Overmatige transpiratie voorkomen met Odorex Extra Dry

Overmatige transpiratie voorkomen met Odorex Extra Dry Zweten bij inspanning is normaal en dient om overtollige lichaamswarmte kwijt te raken. Maar wat als je nu buitensporig veel transpireert, ook als je je helemaal niet inspant? Dan kan Odorex Extra Dry uitkomst bieden. Dit is namelijk een deodorant speciaal tegen overmatige transpiratie. Wie buitensporig veel zweet, heeft in medische termen last van hyperhidrosis. Veel patiënten met hyperhidrosis kampen met angst- en schaamtegevoelens: "Wat als ik straks ineens weer met klotsende oksels rondloop? Of als het zweet van m'n rug loopt? Zouden mensen me ruiken?" Juist door de angst, belanden ze in een vicieuze cirkel: de angst om te zweten doet hen immers het zweet uitbreken.

Waar overmatige transpiratie toe kan leiden

Bovenmatig zweten leidt niet alleen tot grote vochtplekken in kleding, maar kan ook schimmelinfecties tot gevolg hebben. Vooral voeten zijn hier gevoelig voor. Los daarvan, ruikt opdrogend zweet onaangenaam voor de patiënt zelf en voor diens omgeving. Wie last heeft van overmatige transpiratie zal dan ook sneller kampen met psychosociale problemen, zoals een sociaal isolement, gebrek aan zelfvertrouwen en het ontstaan van depressies.

Huismiddeltjes bij overmatig zweten

Niet iedere patiënt hoeft meteen naar rigoureuze middelen te grijpen. Veel mensen die teveel zweten, zijn al gebaat bij eenvoudige huismiddeltjes, zoals salie, appel ciderazijn, talkpoeder en het overstappen op kleding van 100% katoen. Dagelijks douchen of baden helpt ook, maar dan moet je er wel voor zorgen dat je niet teveel zeep gebruikt. Heb je last van zweetvoeten, draag dan enkel lederen schoenen en loop zo vaak mogelijk op blote voeten.

Odorex Extra Dry: deodorant tegen overmatig zweten

Odorex Extra Dry is een speciale deodorant die extra bescherming biedt tegen overmatig transpireren. De deodorant is veel langer werkzaam dan een reguliere deo: je hoeft Odorex extra Dry maar twee tot drie keer per week op te brengen. De Odorex Extra Dry-lijn bestaat in totaal uit 4 producten:

  • depper;
  • lotion;
  • spray;
  • crème.

Uiteraard hoef je niet alle vier de producten te kopen: één product volstaat. De Odorex Extra Dry-producten zijn duurder dan normale deodorants, maar omdat je er zo lang mee doet, zal de lijn in de praktijk nauwelijks duurder uitvallen.

De werking van Odorex Extra Dry

Odorex Extra Dry bevat een bepaalde concentratie Aluminium Zirconium Tetrachlorohydrex GLY. Dit is een antiperspirant, wat inhoudt dat het een speciaal gellaagje op de huid creëert. Dit gellaagje bedekt de zweetklieren, waarna aluminiumzouten oplossen in het zweet en een verbinding aangaan waardoor de zweetklieren deels geblokkeerd worden. Er kan dus minder zweet geproduceerd worden. Antiperspiranten die vrij verkrijgbaar zijn (dus zonder doktersvoorschrift) mogen hooguit 15-20% aluminiumzouten bevatten, maar hoeveel aluminiumzouten Odorex Extra Dry precies bevat, is geheim.

Hoe gebruik je Odorex Extra Dry?

Wil je Odorex Extra Dry effectief gebruiken en problemen zoals huidirritatie vermijden, dan is het belangrijk dat je de gebruiksaanwijzing van deze antiperspirant goed opvolgt. Dit doe je door de deodorant niet 's morgens aan te brengen (zoals reguliere deo), maar juist 's avonds voor het slapen gaan. Let erop dat de huid van de oksel gewassen en goed afgedroogd is. Na het sprayen, smeren of deppen is het niet verstandig om de huid van de oksel te bedekken: Odorex Extra Dry kan namelijk vlekken in je kleding veroorzaken.

Ga nu gewoon slapen zoals je gewend bent, en was jezelf 's morgens zoals gebruikelijk. Je hoeft na het wassen geen andere deodorant aan te brengen. Ook hoef je de behandeling met Odorex Extra Dry niet dagelijks te herhalen. Een paar keer per week volstaat. Heb je je oksels geschoren, wacht dan minimaal één dag voordat je Odorex Extra Dry gebruikt.

De bijwerkingen van Odorex Extra Dry

Niet voor iedereen die last heeft van bovenmatig zweten, is Odorex Extra Dry een uitkomst. Het middel wordt namelijk niet door iedereen goed verdragen en kan zorgen voor een prikkend gevoel in de oksels. Heb je hier last van, probeer dan eerst of de prikkels na enkele keren verminderen: het kan namelijk zijn dat je huid even moet wennen aan het product.

Is het prikkende gevoel te erg of krijg je last van rode vlekken in je oksel, dan is Odorex Extra Dry helaas niet zo geschikt voor jou.

Odorex Extra Dry gevaarlijk?

Hoewel het gebruik van Odorex Extra Dry tegen overmatige transpiratie kan leiden tot bijwerkingen, is het gebruik van deze deodorant niet gevaarlijk. Toch denken sommige mensen van wel. Dit komt doordat er een aantal jaar geleden veel te doen was over aluminiumchloorhydraat en aluminiumzirkonium, oftewel aluminiumzouten. Deze zouden mogelijk (borst)kanker kunnen veroorzaken. Er is toen een grootschalig internationaal onderzoek georganiseerd, waarna (in 2003) bleek dat aluminiumzouten veilig zijn en niet leiden tot een vergroot risico op kanker.

Als je ondanks Odorex Extra Dry nog steeds teveel zweet

Als Odorex Extra Dry bij jou niet helpt, kan je een andere antiperspirant proberen, zoals Seneo 5. Ook kan je bij je huisarts terecht voor problemen met overmatig transpireren.
© 2014 - 2024 Stippels, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Overmatig zweten: zo kom je er vanaf!Overmatig zweten: zo kom je er vanaf!Overmatig zweten kan tot veel frustratie en onzekerheid leiden. "Kan ik dit shirtje wel aan? Heb ik zweetvlekken?" Hoe k…
(Overmatig) zweten? Dit kunt u er tegen doenZweten, hoewel eigenlijk iedereen het doet hebben veel mensen er ook echt last van. Eigenlijk is het goed dat we zweten,…
Tips tegen zwetenZweten of transpireren is een natuurlijk proces dat als doel heeft om ons lichaam af te koelen. Er zijn verschillende oo…
Ga zweet te lijfGa zweet te lijfIedereen heeft wel eens last van klotsende oksels, klamme handen en onfrisse voeten. Vooral als het zomers warm is, heb…

Roken nog dodelijkerRoken nog dodelijkerDat roken ongezond is, zal niemand ontgaan zijn. Sigarettenpakjes vermelden niet voor niets al geruime tijd in enorme le…
Hematomen, blauwe plekkenEen blauwe plek is het meest voorkomende type bloeduitstorting. Blauwe plekken worden veroorzaakt door je bijvoorbeeld e…
Bronnen en referenties
  • http://plantaardigheden.nl/art_div/huismiddeltjes.htm
  • http://www.arganolie.eu/blog/argan-cosmetica/huismiddeltjes-tegen-zweetvoeten/
  • http://www.beautylab.nl/odorex-extra-dry-spray/
Stippels (68 artikelen)
Gepubliceerd: 17-03-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.