Een paar kilo afvallen binnen 3 weken

Een paar kilo afvallen binnen 3 weken Een paar kilo afvallen in een paar weken. Het kan. Eenvoudig is het niet, maar wie over een paar weken op vakantie gaat en de bikini of zwembroek toch aan wil of wie iets bijzonders heeft, kan zich inzetten om 3 kilo af te vallen in een paar weken. Ook mensen die ineens even wat meer gewicht kwijtwillen kunnen dit doen. Een paar kilo afvallen kan binnen 3 weken. Het gaat niet zomaar, maar met de onderstaande regels is het te doen.

Kleinere maaltijden

Wij zijn in Nederland gewend om ís ochtends, ís middags en ís avonds flink wat naar binnen te slaan. Het lichaam heeft daar grote moeite mee en heeft veel liever steeds wat kleinere porties. Bovendien is het veel beter om ís avond ook een kleinere maaltijd te nuttigen, dan om met een dik lijf het bed op te zoeken. ís Nachts verwerk je namelijk veel minder dan overdag, dus alles wat je ís avonds eet, kan in de nacht heerlijk op al die moeilijke plaatsen gaan zitten.

Gezonde tussendoortjes voor de lekkere trek

Een dieet waar geen lol aan te beleven is, houdt niemand echt lang vol. Tussendoortjes moeten dus kunnen, maar dan wel verantwoord. Kies 3 momenten op de dag uit, dat je iets mag eten. Eet dan natuurlijk geen chips of andere vettigheid, maar gezonde zaken zoals rauwe groenten, fruit, noten, zuivel of een afvalreepje.

Veel drinken

Drinken vult de maag, maar zorgt er tevens voor dat vet kan worden afgevoerd. Drink daarom per dag zeker 3 liter vocht. Wederom geen zaken die suiker bevatten, maar bijvoorbeeld water, kruidenthee, groene thee, bouillon, of vruchtensap dat je verdund met mineraalwater met of zonder bubbels. Laat de suiker staan, maar lukt dat niet neem dan geen zoetstof, maar echte suiker. Dat verwerkt het lichaam namelijk beter dan de oneigenlijke zoetjes. Neem bij het eten ook altijd veel water. Drink zeker een halve liter water bij elke maaltijd.

Zuivel: erg belangrijk bij afvallen

Hoewel nog niemand precies weet hoe het komt, zorgt zuivel er voor dat je extra afvalt. Neem daarom per dag zeker 3 porties magere zuivel zoals yoghurt of melk. De calcium in deze producten zorgen er voor dat je gewicht verliest. Schrap je alle producten met calcium dan is het veel moeilijker om af te vallen.

Fruit: lekker en goed voor de lijn

Fruit is gezond en lekker. Maar je mag ook weer niet te veel fruit als je lijnt, want er zit best veel suiker in een banaan, een appel of een andere lekkernij uit de natuur. Door per dag 3 stuks fruit te eten krijg je voldoende vitamines binnen. Zij zorgen er bovendien voor dat het vet uit je lijf verdwijnt. Als je namelijk helemaal stopt met eten, stelt het lichaam zich daar op in en gebruikt het de calorieën die je wel tot je neemt op een heel laag niveau. Daardoor val je dus veel moeilijker af. Rode en zwarte bessen, rode druiven, mango's, appels en kiwiís zijn beter voor je dan bijvoorbeeld zoet fruit als banen, nectarines en perziken.

Groene thee: stimuleert en verhoogt de stofwisseling

Groene thee heb je in een warme en een koude variant. De koude meng je met koud water en kun je zo drinken. De warme zet je gewoon in de theepot. Zorg ervoor dat je een van beide of allebei elke dag drinkt en neem dan minstens 3 glazen. Deze thee die al heel lang bekend is bij de Chinezen zorgt voor een versnelde stofwisseling. Ook wordt er minder vet uit het voedsel ogenomen als je de thee bij je eten drinkt. Als je koude groene thee drinkt bij en na het sporten zorgt het er voor dat het vet dat je wilt kwijtraken ook eerder je lichaam verlaat.

