nieuws uitgelicht

Nieuwe anticonceptiepil: de natuurlijke pil

De anticonceptiepil is een van de meest gebruikte en betrouwbaarste anticonceptie voor vrouwen. Miljoenen vrouwen gebruiken deze pil om zwangerschap te voorkomen, of om een andere reden. Het grote nadeel van de anticonceptiepil is dat er chemische stoffen in zitten die niet alle vrouwen verdragen. Er is dan ook sinds kort een nieuwe anticonceptiepil op de markt, genaamd: Qlaira. Een natuurlijke pil.

Veilige anticonceptie door de nieuwe pil

Door de anticonceptie pil, ook wel gewoon De pil genoemd, beschikken vrouwen over een zeer betrouwbare anticonceptie. De hormonen van de vrouw werken op een specifieke manier samen om zo voor een menstruele cyclus te zorgen. De bestanddelen van de pil zijn zo samengesteld om voor een betrouwbare anticonceptie te zorgen. Maar deze bestanddelen worden ook voortdurend verbeterd, om zo de cyclus zo min mogelijk te verstoren. Al deze ontwikkelingen hebben er toe geleid tot een heel nieuw soort anticonseptie pil: Qlaira. De grootste ontwikkeling van deze pil is dat het synthetische hormoon ethinylestradiol is vervangen door estradiol. Estradiol is het oestrogeen dat je lichaam zelf aanmaakt

De eerste Pil met natuurlijke oestrogeen

De eerste anticonceptiepillen stammen al vanaf de begin jaren 60. Door het hoge gehalte synthetische oestrogeen hadden deze pilllen nogal eens bijwerkingen. De dosering is de de loop der jaren steeds verder verlaagd, tot dat dit niet meer verder kon. Hierdoor werden er steeds minder bijwerkingen gemeld. Maar helaas zijn er nog steeds vrouwen die niet tegen deze synthetische pillen kunnen. Tot vorig jaar leek het onmogelijk om het synthetische oestrogeen te vervangen door een natuurlijk oestrogeen. Het voornaamste probleem was namelijk dat er te veel tussentijds bloedverlies optrad bij de één- en tweefasepillen. Iets wat je als vrouw juist niet wilt als je aan de pil bent. Gelukkig is er na jarenlang onderzoek het uiteindelijk toch gelukt om het natuurlijke oestrogeen in de anticonceptiepil te verwerken. Sinds 1 juni 2009 is Qlaira dan ook een feit. Het is de eerste en enige anticonceptiepil beschikbaar die het natuurlijke oestrogeen afgeeft.

Voor veel vrouwen is deze pil een geschenk uit de hemel. Aangezien veel vrouwen niet tegen de synthetische hormonen kunnen, bied deze pil een nieuwe kans voor deze vrouwen. Deze pil bevat ook nog een speciaal ontwikkeld progestageen. Dit is een progesteron wat bijna natuurlijk lijkt. Door de combinatie van deze twee natuurlijke hormonen, wordt deze pil zeer goed verdragen.

Voordelen van de natuurlijke pil

De natuurlijke pil heeft een uitgebalanseerd doseringsschema. Daardoor wordt gedurende de gehele cyclus de juiste hoeveelheid oestrogeen en progestageen op het juiste moment afgegeven. Je lichaam krijt nu niet ineens een hele dosis hormonen te verwerken. Hierdoor is Qlaira uitstekend geschikt voor een betrouwbare anticonceptie en een goede cycluscontrole. Met name is het bloedverlies een stuk lichter en de menstruatie dagen zijn korter. Tevens is de kans van de toename van het gewicht een stuk kleiner dan met de synthetische pillen.

Hoe werkt de natuurlijke pil

Qlaira heeft eigenlijk dezelfde werking als een andere anticonceptiepil. Alleen in de pillen zelf zit verschil, waardoor er minder bijwerkingen zijn. Gedurende 28 dagen wordt elke dag één pil genomen. Van de 28 pillen zijn er 26 waar de hormonen in zitten en 2 pillen waar niks in zit, de zogenaamde placebo pillen. Doordat je hebt geen stopweek hebt, zoals bij de traditionele pillen, is de kans op het vergeten van een pil een stuk kleiner. Overigens beschermd de natuurlijke pil je ook tegen een zwangerschap.
© 2010 - 2024 Lautof, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een vergelijking tussen verschillende soorten anticonceptieEen vergelijking tussen verschillende soorten anticonceptieHet gebruik van anticonceptie wordt in onze huidige maatschappij zo normaal gevonden dat bijna niet voor te stellen is d…
Prikpil: anticonceptiePrikpil: anticonceptieAnticonceptie zorgt ervoor dat er geen bevruchting plaats vind. Er zijn veel vormen van anticonceptie. Een ervan is de p…
Anticonceptiepil: Positieve veranderingingen door te stoppenAnticonceptiepil: Positieve veranderingingen door te stoppenOngeveer één op de drie vrouwen gebruikt enige vorm van anticonceptie. Veel van die vrouwen slikken de pil. Naast dat de…
Zwanger worden: stoppen met anticonceptieZwanger worden: stoppen met anticonceptieWanneer je zwanger worden wilt, is stoppen met de anticonceptie uiteraard een eerste stap. Met sommige voorbehoedsmiddel…

Waarom ademen we?Waarom ademen we?Waarom ademen we? Elke keer als we ademhalen, halen onze longen zuurstof uit de lucht en geven dit door aan het bloed. E…
Geld en geluk gaan niet altijd samenGeld en geluk gaan niet altijd samenGeld maakt niet gelukkig, maar zonder geld bent u wel ongelukkig. In onze samenleving kunt u niet zonder geld. Wij moete…
Bronnen en referenties
  • http://www.vkblog.nl
  • www.qlaira.nl
Reactie

Astrid Hoffman, 22-04-2014
Aan infonu.nl
Goedendag,
Ik ben geinteresseerd in de Qlaira anticonceptiepil, alleen zou ik graag willen weten welke stof het speciaal ontwikkelde progestageen is welk bijna natuurlijk progesteron is dat?
Ik ben 44 en heb af en toe al behoorlijk last van opvliegers en nachtzweten dus het hormoon estradiol is voor mij een goede optie, alleen heb ik natuurlijk ook bescherming nodig voor het groeien van het baarmoederslijmvlies en daar is een progestageen
voor nodig.
Graag uw reactie.

Met vriendelijke groet,
Astrid Hoffman Reactie infoteur, 22-04-2014
Beste mevrouw Hoffman,

ik ben alleen iemand die dit informatieve stukje heeft geschreven. ik ben geen professional in dit soort dingen. Ik raad u aan om contact met uw huisarts op te nemen of even langs de apotheek gaan.

Met vriendelijke groet,

Lautof (infoteur)

Lautof (148 artikelen)
Laatste update: 27-05-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Nieuws uitgelicht...' zijn geschreven naar aanleiding van een nieuwsfeit en bevatten mogelijk gedateerde informatie.