Nog steeds niet ongesteld, wat nu?! Oorzaken en tips

Nog steeds niet ongesteld, wat nu?! Oorzaken en tips Vrijwel iedere vrouw maakt weleens mee dat haar menstruatie iets langer op zich laat wachten dan normaal. Toch is het vervelend wanneer het een week, een maand, of zelfs meerdere maanden duurt en je nog steeds niet ongesteld bent. In dit artikel een aantal mogelijke oorzaken van het uitblijven van de menstruatie en tips.

Menstruatie en cyclus

De cyclus van een vrouw duurt gemiddeld zo'n 28 dagen. Hierop zijn vrij veel uitzonderingen bekend; sommige vrouwen hebben een cyclus die maar liefst twee keer zo lang duurt. En ook factoren als (stoppen met) pilgebruik of ziekte kunnen invloed hebben op de duur van een cyclus (de cyclus is dan vaak langer). Veel vrouwen hebben echter wel een regelmatige cyclus. Zij weten dat zij, wanneer zij ongesteld zijn geweest, een aantal weken erna (gemiddeld dus zo'n 28 dagen) weer ongesteld zullen worden. Vrouwen die een regelmatige cyclus hebben en toch na een langere periode niet ongesteld worden, kunnen hierdoor flink wat onrust ervaren.

Mogelijke oorzaken uitblijven menstruatie

Er zijn best veel oorzaken te noemen waardoor een menstruatie kan uitblijven. Oorzaken die veel voorkomen zijn zwangerschap, ziekte en stress. Andere mogelijke oorzaken zijn:
 • Infectie
 • Ondergewicht en/of vermagering
 • Overgang
 • Problemen met de schildklier
 • Het PCO-syndroom
 • Diabetes
 • Geen eisprong
 • Teveel aan een bepaald hormoon
 • Een persisterende follikel
 • Afbouw/stoppen van de pil of ander voorbehoedsmiddel
 • Verklevingen in de baarmoeder(holte)
Er zijn dus nog meer mogelijke oorzaken te noemen. Een aantal belangrijke oorzaken worden hieronder verder 'besproken'.

Zwangerschap

Een voor de hand liggende reden voor het uitblijven van de menstruatie is natuurlijk zwangerschap. Een zwangerschapstest kan in de meeste gevallen aantonen of een vrouw zwanger is of niet. Soms gebeurt het echter dat een test 'negatief' als resultaat blijft aangeven, terwijl een vrouw maar niet ongesteld wordt. Soms is er bij een zwangerschap te weinig HCG-hormoon te meten waardoor een zwangerschapstest wit blijft. Voor vrouwen met een kinderwens kan dit erg frustrerend zijn, want zij willen graag zekerheid over een mogelijke zwangerschap. Een bezoekje aan de huisarts kan opheldering geven. Een bloedtest kan namelijk in veel gevallen vaststellen of iemand zwanger is of niet. En waarschijnlijk zal een zwangere vrouw na verloop van tijd zelf waarnemen dat ze zwanger is. Wanneer de menstruatie voor een lange periode uitblijft (bijvoorbeeld één of meerdere maanden) kan de huisarts medicijnen geven zoals Primolut die een menstruatie kunnen bespoedigen. En anders kan de huisarts doorverwijzen naar bijvoorbeeld de gynaecoloog.

Ziekte

Ziekte, in allerlei vormen, kunnen een menstruatie uitstellen. Een 'simpel' griepje kan al de boosdoener zijn. Ons lichaam en de werking ervan kan vrij heftig reageren op veranderingen. Het is voor een huisarts soms heel moeilijk om te bepalen welke ziekte de menstruatie beïnvloedt. Het is daarom als vrouw handig om je eigen lichaam goed in de gaten te houden. Heb je bijvoorbeeld bepaalde klachten? Ook kun je een dagboekje bijhouden waarin je precies schrijft hoe je je voelt enzovoorts.

