Schimmel- en kalknagels genezen

Schimmel- en kalknagels genezen Het probleem met kalknagels is dat de schimmel zich onderaan de nagel bevindt en dus moeilijk bereikbaar is als u ze uitwendig behandelt. Kalknagels zijn erg hardnekkig en het kan soms wel een jaar duren totdat u er volledig verlost van bent. Hoe meer methodes u combineert, hoe sneller en beter de resultaten zullen zijn.

Kalknagel of niet?

Een kalk- of schimmelnagel wordt vaak gekenmerkt door witte of gele plekjes op de nagel die in een later stadium bruin en brokkelig kunnen worden. Soms komen er op de nagel ook strepen, striemen en ribbels voor. De nagel kan ook los gaan zitten. Een lelijke teennagel is bijna altijd het gevolg van een schimmelinfectie.

Medicijnen

Medicijnen tegen schimmelinfecties zijn slecht voor de gezondheid (ze tasten de lever aan en verwijderen een deel van de goede bacteriën), maar ze zijn het beste en snelste middel om een kalknagel te genezen. Breng een bezoekje aan uw huisarts indien u denkt last te hebben van een kalknagel. Hij zal dan een stukje van uw nagel nemen en dit in het laboratorium laten onderzoeken. Vervolgens zal hij een medicijn voorschrijven dat u via orale weg moet innemen.

Zeep vermijden

Gewone zeep werkt schimmels in de hand en moet dus te allen tijde vermeden worden. Gebruik Betadine om uw voeten te wassen (verkrijgbaar bij de apotheek) en vergeet niet uw voeten na het wassen goed af te drogen.

Frezen

Frezen is het dunner en gladder maken van de nagel. U kunt dit bij de pedicure laten doen, maar u kunt ook gewoon thuis aan de slag gaan. U vindt het benodigde apparaatje in bijna elke pedicureset en na een minuut ziet uw nagel er al een stuk gladder en gezonder uit. Als de schimmel erg oppervlakkig is en de nagel vooral gekenmerkt wordt door strepen en ribbels, is frezen vaak al voldoende om opnieuw een gladde en gezonde nagel te krijgen.

Voetbaden met appelazijn

Appelazijn doet wonderen voor lelijke nagels. U kunt dagelijks een voetbad met appelazijn nemen of de nagel twee à drie maal daags met appelazijn inwrijven.

Schoenen en sokken ontsmetten

Het is aan te raden alle schoenen regelmatig met een tea tree spray of een schimmeldodende spray te behandelen. Verander dagelijks van sokken en was uw sokken en kousen op minimum 60°. Vermijd schoenen en kousen in kunststof.

Nagelverzorging

Er zijn verschillende soorten tincturen op de markt om kalknagels te genezen. Denk eraan dat kalknagels erg hardnekkig kunnen zijn en dat een uitwendige behandeling soms wel tussen 6 maanden en een jaar nodig heeft om volledig zijn werk te kunnen doen. Is er na 6 maanden geen verbetering opgetreden, dan bent u verplicht op medicatie over te stappen om de schimmel te verwijderen.
© 2008 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kalknagels behandelen/ behandeling van kalknagelsWelke medicijnen hebben hun effectiviteit bewezen? Hoe kunnen kalknagels het beste worden behandeld? Wat zijn de symptom…
Kalknagels: oorzaak, behandelingKalknagels: oorzaak, behandelingSchimmelinfecties van de nagels kunnen zorgen voor een kalknagel. Er komen witte of lichtbruine vlekken op de nagel en d…
Een streep door kalknagels: NailnerJe ziet het dagelijks in de reclame: Een streep door kalknagels met Nailner. Nailner belooft zichtbaar resultaat binnen…
Beauty: Kalknagels behandelen of voorkomenBeauty: Kalknagels behandelen of voorkomenJe kunt ronduit stellen dat het lastig is als je kalknagels hebt, ook wel schimmelnagel genoemd. Het is niet levensbedre…

Vitaminen: eenheden metenVitaminen: eenheden metenEenheden die je bij vitaminen om de oren vliegen zijn er in vele variaties: I.E., R.E., MG, MCG - een beetje kan al een…
Reflexen en reflexboog: kniepeesreflexReflexen en reflexboog: kniepeesreflexEen actie die door het centrale en perifere zenuwstelsel automatisch wordt uitgevoerd, maar waar de wil geen invloed op…
Avalon (367 artikelen)
Laatste update: 12-08-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.