Sporten: zeker 3 keer per week een half uur

Om af te vallen moet je echt sporten. En dan niet een beetje maar wat doen, maar echt flink inspannen, zweten en een verhoogde ademhaling. De beste calorievreters zijn de stepapparaten en de crosstrainers in de sportschool. Ook de loopband en de fiets zijn goed om af te vallen. Zorg er in ieder geval voor dat je minstens 30 minuten aan deze duursport doet. Pas vanaf dat moment begin je vet te verbranden. Combineer duursport met het kweken van spieren door flink met gewichten te werken. Spieren vreten energie en alleen door veel spiermassa te hebben, verbrand je dus altijd (dus ook in je slaap) datgene wat je tot je genomen hebt. Drink ook veel tijdens de training. Je kunt water nemen, maar een sportdrank die bijna geen calorieën bevat is beteer. Drink voordat je begint te trainen al vast flink wat vocht. Vervolgens heb je per 30 minuten sporten nog eens 250 ml nodig.

Proteineshake

Na het sporten helpt een caloriearm proteïnedrankje als geen ander. De spieren herstellen zich beter door inname van de eiwitten en je verbrandt meer vet. Bovendien zorgt het ervoor dat je erna minder honger hebt en dus minder gaat eten. Een maaltijd vervangen door een shake eens in de 4 dagen, helpt je nog sneller af te vallen.

Vis eten

Naast groente eten is vis nuttigen erg belangrijk bij het afvallen. Eet daarom zeker 3 keer in de week vette vis zoals haring, makreel, tonijn of zalm. Deze vissoorten hebben de goede vetsoorten en die zorgen ervoor dat je lijf gezond blijft en je bloedvaten schoon. Ook zorgt het voor een goede cholesterolverhouding.

Geen of weinig koffie

Koffie is slecht voor je als je aan het afvallen bent. Stop het drinken er van daarom helemaal of neem hooguit 3 kopjes per week. Cafeïne zorgt er namelijk voor dat de adrenaline uit je bijnieren niet meer worden aangemaakt. Dat betekent wel dat je na het drinken veel energie hebt, maar dat je bijnieren er vervolgens mee ophouden en je daarna dus doodmoe bent. Terwijl je juist energie nodig hebt om flink te sporten. Groene thee is een veel beter alternatief voor koffie.

Eet gekruid

Eet zoveel mogelijk pittige maaltijden, dat wil zeggen dat ze veel chilipepers, zwarte peper, kurkuma, gember of galanga bevatten. De kruiden zorgen er namelijk voor dat je stofwisseling wordt verhoogd en je dus veel meer calorieën verbrandt.

Eiwitten en groente

Eet heel weinig koolhydraten en laat pasta, brood, aardappelen en rijst dus zoveel mogelijk staan. Neem liever een aantal verschillende soorten groenten of 2 soorten groenten en een salade en verder kip of vis. Van die ingrediënten kun je natuurlijk ook een soep maken of een wokgerecht.

Dessert

Wie absoluut niet zonder een toetje kan, moet in ieder geval een uur wachten nadat de hoofdmaaltijd is gegeten. Overigens is het nog beter om het toetje helemaal over te slaan, want dit scheelt weer calorieën. Wil je toch afsluiten met iets zoets, neem er dan ook een groot glas water bij.
© 2009 - 2024 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Snel afvallen in een weekSnel afvallen in een weekSnel afvallen in een week, wie wil dat nou niet? Misschien heb je over een week wel een belangrijk feest en wil je er op…
Afvallen met citroenAfvallen met citroenCitroen, of citroensap, is een prima manier om snel gewicht kwijt te raken. Citroen is namelijk een powerfruit en heeft…
Hoe kun je afvallen met touwtje springen?Hoe kun je afvallen met touwtje springen?Touwtje springen is niet alleen leuk voor de jeugd. Afvallen met touwtje springen is namelijk heel erg goed mogelijk. Je…
Hoe kun je afvallen met yoghurt?Hoe kun je afvallen met yoghurt?Kun je afvallen met yoghurt? Dit blijkt inderdaad zo te zijn! Yoghurt heeft een hele positieve werking voor mensen die g…

Aankomen van de lucht? Dat lijkt maar zoAankomen van de lucht? Dat lijkt maar zoEr zijn dagen, weken, of zelfs maanden waarin je je afvraagt: waar komen die kilo's in vredesnaam vandaan? Waarom val ik…
Dieet: snel 5 kilo afvallen in 1 weekDieet: snel 5 kilo afvallen in 1 weekWil je in één week 5 kilo afvallen? Dat is absoluut mogelijk. Een dieet volgen kan lastig zijn en is natuurlijk niet leu…
Singalees (1.216 artikelen)
Laatste update: 09-02-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.