Nieuwe ogen: Het dragen van speciale kleurlenzen

Nieuwe ogen: Het dragen van speciale kleurlenzen Bruine ogen, blauwe ogen en groene ogen of een mix. Bij je geboorte wordt de kleur van je ogen vastgesteld. Deze kleur van je ogen verandert ook niet meer. Tegenwoordig kun je zelf kiezen met welke nieuwe kleur ogen je door het leven wilt gaan. Kleurlenzen worden steeds populairder. Heb je bruine ogen en heb je altijd al een keer blauwe ogen willen hebben? Dan kun je blauwe ogen krijgen door kleurlenzen te dragen. Je kunt kleurlenzen dragen als je goede ogen hebt en dus normaal geen bril of lenzen nodig hebt. Maar het is ook mogelijk om kleurlenzen op sterkte te krijgen. Welke kleur lenzen vind jij knallend?

Wat zijn kleurlenzen?

Kleurlenzen werken eigenlijk net zoals de gewone lens. Ze ogen ook hetzelfde als een gewone lens. Het enige verschil is dus het hebben van een kleur. In tegenstelling tot gewone lezen, zijn kleurlenzen altijd zachte lenzen. Je hebt kleurlenzen in allerlei kleuren. Je hebt de standaard oogkleuren zoals bruin, blauw en groen. Binnen deze kleuren zijn er verschillende tinten zoals lichtbruin en donkerbruin. Ook bestaan er speciale type kleurlenzen in de vorm van bijvoorbeeld kattenogen. Met uitgaan zie je steeds vaker lichtgevende lenzen. Gewone kleurlenzen zijn mooi en maken je gezicht net even anders, terwijl kattenogen en lichtgevende lenzen er eng uit zien. Deze worden over het algemeen niet voor het dagelijks gebruik gebruikt.

Waarom dragen mensen kleurlenzen?

Heel simpel, mensen dragen kleurlenzen omdat ze wel eens een andere kleur ogen willen hebben. Het is saai om jaren naar je eigen kleur ogen te moeten kijken. Veel mensen zijn niet tevreden met hun kleur ogen en willen eens wat anders. Heeft iemand donkerbruine ogen, dan zal het een enorm effect hebben wanneer er opeens felblauwe kleurlenzen worden gedragen. Vooral felblauwe en groene kleurlenzen zullen je ogen er echt uit laten springen. Het opzoeken van tegenstellingen is interessant en zal je omgeving doen verbazen. Het krijgen van aandacht of het shockeren van mensen (door bijvoorbeeld het dragen van een volledige zwarte lens) geeft het dragen van kleurlenzen een speciaal gevoel. Maar er zijn ook genoeg mensen die deze lenzen al jaren stiekem dragen omdat zij vinden dat dit zichzelf een betere uitstraling geeft.. Er zijn ook veel mensen die van zichzelf niet één kleur ogen hebben. Ze hebben een mengelmoesje van bijvoorbeeld groen en bruin. Zo'n mengelmoesje springt er minder uit dan één kleur ogen. Dit kan ook een keuze zijn om kleurlenzen te nemen.

Kun je deze lenzen altijd dragen?

Het is niet verstandig om kleurlenzen altijd te dragen. Over het algemeen laten kleurlenzen minder zuurstof door dan gewone lenzen en dat hebben je ogen wel nodig. Tijdens het slapen is het dragen van de kleurlenzen niet verstandig. Geef je ogen in de avond de tijd om te rusten voor je de lenzen de volgende dag weer draagt. Lees op de verpakking de houdbaarheidsdatum. Het is van belang om deze richtlijn aan te houden aangezien de kleurlenzen in kwaliteit afnemen. Je hebt verschillende soorten zoals daglenzen. Deze lenzen mag je één dag dragen en dan moet je ze weggooien. Maandlenzen mag je een maand dragen.

Niet altijd geschikt voor je ogen

Niet alle ogen zijn daadwerkelijk geschikt voor kleurlenzen. Een enkele keer dragen moet geen kwaad kunnen, maar bij vaker gebruik moet een opticien eerst je ogen goed onderzocht hebben. Wanneer je lenzen indoet die niet bij je sterkte passen, kan de kwaliteit van je zicht achteruit gaan. De opticien kan bekijken welke soort kleurlenzen voor jouw ogen geschikt zijn.

Waar te koop?

Gekleurde lenzen kun je tegenwoordig in veel winkels kopen. Bij menig drogisterij en grotere ketens zoals V&D en Hema zijn de standaard varianten vaak wel te koop. Deze kleurlenzen zijn meestal zonder sterkte. Wanneer je sterkte nodig hebt is het aan te raden eerst langs een opticien te gaan. Deze verkopen meerdere varianten en zijn ook altijd op sterkte. Heb je oog afwijkingen dan is het verstandig met de opticien te bespreken of kleurlenzen wel veilig zijn. Ook op internet zijn kleurlenzen wel te koop. Houdt hierbij in het achterhoofd dat het om je ogen gaat en er altijd risico's aan goedkope producten kunnen zitten. Wanneer je hier rekening mee houdt kun je een outfit opleuken met een nieuwe kleur ogen!

Lees verder

© 2015 - 2023 Ladycurious, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips bij het kiezen van kleurlenzenTips bij het kiezen van kleurlenzenMet kleurlenzen kun je op een unieke, makkelijke manier je uiterlijk veranderen. Er zijn verschillende soorten op de mar…
Dragen van lenzenDragen van lenzenLenzen of contactlenzen zorgen voor een correctie van het oog bij brekingsafwijkingen. Er bestaan harde en zachte contac…
Contactlens: correctie voor het oogContactlens: correctie voor het oogEen contactlens is een dunne lens van kunststof ter vervanging van een bril. Harde lenzen geven een goede correctie bij…
Harde en zachte lenzenWie slechte ogen heeft en geen bril wil dragen kiest vaak voor contactlenzen. Er bestaan echter twee soorten lenzen: har…

Polsslag meten en voelenPolsslag meten en voelenHet hart voelen we soms in de keel of in de borst kloppen. Dit is voornamelijk het geval bij zware inspanning, stress of…
Oxycodon: morfineachtige pijnstiller voor ernstige pijnOxycodon: morfineachtige pijnstiller voor ernstige pijnPijn kan in verschillende soorten optreden. Veel pijnsoorten kunnen gelukkig met betrekkelijk onschuldige middeltjes wor…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: AdinaVoicu, Pixabay
  • http://www.lensworld.be/nl/kleurlenzen
  • http://www.lensworld.be/nl/testbox
  • http://www.lisanneleeft.nl/lenson-kleurlenzen-review/
Ladycurious (79 artikelen)
Laatste update: 15-05-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.