CB12: een vloeibaar mondverzorgingsmiddel tegen slechte adem

CB12: een vloeibaar mondverzorgingsmiddel tegen slechte adem Meer dan de helft van alle Nederlanders heeft wel eens last van een slechte adem. Vijftien procent van de Nederlanders heeft last van een chronische vorm van slechte adem, ook wel halitose genoemd. Het is een vervelend probleem waar je zelf last van hebt maar ook de mensen in je omgeving zullen het als onprettig ervaren. CB12 is een vloeibaar mondverzorgingsmiddel wat een slechte adem kan voorkomen.

Inhoud artikel


Hoe ontstaat een slechte adem?

Een slechte adem kan verschillende oorzaken hebben maar het is goed om te weten dat het in negentig procent (!) van de gevallen wordt veroorzaakt door bacteriën in de mond die zwavelgassen produceren. Deze gassen stinken nogal.

Wanneer heb je meer kans op een slechte adem?

 • Als je niet regelmatig je gebit poetst
 • Als je vaak een droge mond hebt
 • Als je last hebt van een ruwe tong

Doen de bacteriën in je mond ook goede dingen?

Bacteriën zijn altijd in je mondholte aanwezig, ze hebben een belangrijke taak, namelijk het schoon en gezond houden van de mond.

Hoe kun je zelf ontdekken dat je een slechte adem hebt?

 • Probleem is dat bijna niemand aan een ander durft te vertellen dat hij of zij een slechte adem heeft.
 • Je kunt zelf een ademtest doen: lik met de achterkant van je tong over de bovenkant van je hand. Laat het speeksel even drogen. Ruik even aan de hand, de geur die je ruikt komt overeen met de geur van je adem.
 • Op de website van CB12 kun je een testje doen om te kijken hoe zeker je bent over je adem.

Wat kun je doen als je bij iemand anders een slechte adem signaleert?

Het is zo jammer als iemand met een slechte adem blijft rondlopen, er zelf misschien geen erg in heeft en het mogelijk is om het probleem op een gemakkelijke manier op te lossen. Natuurlijk hangt het helemaal van de persoon af of je het aan moet kaarten, maar als je niet weet hoe dan zou je kunnen doen door middel van een E-card via de website van CB12.

Hoe verklein je de kans op een slechte adem?

 • Minimaal twee keer per dag je tanden poetsen.
 • Voor het poetsen eerst flossen.
 • Verder kun je tandenstokers of ragertjes gebruiken.
 • Ga bij voorkeur twee keer per jaar naar de tandarts.
 • Probeer een keer per jaar naar de mondhygiëniste te gaan, hij/zij kan je goede tips geven en je krijgt vaak producten mee naar huis om uit te proberen.
 • Een gezonde, gevarieerde en vezelrijke voeding is belangrijk.
 • Wil je zonder zorgen de dag beginnen gebruik dan de mondspoeling CB12, deze werkt 12 uur. CB12 voorkomt dat bacterien zwavelgassen produceren. Zo pakt het de bron aan.

CB12

De naam van dit product staat voor Controlled Breath for 12 hours. De mondspoeling voorkomt en behandelt een slechte adem. Het resultaat merk je direct en het werkt twaalf uur lang door

De twee varianten van CB12

CB12 heeft een mint-/mentholsmaak en je kunt het kopen in twee varianten:
 • Een fles met een blauwe dop.
 • Een fles met een groen dop: dit is de milde variant, deze is even effectief maar heeft een lagere concentratie mint/menthol, maar heeft daardoor een mildere smaak.

Kinderen vanaf twaalf jaar mogen CB12 gebruiken.

Gebruik van CB12

Twee keer per dag spoelen biedt je 24 uur zekerheid over een goede adem.
Spoel ongeveer dertig seconden tot een minuut. Gorgel en spuug de vloeistof uit. Slik het niet door.

De ingrediënten van CB12

 • Aqua, Glycerin, Sorbitol, Alcohol, Zinc Acetate Dihydrate, Chlorhexidine Diacetate, Sodium Floride, Hydrogenated Castor Oil, Potassium Acesulfame, Citric Acid, Aroma
 • Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor een van de bestanddelen.
 • Chloorhexidine: de concentratie chloorhexidine in CB12 is zo laag dat bij normaal gebruik de kans op verkleuring van de tanden heel klein is.
 • CB12 bevat 0,05% natrium fluoride.
 • CB12 bevat 1,8% alcohol, de alcohol heeft geen actieve werking maar is aanwezig voor een goede balans van alle ingrediënten.

Mijn mening over CB12

Ik heb al verschillende mondspoelingen gebruikt, deze hielpen een tot twee uur, maar daarna had ik alweer een nare smaak in mijn mond. Ik kreeg een CB12 proefflesje van mijn tandarts en ben zeer blij met het resultaat. Met een goede mondverzorging kom je al een heel eind maar na een spoeling met dit product heb ik echt de hele dag een frisse adem. De prijs van tegen de twaalf euro per verpakking stond mij tegen maar met dit goede resultaat heb ik dat er wel voor over. Ik heb inmiddels beide varianten geprobeerd en mijn voorkeur gaat uit naar de flacon met de blauwe dop. Mijn adem ruikt frisser dan bij de milde variant en het effect houdt ook langer aan.
© 2012 - 2024 Wolfje02, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een slechte adem of halitose: oorzaken en oplossingenEen slechte adem of halitose: oorzaken en oplossingenEen slechte adem na het eten van bijvoorbeeld knoflook is niet zo erg, maar als je altijd last hebt van een slechte adem…
Tips als je vies uit de mond ruikt vanwege slechte ademTips als je vies uit de mond ruikt vanwege slechte ademZo’n 50% van de volwassenen heeft wel eens een slechte adem vanwege stinkende zwavelgassen in de mond. Probeer je daarte…
Het voorkomen van een slechte ademHet voorkomen van een slechte ademEen slechte adem komt heel veel voor en begint een steeds groter probleem te worden. Ongeveer 25% van de mensen heeft va…
Slechte adem (halitose)?Slechte adem (halitose)?Iedereen kan al wel eens last hebben van een slechte adem maar in bepaalde gevallen zijn de oorzaken ernstig. Hoe komt h…

Yoga Tegen CellulitisYoga Tegen Cellulitis“Yoga is hot, yoga is hip, yoga is happening!”- In de afgelopen jaren zijn veel nieuwe trends en afslankmethodes de revu…
Fouten in je manier van denken oplossenDe meeste mensen denken niet na over hun manier van denken. Nog minder denken ze na wat voor gevolgen hun manier van den…
Bronnen en referenties
 • www.CB12.nl
Wolfje02 (525 artikelen)
Laatste update: 04-11-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.