Stress

Veel mensen (en dus ook vrouwen) onderschatten de invloed van stress op hun lichaam. Stress kan echter een enorme invloed hebben op de werking van ons lichaam. Er wordt bijvoorbeeld beweerd dat vrouwen meer moeite hebben met zwanger worden wanneer ze er teveel mee bezig zijn. Maar ook stress op het werk, in het gezin of bijvoorbeeld in de familie kunnen leiden tot het uitblijven van de menstruatie. Soms hebben vrouwen niet door dat ze last hebben van teveel stress. Dan is het aan te raden bij te houden gedurende een aantal dagen hoe je je voelt (geestelijk gezien). Er kan bijvoorbeeld een manier van leven ontstaan zijn waarbij veel negatieve gevoelens 'normaal' zijn geworden.

Ondergewicht en/of vermagering

Vrouwen (vaker jonge vrouwen) die in een korte tijd veel gewicht verliezen, bijvoorbeeld door Anorexia, kunnen voor een lange periode niet ongesteld worden. Het uitblijven van de menstruatie geeft dan ook meteen aan dat iemand ongezond bezig is. Vermagering kan echter ook het gevolg zijn van bijvoorbeeld een ziekte.

Tips

Wanneer je voor een lange tijd (vanaf een week of twee) niet ongesteld wordt, kun je het beste even een afspraak met je huisarts maken. Hij of zij kan een aantal onderzoeken bij je doen en je eventueel doorverwijzen. Blijf bij ongerustheid niet te lang doorlopen, maar zorg dat je in actie komt. Hoewel het uitblijven van de menstruatie best een vrij 'onschuldige' oorzaak kan hebben, kan het ook aangeven dat er iets mis is met je lichaam. Soms heb je zelf niet goed door waar 'de schoen wringt'. Kom je er met je huisarts niet helemaal uit, of wil je iets anders proberen, dan kun je natuurlijk ook eens een osteopaat raadplegen. Deze gaat anders te werk dan bijvoorbeeld een huisarts, maar heeft vaak wel veel kennis en kundigheid in huis.
© 2011 - 2020 Jolene1984, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Oorzaken van het uitblijven van de menstruatieOorzaken van het uitblijven van de menstruatieNiet op tijd ongesteld worden komt redelijk vaak voor. Wanneer u dit voor de eerst keer meemaakt, zal u misschien wel sc…
Nooit meer ongesteld, kan dat?Nooit meer ongesteld, kan dat?Veel vrouwen hebben last van hun menstruatie of van PMS. Iedere maand is het weer opzien tegen de vervelendste dagen van…
Alles over de eerste keer ongesteldAlles over de eerste keer ongesteldIeder meisje maakt het mee, voor de eerste keer ongesteld. Het is altijd even schrikken, maar het is zeker niet iets om…
Alles over de prikpilDe prikpil is een injectie die je eens per drie maanden laat zetten. Hiermee ben je de gehele periode beschermd tegen zw…

Gezondheid: SpijsverteringGezondheid: SpijsverteringEr is weinig in het menselijke lichaam wat zo tot de verbeelding spreekt als onze spijsvertering. En waarom? Waarschijnl…
Hoe krijg ik mooie witte tanden? Ook zonder bleechen!Wil jij ook wittere tanden net zoals acteurs en zangers die in de spotlight staan? Het is mogelijk en er bestaan verschi…
Bronnen en referenties
 • www.dokter.nl

Reageer op het artikel "Nog steeds niet ongesteld, wat nu?! Oorzaken en tips"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Jula, 12-11-2017 14:55 #50
Mijn naam is Jula en ik ben 25 jaar ik ben nu sinds 2 maanden gestopt met de pil mijn laatste menstruatiedag was op 23 september, ik heb nu al een cyclus van 50 dagen! Is dit normaal? En ben ik in die tijd dat ik dus niet ongesteld wordt wel vruchtbaar? Ik heb 2 testen gedaan die waren negatief. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen! Alvast bedankt

Siena, 21-09-2017 21:56 #49
Hoi,
Ik ben 19 jaar en ik ben nooit echt regelmatig ongesteld geweest (soms zat er een maand tussen). Maar nu ben ik al drie maanden niet ongesteld geweest… wat kan dit zijn en moet ik naar de dokter? Ik kan niet zwanger zijn.

