Hoe je snel kan afvallen: tips, supplementen en hulpmiddelen

Hoe je snel kan afvallen: tips, supplementen en hulpmiddelen Afvallen is lastig. Naast een goed voeding- en bewegingspatroon, kunnen supplementen, sommige voeding en wat tips en trucs je helpen om sneller af te vallen. Dit is handig omdat je af en toe vast zit en op een bepaald gewicht blijft steken. Wat vreselijk frustrerend kan zijn. Een supplement kan je misschien net dat duwtje vooruit geven. Ten tweede houdt het iets nieuws proberen de afwisseling erin wat de motivatie een boost geeft.

Supplementen en voedingstips

 • Groene thee: groene thee stimuleert de vetverbranding en is dus een goede ondersteuning tijdens het afslanken. Bovendien is het rijk aan anti-oxidanten en daarom gezond. Waar wel op gelet moet worden is dat het theïne bevat. Groen thee is ook in pil vorm te koop. Deze tabletten bevatten vaak meer mg groene thee dan je op een dag kan drinken.
 • Appelazijn : een middeltje uit grootmoeders tijd. Een eetlepel appelazijn in een glas water voor het eten. Dit zorgt voor een vol gevoel en stimuleert de stofwisseling. Tegenwoordig is dit ook in pil vorm erg populair. Het principe blijft hetzelfde.
 • Kelp lecithine tabletten: kelp zit in zeewier en bevat jodium dit stimuleert een goede werking van de schildklier. Lecithine zorgt voor een goede vetstofwisseling. Dit heeft dus een positief effect op de spijsvertering.
 • Visolie: een Australisch onderzoek liet zien dat je tijdens het sporten meer afvalt als je dagelijks een dosis visolie neemt. Het zorgt ervoor dat vet (vooral buikvet) eerder omgezet wordt tijdens het bewegen.
 • CLA : onderzoek laat zien dat het supplement CLA de hoeveelheid vet vermindert en vermeerdert de spiermassa bij mensen met overgewicht. Op deze manier gaat het ook het jojo effect tegen.
 • Chroom : vermindert de trek in zoetigheid en houd de bloedsuikerspiegel stabiel. Wat er voor zorgt dat je geen hongerdip krijgt door een lage suikerspiegel.
 • Afslankthee : werkt vaak reinigend en vochtafdrijvend.
 • Pu erh theewerkt ontslakkend en stimuleert de vetverbranding en is erg gezond.
 • Calcium : uit onderzoek is gebleken dat het de vetverbranding versnelt, vooral rondom de buik en de opslag van vet remt.
 • Kaneel : meer kaneel toevoegen in het eten kan het afvallen bevorderen. Het verlaagt de suikerspiegel.
 • Grapefruit : onderzoek laat zien dat mensen sneller afvielen wanneer ze grapfruit aten of grapefruitsap dronken.
 • Kruidig eten: pittig eten verbrandt meer calorieën
 • Palmolie: dit zit in sommige tabletten of drankjes en zorgt voor een vol gevoel waardoor je minder gaat eten.
 • Tomaten : tomaten stillen de honger. Proefpersonen die een paar plakjes tomaat op hun broodje hadden gekregen, hadden minder honger gedurende de dag,
 • Brandnetelthee : ondersteunt het lijnen, omdat het ontgiftend werkt en het verlaagt de bloedsuikerspiegel.
 • Fatburners : je hebt globaal 3 soorten namelijk energizers, die geven je meer energie om dus langer te gaan sporten. Burners die je spijsvertering omhoog gooien en vaak verwarmend werken. Tot slot de blockers, die proberen koolhydraten en vetten te blokkeren. De meeste producten werken op basis van veel cafeïne, groene thee en (kruiden)producten die hun werking nog niet bewezen hebben. De fatburners werken eigenlijk alleen goed in combinatie met sporten. Ze kunnen een zetje in de goede richting geven, maar verwacht geen wonderen.

