebeker voor eiwitshakes kopenEen shakebeker is een soort bidon, maar dan speciaal voor het prepareren van eiwitshakes of whey shakes. Ze hebben een a…

Tarwevrij dieet: help, wat kan ik eten?!Tarwevrij dieet: help, wat kan ik eten?!Een tarwe-allergie. Je hebt het zelf, iemand in je omgeving heeft het of je hebt er wel eens van gehoord. Mensen met een…
Hoe stimuleer je de vetverbranding?Hoe stimuleer je de vetverbranding?Ieder jaar zijn veel mensen aan het afvallen om weer op hun streefgewicht te komen en om zich zekerder te voelen voor al…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Airunique, Pixabay
  • http://www.supplementenfacts.nl/whey-delicious-xxl-nutrition/
  • http://www.bol.com/nl/p/xxl-nutrition-whey-delicious-vanille-1000-gram-sportvoedingplaza/9200000051542653/
  • http://voeding-en-fitness.nl/whey-delicious-review-xxl-nutrition/
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 05-09-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.