Ophelia, 21-08-2017 10:21 #48
Hey ik ben ophelia ik ben 15
Ik heb mijn maandstonden voor de eerst keer in november gekregen en da ging best wel goed (om het zo te zeggen) dan heb ik die elke maand gekregen op de de datum 17 maar de laatste keer kreeg ik die pas de 23 juni en nu zijn we de 21 augustus en ik heb die niet meer gehad is dat normaal?
Danku wel

Anoniem, 11-05-2017 17:44 #47
Hallo allemaal, ik ben een meisje van 18 en heb nooit last van mijn regels gehad. Ze kwamen altijd op tijd soms wat later maar nietmeer dan 3-4 dagen. Ik krijg ze altijd op het einde van de maand of helemaal in het begin van de maand. Ik heb voor het laatste keer seks gehad 3 maanden geleden en na dat kreeg ik gewoon zoals normaal mijn regels maar die kwamen ook wat later aan, zo een weekje voor dat ik ze kreeg moest ik wel vaak naar het toilet gaan. Dus ik twijfelde of ik wel zwanger was want we deden het niet veilig. Maar ik kreeg uiteindelijk wel mijn regels maar sinds toen kreeg ik mijn regels gewoon niet meer.
Het is nu al een anderhalve maand ongeveer en ik twijfel weer. Ik ben wel veel afgevallen maar dat is toch het tegenovergestelde van zwanger zijn? Kan het toch wel zijn dat ik zwanger ben?

Anoniem, 12-03-2017 09:09 #46
Hallo allemaal,
Ik ben een meisje van 16 jaar en al zo'n 2 jaar regelmatig ongesteld, altijd na 3/4 weken. Ik ben het nu alleen al zo'n 6 weken niet geworden! Ook heb ik last van best veel afscheiding, wel gewoon de goede kleur enzo. Weet iemand misschien hoe dit kan? (Zwangerschap is uitgesloten)
Alvast bedankt!

Laila, 07-02-2017 21:49 #45
Hey,
Ik ben een meisje van 16 jaar en al sinds mijn 11e ongesteld. Ik word het elke maand gewoon normaal om de 30 dagen. Ik heb 5 maanden geleden voor de eerste keer seks gehad met mijn vriend en altijd veilig gedaan. Ik zou deze maand moeten beginnen met de pil. Maar ik ben nog steeds niet ongesteld en al 2 dagen over tijd. Ik ben bang dat ik zwanger ben. Ik heb ook erg veel stress en ben grieperig misschien, houdt dat het tegen, iemand enige ervaring? Nu is het gene wat ik heel raar vind is dat ik bruine afscheiding heb sinds 4 dagen en ik dat nooit had. Ook ben ik telkens misselijk maar misschien ook doordat ik griep heb en me weerstand heel laag is… alvast bedankt!

Cato, 29-07-2016 19:29 #44
Hallo,

Ik ben een meisje van bijna 16 jaar. Ik heb mijn regels zeer onregelmatig dus er zit meestal 5-6 weken tussen. Nu is het al 8 weken geleden. Heb 2 weken geleden seks gehad met m'n vriendje, maar normaal gezien veilig. Ik pak de pil niet. Ik heb gisteren een kleine bloeding gehad, dus ik dacht dat het de menstruatie was. Vanochtend was er ineens niets meer. Mijn buik is opgeblazen en als ik mij intrek voel ik zowat pijn in de onderbuik. Ik heb een paar dagen geleden een zwangerschapstest gedaan maar die was negatief. Ik maak me best zorgen! En weet niet wat te doen. Ik was van plan om de pil te nemen als ik nu ongesteld word. Het zou toch zo dom zijn als ik nu per ongeluk zwanger ben en de pil wou nemen! Iemand help me aub! Ben radeloos op dit moment!

