Brood helpt bij vermageren! Dieet op een gezonde manier

Brood helpt bij vermageren! Dieet op een gezonde manier In tegenstelling tot wat vele mensen denken helpt brood wel degelijk bij het vermageren. Dat blijkt uit een nieuwe Amerikaanse studie die zegt dat de koolhydraten in het brood het diëten helemaal niet zou bemoeilijken. De studie werd gepubliceerd in het dieetboek 'The Carb Lovers Diet', ondertussen werd het al bevestigd door verschillende Europese wetenschappers.

De studie

De auteurs van het boek waarin de studie bekend gemaakt werd zijn Ellen Kunes en Frances Largeman-Roth. Ze beweren dat brood helpt met het verbranden van calorieën. Volkorenbrood is rijk aan resistent zetmeel, dat is een soort van koolhydraat dat er voor zorgt dat je een verzadigd gevoel hebt. Eerdere studies toonden al aan dat resistent zetmeel kan helpen bij het hongergevoel, de bloedsuikerspiegel en het metabolisme stimuleert. Nog een positief puntje, volkorenbrood bevat slechts zo'n 100 calorieën per sneetje, op voorwaarde dat het beleg niet te vettig is natuurlijk.

Onpopulaire koolhydraten

Het is erg populair om koolhydraten te vermijden in een dieet. Dit zorgde ervoor dat brood een slecht imago kreeg en er zelfs verondersteld werd dat brood dikmakend is. Zo heb je onder andere het Atkinsdieet, dit leert je om zoveel mogelijk koolhydraten uit de weg te gaan. Een foute handeling aangezien er ook goede koolhydraten zijn, we hebben ze gewoon broodnodig. Koolhydraten zijn een bron van energie en dienen als brandstof voor het lichaam. Voedingsmiddelen rijk aan resistent zetmeel zijn niet alleen brood maar ook:
  • Aardappelen.
  • Linzen.
  • Bruine rijst.
  • Bonen.
  • Bananen.

Om een evenwichtig dieet op te stellen dien je deze te combinerern met fruit, magere zuivelproducten, onverzadigde vetten en oliën, groenten en vis.

Brood eten moet

Brood eten is niet enkel ongunstig voor een dieet, het is een essentiële voedingsbron voor bepaalde voedingsstoffen. Zo zit brood boordevol vitaminen en mineralen die het lichaam dagelijks nodig heeft. Vooral bruin of volkorenbrood met toegevoegde granen, noten, zaden of fruit zijn erg gezond. Maar ook wit brood is niet ongezond, het is een bron van calcium, dat volgens dit artikel essentieel is voor een goed dieet.

Opgeblazen is niet gelijk aan allergisch

Steeds meer en meer mensen beweerden de laatste jaren dat ze allergisch zouden zijn voor tarwe. Zo lukte het hen om geen brood te hoeven eten om te kunnen diëten. Feit is echter dat slechts 1% van de bevolking allergisch is aan tarwe, zij hebben last van een opgeblazen gevoel, hoofdpijn, misselijkheid en vertonen symptomen van hooikoorts. Wie enkel een beetje last heeft van een opgeblazen gevoel na het eten van brood is niet allergisch. Dit wil zeggen dat er heel wat vezels in het brood zaten, wat helemaal niet ongezond is.
© 2011 - 2020 Harrys, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Brood dikmakend?Brood dikmakend?"Je moet geen brood eten als je wilt afvallen". Brood zou een dikmaker zijn. Maar is dat werkelijk zo? En waar komt deze…
Koolhydraatarm dieet: Zonder koolhydraten snel afvallenWil je snel afvallen, liefst binnen een week? Wil je vlees en vis kunnen eten zoveel je wilt? Wil je gewicht blijven ver…
Bruin brood is gezondBij de warme bakker kan je dagelijks kiezen uit meerdere soorten brood. Een groot of een klein brood, rond of lang, wit…
Broodbuik, afslanken met een dieet zonder tarweBroodbuik, afslanken met een dieet zonder tarweHet broodbuik dieet van de Amerikaanse cardioloog William Davis laat mensen afvallen door het drastisch verminderen van…

ADHD-dieet of Red-dieet, wat is dat?ADHD-dieet of Red-dieet, wat is dat?Het RED-dieet is een eliminatiedieet wat een gunstig invloed schijnt te hebben op kinderen die de diagnose ADHD kregen o…
Melk dieet, gezond vermageren op basis van melk en zuivelMelk dieet, gezond vermageren op basis van melk en zuivelEen dieet op basis van melk? Dat gaat misschien een beetje te ver, maar zuivelproducten zijn wel degelijk van essentieel…

Reageer op het artikel "Brood helpt bij vermageren! Dieet op een gezonde manier"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Harrys
Gepubliceerd: 02-02-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!