Hoe bereik ik mijn streefgewicht

Hoe bereik ik mijn streefgewicht Veel mensen proberen vaak jaren lang om hun overgewicht kwijt te raken, soms lijkt dit weleens te lukken maar vaak na een tijdje groeien de kilo's er weeraan. Het bereiken van hun streefgewicht is vaak een helse strijd, vaak gaat dit gepaard met het jojo-effect, steeds kilo's afvallen maar na een tijde weer snel in gewicht toenemen. Het afvallen zelf mag dan moeilijk zijn maar eenmaal op uw streefgewicht begint de strijd pas echt, het vasthouden van uw bereikte streefgewicht. Er zijn en paar factoren die een belangrijke rol spelen om te kunnen zorgen dat u weer niet terrug valt en uw oude gewicht weer bereikt of zelfs nog veel zwaarder zal worden dan u voorheen was. Vaak zoeken mensen een goede aanleiding om te beginnen met een dieet of om te beginnen met sporten zoals aan het begin van het nieuwe jaar, de goede voornemens of men wil in de vakantie er goed uitzien of hebben een bruiloft in het vooruitzicht, meestal vallen de mensen dan ook af omdat ze een doel voor ogen hebben maar daarna valt men vaak terrug.

Doelstelling

Als u wilt afvallen is het belangrijk dat u een doel voor ogen neemt dat ook reeël is, en ook daadwerkelijk haalbaar is.
De tijdsduur moet niet te kort zijn u bent tenslotte ook niet in een paar weken al die kilo's bijgekomen, ook moet het aantal aftevallen kilo's in een redelijk tijdsbestek goed haalbaar zijn. Stelt u te hoge eisen die niet haalbaar zijn, zal dit als gevolg hebben dat u weer teleurgesteld bent en u vaak weer terrugvalt in oude gewoonten.

Motivatie

Het is van groot belang dat u gemotiveerd bent als u begint maar nog belangrijker is dat u gemotiveerd blijft, hiermee valt of staat ieder dieet, dit kunt u bereiken door uzelf af en toe te verwennen met iets dat u een goed gevoel geeft als u een bepaalde doelstelling bereikt hebt, denk bv aan een keer extra naar de kapper of sauna of koop een cd of iets dergelijks, Kijk ook naar wat u al bereikt hebt en niet alleen naar wat u nog moet bereiken.

Niet te extreem

Als u een dieet of uw eetgewoonte wilt gaan veranderen is het belangrijk dat u iets kiest dat u ook in het dagelijkse leven kunt toepassen, en u moet goed bedenken dat u dit langere tijd zal moeten kunnen volhouden. Als u een hongerdieet gaat volgen en denkt in korte tijd veel kilo's kwijt te raken zult u er snel achterkomen dat u al snel zult opgeven. Probeer een dieet te vinden of eetgewoonte die niet te xtreem is en denk op langer termijn.

Kijk in de spiegel

Om uzelf te motiveren kunt u ook af en toe voor de spiegel gaan staan en u zult zien dat u weet waarom u eraan begonnen bent, u moet vooral eerlijk zijn naar uzelf en bewust zijn waarom u het wilt doen maar u kunt ook naar het resultaat kijken van wat u al bereikt hebt.

Bewegen

Sporten is goed maar als u gaat sporten is het verstandig onder begeleiding te sporten zodat u de juiste adviezen krijgt en begeleiding. U kunt ook kiezen voor extra beweging, vaak kunt u dat doen gewoon overdag of na/tijdens uw werk doen, denk hierbij niet aan echt sporten maar pak de lift ipv de trap, boodschappen en bezoeken die u normaal met de auto doet kunt u dan misschien met de fiets doen of ga gewoon regelmatig en stuk lopen. Zorg er wel voor dat u iets gaat doen waar u ook plezier aan beleefd en niet te veel overdrijven, als u het prettig vind om het te doen des te langer zult u het volhouden, probeer er een gewoonte van te maken. Op langer termijn heeft u daar veel meer profijtl van.

Gewoontes

De eetgewoonte en leefgewoonte die wij ons hebben aangemeten kunnen vaak moeilijk worden afgeleerd, daarom is het beter om een minder goede gewoonte te vervangen door een gezondere of betere gewoonte, op deze manier is de kans van slagen groter omdat u die oude gewoonte of leefwijze minder zal missen.

Zelfdisipline

Welk dieet u ook wilt gaan volgen u zult u zichzelf toch in de hand moeten zien te houden, kunnen bedwingen. Zoals elk dieet zijn er spelregels waar aan u zich dient te houden. Vergeet niet dat u het in de eerste plaats voor uzelf doet, u gaat zich beter voelen en energieker, u moet het ook zelf echt willen en u moet het toch ook echt zelf doen, als u het zelf niet echt wil zal het nooit gebeuren, en er is altijd wel een reden te verzinnen om het niet te hoeven/willen doen, maar wees vooral eerlijk naar uzelf want u neemt maar 1 iemand in de maling en dat bent uzelf.
© 2009 - 2023 Ckonemann, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe je kunt Afslanken met Groene TheeHoe je kunt Afslanken met Groene TheeAfslanken met groene thee is een gemakkelijke manier om gewicht te verliezen. Door vijf bekers groene thee per dag te dr…
Niet een dieet volgenNiet een dieet volgenOvergewicht is voor veel mensen een groot probleem, een gezond eet/leefpatroon (dieet) ook langere tijd echt na leven is…
Afvallen zonder streng dieetAfvallen zonder streng dieetAfvallen is niet makkelijk. Vaak wordt een dieet gebruikt om van het overgewicht af te komen. Lijnen moet ook vol te hou…
Afvallen: Hoe en Wat?Afvallen: Hoe en Wat?Tegenwoordig hebben steeds meer mensen last van overgewicht. Deels wordt overgewicht veroorzaakt door een aanleg in onze…

Afvallen zonder afzienAfvallen zonder afzienDe Amerikaanse voedingsexpert Brian Wansink beweert dat het mogelijk is om af te vallen zonder af te zien en zonder wanh…
Thermo Fysische MethodeThermo Fysische MethodeDe Thermo Fysische Methode (TFM) is een manier om af te vallen door te bewegen in een verwarmde ruimte. Bij de Thermo Fy…
Ckonemann (58 artikelen)
Gepubliceerd: 01-01-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.