Anoniem, 24-06-2016 10:01 #43
Hoi, ben sinds mijn 13e ongesteld en Ik ben nu 16. Ik wordt meestal wel regelmatig ongesteld maar in maart werd ik het precies 7 dagen later dan gepland. In april en mei werd ik het weer precies het zelfde en deze maand hoor ik al weer 5/6 dagen ongesteld te zijn. Ik heb in februari heel kort (5 seconden) onveilige seks gehad maar hij is niet klaargekomen. En ik was niet in mijn ovulatie. Ik heb geen klachten maar ben toch bang dat er dalijk iets is. Ik heb wel eens op tv gezien dat er iemamd zwanger was zonder dat ze het wist en ook gewoon ongesteld werd. Dus kan iemand me helpen? Alvast bedankt.

Anoniem, 03-05-2016 22:24 #42
Hallo iedereen,
ik ben vandaag al 96 dagen niet ongesteld geweest. Ik ben nog maar 13 maar ik heb mijn maandstonden al 2 jaar en ondertussen altijd op de 7de dag. Ik heb ongeveer 3 maanden geleden seks gehad en ik ben nu bang dat ik mogelijk zwanger zou kunnen zijn. Ik heb last van misselijkheid, gevoellige borsten en ik ben rapper vermoeid. Zou iemand raad weten wat ik zou moeten doen? Alvast bedankt

Anoniem, 29-04-2016 01:55 #41
Hallo,

Ik maak me echt zorgen. Ik ben op 5 februari voor het laatst ongesteld geworden en ik ben het nu (29 april ) nog steeds niet terwijl ik het normaal om de 6 weken ben. Ik ben sinds m'n 13e ongesteld en ben nu 18 en was het vrij regelmatig. Ik heb een zwangerschapstest gedaan en die was negatief. Wat is er aan de hand? De huisarts zegt dat ik t moet afwachten en daar kan ik niet zoveel mee?

Ano, 21-04-2016 17:37 #40
Ik ben een meisje van 13 jaar en ben al 2en half jaar ongesteld. In die 2e. Half jaar ben ik gewoon op tijd ongesteld geworden maar nu komt dat minder voor en ben ik best wel bang. Kan iemand mij helpen en uitleggen wat het is of wat ik moet doen? Alvast bedankt

-., 07-03-2016 00:22 #39
Hallo,

ik ben 22 jaar en ben al bijna 5 maanden niet ongesteld geworden de dokter zegt telkens kan door ''stress'' komen. Maar nu begin ik me een beetje zorgen te maken want slik geen pil niks en nee ben ook niet zwanger. Wat zou het kunnen zijn? #tips Wat moet ik doen?!

Anoniem, 27-02-2016 18:37 #38
Hallo, ik ben 15 (dit jaar word ik 16) ik ben al van mijn 12 jaar ongesteld maar deze maand heb ik mijn maandstonden niet gehad…
Mijn nicht zegt dat het geen kwaad kan maar toch maak ik me zorgen… Ik heb ook schrik om naar een dokter ofzo te gaan.
Wat moet ik nu doen?

Anoniem, 05-01-2016 21:13 #37
Hoi, ik ben 14 en ben sinds augustus ongesteld. maar deze maand ben ik een week overtijd. mijn moeder zegt dat het erg normaal is maar ik maak me toch zorgen ik heb geen ziekte of zo ook niet zwanger. kunnen jullie me vertellen of het normaal is?

