Afslanken met het koolsoepdieet

Het koolsoepdieet staat vooral gekend om zijn vochtafdrijvende en afslankende eigenschappen. Uw lichaam wordt gereinigd van zijn toxines en u verliest vrij veel overtollig water wat resulteert in een zeer snel verlies van kilo’s. Ook uw cellulite wordt er minder van.

Koolsoep

Ingrediënten

 • 6 uien
 • 4 teentjes knoflook
 • 2 blikjes gepelde tomaten
 • 1 witte kool
 • 2 groene paprika’s
 • 1 steeltje selder
 • 6 wortelen
 • Olijfolie
 • 3 liter water

Bereiding

 • Snij de uien en knoflook in kleine stukjes en fruit in een beetje olijfolie.
 • Hak de witte kool, de paprika’s, de selder en de wortelen fijn en voeg ze bij de ui en de knoflook.
 • Doe hier ook de 2 blikjes gepelde tomaten bij.
 • Leng aan met drie liter water en breng aan de kook.

Tip: Weersta aan de verleiding om zout of bouillonblokjes toe te voegen aan de soep. Deze zorgen er immers voor dat je water gaat ophouden en het effect van de soep teniet wordt gedaan.

Afslanksoep

In de drogisterij en in de natuurvoedingswinkel kunt u ook kant-en-klare koolsoep kopen (bijvoorbeeld Afslanksoep van Phar-GMS). Deze mag u zeker ter vervanging gebruiken indien u een dagje minder tijd hebt, maar probeer in de mate van het mogelijke verse koolsoep te nuttigen. Ook op de markt: koolsoep-slankcapsules.

Programma

Dag 1
koolsoep + vruchten (behalve bananen)
Dag 2
koolsoep + groenten
Dag 3
koolsoep + vruchten + groene groenten
Dag 4
koolsoep + 1 banaan + afgeroomde melk
Dag 5
koolsoep + rundvlees + tomaten
Dag 6
koolsoep + volkoren rijst + groenten + vruchtensap

Voordelen van het koolsoepdieet

 • Zeer goedkoop
 • Snel resultaat
 • Geen honger, want u kunt zoveel soep eten als u op kunt
 • Reinigend effect op het lichaam
 • Positief effect op cellulite

Nadelen van het koolsoepdieet

 • Risico op tekorten en dus kans op vermoeidheid en slapte.
 • Als uw lichaam sterk vervuild is, kan u de eerste dagen last hebben van hoofdpijn en zelfs koorts. Dit wil zeggen dat de koolsoep zijn werk doet.

Tip

Zones met cellulite worden tijdens het koolsoepdieet het beste behandeld met rolmassages zodat hardnekkige, kleverige cellulite kan worden losgemaakt om zo gemakkelijker door het dieet te worden afgevoerd. Deze massages kunt u zelf doen of u kunt ervoor naar de schoonheidsspecialiste (Lipomassage, Endermologie). Ook een lymfedrainage is op dit moment goed op zijn plaats.

Meer weten

Het Magische Koolsoepdieet. Met professioneel advies van artsen en culinaire ideeën van meesterkoks.
© 2008 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Koolsoepdieet: Val vier tot zeven kilo af in een weekKoolsoepdieet: Val vier tot zeven kilo af in een weekHet klinkt bijna onmogelijk: vier tot zeven kilo afvallen in een week tijd. Het kan ook best lastig zijn, zo'n dieet. Ze…
Snel afvallen met het Koolsoepdieet (ziekenhuisdieet)mijn kijk opSnel afvallen met het Koolsoepdieet (ziekenhuisdieet)Het koolsoepdieet is van oorsprong een crashdieet voor hartpatiënten dat bedoeld is om zo snel mogelijk zoveel mogelijk…
Hoe je kunt Afslanken met Groene TheeHoe je kunt Afslanken met Groene TheeAfslanken met groene thee is een gemakkelijke manier om gewicht te verliezen. Door vijf bekers groene thee per dag te dr…
Voedingsmiddelen die je helpen afslankenVoedingsmiddelen die je helpen afslankenAfvallen heeft meer van doen dan enkel meer gaan bewegen en minder gaan eten. Afslanken is juist vaak een harde strijd o…

Afvallen met Green Tea Fat BurnerAfvallen met Green Tea Fat BurnerAfvallen en vet verliezen moet je echt zelf doen. Maar dat betekent niet dat er geen hulpmiddelen zijn. Green Tea Fat Bu…
Hoe raak je effectief het vet om je middel kwijt?Hoe raak je effectief het vet om je middel kwijt?Bierbuikje, zwembandje, liefdes handvaten. Hoe het ook genoemd wordt, het vet wat rond hobbelt om je middel is niet pret…
Reactie

Annemieke, 02-07-2008
Welke groenten mag je zoal bij dit dieet eten Reactie infoteur, 05-07-2008
Beste Annemieke,

Bij dit dieet mag je alle soorten groenten eten. Het beste is echter om die groenten eruit te kiezen die vet en cellulite bestrijden, zoals peterselie, aubergines, broccoli, selder, prei, sla, andijvie, komkommer, Spaanse pepers, venkel en asperges.

Groenten die rijk zijn aan koolhydraten kan je beter vermijden omdat koolhydraten snel in vet worden omgezet. Groenten die veel koolhydraten bevatten zijn o.a. mais, erwten, sugar snaps, linzen, bonen en kikkererwten.

Avalon (367 artikelen)
Laatste update: 09-08-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.