Niet alles moet naar de mond, stop met snoepen!

Niet alles moet naar de mond, stop met snoepen! Is het je wel eens opgevallen? Dat als je op een mooie lente dag op een bankje in de stad ziet, dat je iedereen ziet eten? De een loopt met een ijsje, de ander heeft een Vietnamese loempia in de handen, en de volgende stopt net de laatste hap van een broodje rookworst achter de kiezen. Ook de kinderen in de buggy’s doen daar aan mee. Of een flesje zoet, of een koekje, of een speen. D'r moet iets naar die mond. Nu kan een bankje in de stad de verkeerde plek zijn om te kijken. Kijken we naar de plek waar we een groot gedeelte van onze tijd doorbrengen, onze werk plek. Dat is, als je goed kijkt, van het zelfde laken een pak. iedereen weet op welk bureau de zakken met drop voor het grijpen liggen, en welke automaat de lekkerste snacks heeft. Hartige en zoute snacks, als je wil kun je ze de hele dag door eten.

Bastonge koek

Er was een tijd dat we alleen een Bastonge koek bij de koffie aten, een kaakje bij de thee. En in de weekenden was er misschien 's avonds eens een keer een stukje kaas, of een plakje grilworst. En stukje bij beetje groeien we allemaal een klein beetje... Tot het moment dat je jezelf in een spiegel ziet en je je realiseert, dat je moet stoppen met dat snoepen omdat je anders helemaal dicht groeit. Hoe pak je dat aan?

Zorg voor 3 maaltijden per dag

3 maaltijden per dag is een manier om ervoor te zorgen dat je niet overvallen wordt door een plotseling suiker tekort, en je wel MOET eten. 3 Maaltijden per dag zorgen er voor dat je geen honger hebt tussen de maaltijden door, en geen trek hebben is de eerste stap om te stoppen met snoepen.

Gun je zelf een snoep moment

Hoe paradoxaal het ook klinkt, gun jezelf een snoep moment. het is beter om jezelf een snoep moment te geven, en om dan bewust iets te eten, als cold-turkey stoppen, gillend gek worden omdat je wel MOET snoepen, en dan in een keer de hele voorraadkast leeg eet.

Ga voor gezonde snacks

Neem de tijd en rol eens een asperge in een stukje gerookt kipfilet. Neem die in een broodtrommeltje mee naar je werk en eet dat op als je behoefte krijgt aan iets hartigs. dit zou je ook kunnen doen met een paar aardbeien, of ander fruit. Investeer in een staafmixer een goed afsluitbare beker, en maak je eigen smoothies thuis van vers fruit. Ik durf te wedden dat het lekkerder is als datgene wat je kant en klaar kunt kopen, en er zit veel minder verborgen suiker in.

Trakteer jezelf

Als je een zwak hebt voor chocolade, en je heb een hele week "netjes' niet gesnoept, trakteer jezelf dan op een stuk chocola. Nu moet je niet meteen het restant chocolade kippen van de Pasen opkopen, om die dan allemaal soldaat te maken, maar een stukje echt lekkere chocola mag best. Er is niets mis mee om jezelf te kietelen, zolang het maar met mate gebeurt.

Gevaarlijke momenten

Bedenk wat de jou gevaarlijke momenten zijn. Is dat vlak voor een management vergadering? is dat als je iets verkocht hebt, en je dat wil vieren? Of snoep je uit verveling? Of is het gewoonte, lekker bankhangen met een zak chips, een fles cola en de afstandsbediening? Wees daarop voorbereid. zorg dat je een magere dip in de koelkast hebt staan, en je ook al vast een komkommer in plakjes hebt gesneden. Dan kun je toch lekker bankhangen, en gezond en makkelijk snoepen.

Stel het uit

uitstellen wordt meestal niet gezien als iets goeds, maar in dit geval wel. als je trek krijgt om te snoepen, zet je eierwekker op 15 minuten, en als die afgaat, bedenk of je NU wil snoepen, of dat je nog 15 minuten kunt wachten. Op deze manier kun je je snoepmoment verschuiven, en misschien wel helemaal niet snoepen.

Ter overweging :
1 nuts bevat 238 Kcal. 1 zakje chips 134 Kcal. Samen is dat 372 Kcal. Vrouwen hebben ongeveer 2000 kcal nodig per dag, Mannen ongeveer 2500 Kcal. Voor vrouwen is dit dus bijna 1/5e van de dagelijkse hoeveelheid en voor mannen ongeveer 1/6e. Stop hiermee en je valt af. Zo simpel kan het zijn.
© 2009 - 2024 Sysnet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Blijvend afvallen: verleidingen weerstaanBlijvend afvallen: verleidingen weerstaanEr is altijd wel iemand jarig en is het geen Pasen, dan is het wel Valentijnsdag of Kerst. Oftewel: er is altijd genoeg…
Afvallen en stress, waarom is het zo moeilijk?Afvallen en stress, waarom is het zo moeilijk?Waarom is afvallen tijdens stress zo moeilijk? Afvallen en veel stress in je leven, is het mogelijk? Verandert je eetgew…
Gezond: Gezonde alternatieven voor snoepGezond: Gezonde alternatieven voor snoepHet lastigste bij afvallen lijkt toch het stoppen met snoepen, het tussendoortje tussen de maaltijden of de snack op de…
Verantwoord snacken in de avondVerantwoord snacken in de avondNa een lange dag zit je dan eindelijk op de bank voor de buis. Dan is de behoefte aan wat lekkers soms onweerstaanbaar g…

Bespreking van het dieet: Fat Loss 4 IdiotsVerward over welke dieetprogramma te volgen? Ik moet zeggen, je bent niet alleen. Maar hoe verlies ik nu kilo's op korte…
Tips voor afvallen en gezond eten!Tips voor afvallen en gezond eten!Volgt u al een dieet, maar kunt u dit moeilijk volhouden? Hier enkele tips om toch zo nu en dan een extraatje te eten, z…
Sysnet (64 artikelen)
Gepubliceerd: 16-03-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.