Anoniem, 01-01-2016 23:09 #36
Ik ben 13 en ik ben een maand niet ongesteld geweest. Ik voel me niet misselijk en ook niet gestrest. Misschien heb ik een ziekte, want ik heb rare bultjes op mijn voet. Moet ik naar de dokter hier mee?

Tine, 17-12-2015 14:18 #35
Ik ben de laatste keer eind oktober ongesteld geweest en in november maar ene dag (kan dat?) sindsdien niks niet meer dus nu al 18 dagen aan het wachten een test durf ik nu nog niet te doen (wacht tot eind van de maand) kan ik zwanger zijn of is het stress? al voel ik me niet gestressd

Anoniem, 29-11-2015 22:33 #34
Ik had een paar weken geleden voor het eerst de pil geslikt en was daarna gewoon ongesteld geworden maar het is nu 5 a 6 weken later en ben nu nog steeds niet ongesteld? Ik ben heel bang dat ik onvruchtbaar ben geworden en weet niet wat ik moet doen.

Anoniem, 24-11-2015 02:45 #33
Hallo ik ben 35 jaar een maand niet ongesteld geworden en heb geen vriend of zo haha maar ben nu wel weer ongesteld is dat vreemd?

Anoniem, 10-09-2015 15:46 #32
Ik ben al 4 maanden niet ongesteld geweest en ben elke ochtend misselijk met een beetje hoofdpijn die weggaat en terugkomt! Weet iemand door wat dat komt?

Anoniem, 02-09-2015 09:47 #31
Ik heb ook dit probleem maar me huisarts kan alleen maar zeggen afwachten en word ik weer weggestuurd. Ik ben 46 en me menstruatie is normaal op tijd de 24e van de maand maar nu zit ik sinds 20 augustus in me stopweek en nog niet ongesteld. Heb een middel zware pil. Heb last van warmte aanvallen en de huisarts stuurt me met smoesjes weg. Wat moet ik hiermee?

Anoniem, 05-08-2015 10:43 #30
Hoii, ik ben 12 en ben al sinds mijn elfde (22-03-2014) ongesteld. In het begin ging het goed maar sinds december werd ik 4 maanden niet ongesteld daarna werd ik 4 dagen ongesteld, en dan 1 week later weer 4 dagen. Nu is het augustus en ben al sinds april niet ongesteld geworden. Ik gebruik geen pil en heb nog nooit seks gehad. Wat moet ik nu doen?

Anoniem, 28-07-2015 19:23 #29
Beste, ik ben 20 jaar en heb in 6 jaar nog maar 3 of 2 keer mijn maandstonden gehad, ik maak me wel een beetje zorgen ben als een geweest naar de gynaecoloog maar die was zeer onduidelijk dus ga binnenkort eens terug gaan, wat zou er aan de hand zijn? als ik de pil nam had ik ze wel.

Esther, 02-07-2015 19:24 #28
Ik ben 35 jaar en heb heel lang de pil gebruikt. Sinds november vorig jaar ben ik gestopt ik wilde zwanger worden. In het begin was ik heel regelmatig tot mei dit jaar. We zijn nu 2 maanden ver en ik heb nog geen menses gehad. Heb een zwangerschapstest laten doen en die was negatief. Af en toe heb ik last van buikpijn (lage) en rugpijn + steken waar mijn eierstokken zitten (denk ik). Dan denk ik natuurlijk yes, het is zover maar niets. Heb nog nooit langer dan 2 maanden geen menses meer gehad en weet niet zo goed wat te doen. Ik kan naar de huisarts gaan maar ik heb altijd die schrik nog dat ik dan wel zwanger zou zijn wat een beetje ongelegen komt. Tips iemand?

Grace, 02-07-2015 13:20 #27
Heeeyheey, sinds november ben ik ongesteld, mijn cyclus was erg onregelmatig. Ik was in half november, eind december, half februari, begin april en sinds toen niet meer. Weet iemand hoe dit kan komen? Moet ik me nu zorgen maken? Ik weet zeker dat ik niet zwanger kan zijn, want ik heb nog nooit seks gehad.

