Het Dukan Dieet, 3 tot 5 kilo afvallen in één week

Het Dukan Dieet, 3 tot 5 kilo afvallen in één week Het Dukan Dieet is een van de populairste diëten van 2011. Het Dukan Dieet is makkelijk vol te houden en met behulp van heerlijke recepten kun je in de eerste dieet week al gemakkelijk 3 tot 5 kilo afvallen. Daarna zal het gewichtsverlies rond de 1 kilo per week bedragen. Het Franse Dukan Dieet is een groot succes en ook vele celebrities volgen dit dieet. Het Dukan Dieet bestaat uit 4 fasen en heeft groot succes. "Lekker onbeperkt eten en nooit meer honger", is het motto van het Dukan Dieet.

Het Dukan Dieet

Afvallen is moeilijk, het vraagt in de regel veel discipline en doorzettingsvermogen. Veel diëten zijn daarom moeilijk vol te houden. Vaak veroorzaakt een dieet een hongergevoel. Het Dukan Dieet zit gelukkig heel anders in elkaar. Door de heerlijke en gevarieerde recepten is het Dukan Dieet, in vergelijking met vele andere diëten, gemakkelijker vol te houden. Dit verklaart ook de grote populariteit van het Dukan Dieet. De populariteit van het Dukan Dieet is zo groot dat het vergelijkbaar is met de populariteit van Sonja Bakker in haar succesvolste jaren, 2006-2007.

Principe van het Dukan Dieet

Volgens het Dukan Dieet is het mogelijk om ruim 1 kilo per week af te vallen zonder dat er een honger gevoel ontstaat. De kilo's vliegen eraf, terwijl er toch heerlijk wordt gegeten. Ook nadat de overtollige kilo's zijn verdwenen, is het makkelijk om de kilo's er echt af te houden. Het Dukan Dieet is gebaseerd op veel proteïnerijke voedingsmiddelen die onbeperkt gegeten mogen worden. Hierdoor kan er geen hongergevoel meer ontstaan. Producten die onbeperkt gegeten mogen worden zijn o.a garnalen, zalm en magere vleeswaren. In de boeken van Pierre Dukan staan voedingslijsten waarin uitgebreid staat beschreven welke producten je mag eten en wanneer. Naast deze proteïnerijke producten mogen er gezonde vezelrijke producten en magere zuivelproducten worden genuttigd.

Het Dukan Dieet bestaat uit vier fases:
  • Fase 1 – De aanvalsfase
  • Fase 2 – Alternatieven
  • Fase 3 – Stabiliseren
  • Fase 4 – Voortgang

Dr. Pierre Dukan

Dr. Pierre Dukan is een populaire arts en voedingsdeskundige in Frankrijk. Dr. Dukan doet sinds 1973 verschillende onderzoeken naar gezonde voeding. Als gevolg op deze onderzoeken wist hij tijdens zijn carrière een dieet op te stellen, dat zorgt voor effectief gewichtsverlies met een definitief resultaat.

In 2005 verscheen het eerste boek van Dr. Pierre Dukan: "Je ne sais pas maigrir". Dit boek werd een echte bestseller in Frankrijk.

In Nederland verschenen de volgende boeken van Dr. Pierre Dukan:

Het Dukan Dieet, de Franse oplossing voor permanent gewichtsverlies
Het Dukan Dieet - recepten, de Franse oplossing voor permanent gewichtsverlies
Het Dukan dieet kookboek, culinair genieten: weekmenu's, inspirerende gerechten, tips en uitleg

Celebraties en het Dukan Dieet

Het Dukan Dieet is ook populair onder de Celebraties. Zo verloor Jennifer Lopez haar zwangerschapskilo's succesvol met het dieet van Dr. Pierre Dukan en waagde ook Kate Middleton zich aan het Franse dieet. Engelse media lieten weten dat Kate Middleton het Dukan Dieet volgde om nog wat kilo´s af te vallen voordat zij op 29 april met Prins William in het huwelijk zou treden.
© 2011 - 2024 Tekstschrijvert, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het Dukan dieet, werkt het echt zo goed?Het Dukan dieet, werkt het echt zo goed?Het Dukan of Protal dieet is een populair dieet, bedacht en in elkaar gezet door de Franse dokter Pierre Dukan. Het diee…
De diëten van celebrities zoals: Lady Gaga en Kylie MinogueDe diëten van celebrities zoals: Lady Gaga en Kylie MinogueIedereen wil snel afvallen en snel succes boeken. Om succes te boeken gaan we opzoek naar het juiste dieet. We lezen art…
De meest populaire diëten zijn schadelijk voor de gezondheidDe meest populaire diëten zijn schadelijk voor de gezondheidVeel mensen zijn opzoek naar en manier om af te vallen. Vaak wordt er dan gezocht naar een populair dieet. Een populair…
Het RAUW dieet snel en succesvol afvallen, maar ongezondHet RAUW dieet snel en succesvol afvallen, maar ongezondAls je graag enkele overtollige kilo's wilt verliezen, dan geloof je graag in de vele dieet en afvaltips die dieetgoeroe…

Even wat kilo’s kwijt!Even wat kilo’s kwijt!Wat roepen dat veel mensen, zeker zo met de warme dagen in het vooruitzicht. En toch is dat niet zo eenvoudig, of wellic…
Dieet en Hüttenkäse, een heerlijk vet- en caloriearm productDieet en Hüttenkäse, een heerlijk vet- en caloriearm productHüttenkäse bevat als zuivelproduct weinig vet en calorieën. Hüttenkäse is mede daardoor zeer geschikt om te eten tijdens…
Bronnen en referenties
  • http://www.optimalegezondheid.com/de-tien-meest-populaire-dieten-momenteel-kritisch-bekeken-deel-1/
Tekstschrijvert (367 artikelen)
Laatste update: 18-09-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.