Trucjes

 • IJsklontjes eten: dit verbrand calorieën, omdat je lichaam zichzelf moet verwarmen om op temperatuur te blijven. De verwarming lager zetten en ijskoud drinken hebben hetzelfde effect.
 • Extra eiwit: eieren stillen de honger en eiwit zorgt voor een goede spieropbouw. Wanneer je bij een gekookt eitje de dooier eruit haalt en het eiwit opeet, krijg je bijna geen calorieën binnen maar het stilt wel de honger.
 • Gebroken lijnzaad:een beetje door je yoghurt of een lepeltje tussendoor, dit vult, is erg gezond en ondersteund de stoelgang.
 • Geen verboden voedsel: wanneer je echt heel erge trek hebt in iets en het jezelf ontzegt, dan blijf je er de hele dag aan denken en eet je voedsel wat eigenlijk niet je behoefte vervuld en eet daardoor onbewust meer. Wanneer je dus echt niet zonder iets kunt, eet dan een hele kleine portie (bijvoorbeeld 2 dropjes) in de ochtend. Je hebt dan wel je behoefte gestild. Je eet niet meer ter compensatie. Je maakt jezelf niet gek met wat je NIET mag (en wilt het daardoor meer) en omdat je het vroeg eet raak je de extra calorieën nog kwijt. Houd de portie wel klein.
 • Spa rood: drink bij een aanhoudend hongergevoel spa rood dit vult.
 • Na het eten tanden poetsen: poets direct na het avond eten meteen je tanden. Ten eerste heb je door de pepermuntsmaak minder trek en vaak heb je geen zin meer om nog eens je tanden te gaan poetsen en zul minder snel iets gaan eten
 • Houd een dagboek bij: schrijf op wat je eet en wat je voelt. Eten omdat er iets dwars zit of omdat je teleurgesteld bent, komt vaak voor. Kijk na een paar weken wanneer je veel eet en wanneer niet. Een patroon ontdekken kan verhelderend werken. Als je bijvoorbeeld elke keer na kritiek van iemand gaat eten, dan moet je die persoon misschien maar wat minder zien.
 • Verveel je niet: verveling leidt vaak tot eten. Ga wat doen. Reserveer een paar taakjes voor als de verveling toeslaat.
 • Meditatie/hypnose cd: dit kan ondersteunend werken bij het afvallen. Visualisatie en ontspanningsoefeningen zijn een groot onderdeel van de formule.
 • Accupunctuu: bepaalde punten in de oren zouden samenhangen met afslanken.
 • Gebruik een kleiner bord: je eet minder als je een minder grote portie opschept.
 • Gebruik een zwart bord: een onderzoek liet zien dat mensen dan minder eten en eerder vol zitten.
 • Eet langzaam: het duurt even voordat het seintje vanuit de maag wordt doorgegeven aan de hersenen dat je vol zit. Eet dus langzamer en je raakt eerder vol (na minder te hebben gegeten). Ook werken maagsappen beter als je langzaam eet en dit bevorderd dus een goede spijsvertering.
 • Eet aandachtig: ga niet voor de tv zitten eten, want dan eet je meer.
 • Massage en scrubben: massage met etherische olie Aromatherapie en de genezende werking van etherische oliën. Dit helpt de huid te verstevigen en cellulitis te verminderen. En scrubben helpt de huid met het verwijderen van afvalstoffen en dode huidcellen.
 • Ontgiften: dit is om afvalstoffen kwijt te raken. Dit proces verbetert de functie van onze organen en helpt bij het afvallen. Ontgiften kun je op verschillende manier doen. Bijvoorbeeld met kruiden, vasten, veel water/kruidenthee drinken & sapkuren.
 • Speel een actief spel: er zijn steeds meer computerspelletjes die gericht zijn op voeding en oefeningen om af te slanken en te motiveren.
 • Leuke lichaamsbeweging: zoek leuke vormen van beweging. Ga weer eens touwtje springen, hoelahoepen, trampoline springen, dansen, zwemmen. Het is vaak goedkoop leuk om te doen en een mooie oefening.
 • Vermijd aspertaam en glucose-fructosestroop: van deze toevoegingen krijg je alleen maar meer honger en ze helpen absoluut niet met afvallen.

Motivatie

Bedenk waarom je wilt afvallen en neem de beslissing om er echt voor te gaan. Spreek met jezelf af dat je 30 dagen lang er alles aan zult doen om af te slanken. Dat betekent je strikt aan je voorgenomen voeding houden. Regelmatig bewegen. Ook op feestjes “nee” zeggen. Waarom 30 dagen, omdat uit onderzoek is gebleken dat je hersenen 30 dagen nodig hebben om een nieuw patroon aan te leren.

Je gaat nu echt afslanken, stel jezelf een reëel doel en visualiseer dit. Zie hoe bijvoorbeeld je broek weer past en hoor hoe iedereen je zegt dat je er geweldig uitziet. Je spreekt nu met jezelf af dat je er alles aan gaat doen. Wat is nu 30 dagen niet zondigen op een mensenleven?.

Wanneer je niet afvalt, dan ga je kijken wat je nog beter kunt doen, net zolang totdat het lukt en het zal lukken. Focus je op het positieve, dus wat je wel wilt. Laat negatieve gedachten over falen en het “niet” dik willen zijn los. Je zult zien als je eenmaal die tijd bezig bent dat je gegroeid bent in zelfvertrouwen. Dat je veel beter in je vel zit en dat het eigenlijk wel meevalt om goed te eten en te bewegen.

Overzicht:

 1. wil je echt nu gaan afvallen?
 2. spreek met jezelf af om 30 dagen alles te geven wat je hebt.
 3. visualiseer je doel.
 4. eet goed, beweeg goed en zeg nee tegen verleiding.
 5. je zelfvertrouwen groeit, wees dus ook trots op je resultaten.
 6. je zult bekend zijn met het nieuwe eetpatroon en resultaten zien en voelen, waardoor je makkelijker volhoud.
© 2010 - 2024 Rinoa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Overgewicht? Afvallen? Drink groene thee!Overgewicht? Afvallen? Drink groene thee!Groene thee blijkt een wapen tegen overgewicht te zijn! Volgens wetenschappers kan door het drinken van groene thee men…
Hoe kun je afvallen met afslankthee?Hoe kun je afvallen met afslankthee?Kun je afvallen met afslankthee? Is het echt zo’n wondermiddel als constant wordt beweerd? Hoe werkt het afvallen met af…
X-trine, afvallen met citroensapX-trine, afvallen met citroensapX-trine citroensapkuur is een populair hulpmiddel om af te vallen. Dit dieetproduct van X-trine wordt meestal in de vorm…
Slank de zomer in, snel vijf kilo afvallen in één weekSlank de zomer in, snel vijf kilo afvallen in één weekHet is een droom van velen, snel afvallen en slank de zomer in. Hierdoor zou het fijn zijn om snel vijf kilo af te valle…

Melk is ongezondMelk is ongezondHeel veel mensen zijn grootgebracht met de leuze: Melk moet, melk doet je goed’ en met het gegeven dat melk nodig is voo…
Bestuursrechtelijke premie wanbetalersBestuursrechtelijke premie wanbetalersVanaf september 2009 is de Regeling Wanbetalers Zorgpremie van kracht. Wie een betaalachterstand van zes maanden of meer…
Rinoa (5 artikelen)
Laatste update: 22-01-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.