Anna, 11-06-2015 21:09 #26
Hoi, ik heb al iets van 7 weken geen menstruatie meer gehad, ik heb wel diabetes maar waarom zou het daarmee te maken kunnen hebben? Ik ben zelf 14 jaar en ben pas sinds augustus ongesteld. Kunt u me tips geven of antwoord hoe dit zou kunnen komen? Groetjes

Petronela, 10-06-2015 22:28 #25
Hallo ik heb mijn menstruatie al een maand niet gekregen, heb ook babytest gedaan is negatief uit gekomen, kunt u me een tips geven, o.i.d…

Anoniem, 27-03-2015 20:21 #24
Ik ben bijna 15 en ik ben vanaf februari niet meer ongesteld geweest en ik begin me erge zorgen te maken.
Het is al eind maart en ik heb geen klachten en ik heb geen gevoel dat het eraan zit te komen.
Mijn moeder zegt dat het normaal is (ik ben in december voor het eerst ongesteld geworden) maar ik weet niet of het normaal is als je het bijna 4 maanden niet bent.

Heeft iemand tips?

Rick, 13-03-2015 21:15 #23
Ik ben nu 14 en mij vriendin 13 we hebben veilig gevreen maar ze is nu 1 dag na haar datum nog steeds niet ongesteld en zij maakt zich zorgen en ik ook wel een beetje zou iemand mij miss even kunnen helpen met haar overtuigen of eventueel tips om ongesteld heid te versnellen?

, 09-02-2015 19:40 #22
Hallo,
Ik ben 21 jaar en nu al 10 maanden geen menstruatie gehad. Ik heb zo'n 4 jaar de pil geslikt, uit het niet tijdens de stop werd ik niet meer ongesteld. Ik ben toen maar gestopt met de pil om te kijken of het terug kwam. Inmiddels nog steeds niets. Ook hem ik veel en snel moe, misselijk en vaak hoofdpijn. Ik ben maar mijn huisarts geweest maar voelde me niet serieus genomen.
Ik had gehoord dat je na een jaar geen menstruatie te hebben gehad onvruchtbaar kunt zijn. Ik weet nu even niet zo goed meer wat ik er mee aan moet

Mvg Reactie infoteur, 10-02-2015
Dag,

Heb je dit besproken met mensen uit jouw omgeving, zoals je moeder? Wellicht heeft zij dezelfde problemen gehad?
10 maanden niet ongesteld is vrij lang voor een jonge vrouw. Naast onvruchtbaarheid zijn er veel oorzaken voor te bedenken, zoals stress, ondergewicht, hormonaal disbalans enzovoorts. Maar ik ben geen arts en adviseer je om zeker nog eens de huisarts te bezoeken, Uit je zorgen, benoem je klachten, dik het eventueel aan! Zeker doen!

*anoniem*, 22-01-2015 16:07 #21
Ik heb een maand geleden twee keer sex gehad met mijn vriendje en ben nog steeds niet ongesteld geworden. Eigenlijk zou ik die week na de sex al ongesteld moeten worden. Ik heb in die week al een zwangerschap test gehaald omdat ik er geen lekker gevoel bij had. De uitslag was tot mijn grote vreugd negatief maar de spanning begint nu weer behoorlijk op te lopen. Ik ben nog steeds niet ongesteld geworden, wat moet ik nu doen…?
Help me alsjeblieft.

Anoniem, 19-09-2014 19:17 #20
Kan ik zwanger zijn? Mijn vriend en k hebbbn 2 maanden geleden sex gehad en hij is klaar gekome in me. Maar de volgende dag nadat we sex hebben gehad ben ik ongesteld geworden. En na 2 weken van mijn periode ben k weer ongesteld geworden. En nu ben ik nog niet ziek geworden. Kan t zijn dat ik zwanger ben.

Naruto, 16-09-2014 15:27 #19
Hallo,
Sinds ik mij kan herinneren, menstrueer ik onregelmatig(om de 3,4 maanden). Ik ben inmiddels 27 jaar en heb een kinderwens.
Ik heb de pil 7 maanden lang gebruikt en ben sinds 3 maanden gestopt. Sindsdien geen menstruatie gehad. Na een bloedonderzoek bleek mijn oestradiol gehalte erg laag te zijn. ik vraag me af of dit altijd al zo is geweest gezien mijn late menstruatie altijd. de dokter zegt dat het door de pil komt, maar van mijn huisarts heb ik ook nooit echt duidelijkheid gehad of enig gevoel van deskundigheid. Ik weet mij geen raad meer. De dokter zei zelfs dat een lage oestradiol teken van pri meno pauze kan zijn. maar, omdat ik de pil heb gebruikt het waarschijnlijk daar aan zal liggen?!?!?!

Iemand die mij kan helpen?

MVG,

Annoniem, 26-08-2014 19:21 #18
Ik ben een meisje van 17 jaar en ik ben nu al drie keer niet ongesteld geworden hoe kan dit? ik durf niet naar de dokter.

Anoniem, 06-08-2014 23:25 #17
Hallo ik ben een meisje van 14 en ik ben sinds januari ongesteld. Ik was het niet regelmatig maar ik ben al 3 maanden niet ongesteld geweest. Ik kan niet zwanger zijn, maar hoe moet je zoiets tegen je moeder zeggen. Reactie infoteur, 07-08-2014
Dag Anoniem,

Het kan zijn dat jouw menstruatie, je ongesteldheid, nog een beetje op gang moet komen. Ik heb dat vroeger zelf ook gehad. Uiteindelijk zal het wel regelmatig worden. Ik denk dat je het gewoon met je moeder kunt bespreken hoor! Ze weet dat je sinds januari ongesteld bent?

Groetjes!

Kim, 06-08-2014 14:33 #16
Hallo allemaal,

Ik ben een meisje van 21 jaar oud. Ik slik nu 5 jaar de pil en werd telkens netjes in mijn stopweek ongesteld. (Wel in de laatste 2 dagen). Op dit moment ben ik al 7 weken niet ongesteld geworden… Ik heb al 2 zwangerschaps testen gedaan en deze zijn gewoon negatief. Wel heb ik een onwijs opgezette buik en heb pijn in mijn onder rug en mijn boven benen.

Iemand hier ervaring mee? Ik kan vrijdag pas terecht bij mijn huisarts…

gr. Kim Reactie infoteur, 07-08-2014
Dag Kim,

De opgezette buik en rugpijn duiden erop dat je flink wat vocht vasthoudt of veel last hebt van je darmen. Meestal is dat een aanloop naar je menstruatie. Zeven weken is wel vrij lang, goed dat je naar de huisarts gaat. Er zijn veel meer verhalen op internet te vinden over een menstruatie die uitblijft, waarbij allerlei oorzaken als stress, spanning, ziekte maar ook onbekende oorzaken voor te vinden zijn. Hopelijk word je snel ongesteld of geeft de huisarts uitsluitsel! Succes

Anoniem, 01-08-2014 13:37 #15
Hallo, ik ben 18 jaar en ik ben nu al bijna 3 jaar niet ongesteld geweest.
toen ik begin 15 was was ik voor het eerst ongesteld maar sinds toen was ik het heel onregelmatig (denk aan 3 maanden).
wel ben ik in korte tijd veel afgevallen.
maar het is nu al bijna 3 jaar geleden dat ik ongesteld ben geweest, ik ben ook al naar de dokter geweest en onderzoeken gedaan maar daar kwam niks uit.
verder wil ik de anticonceptie pil niet slikken.
zou het dan alsnog mogelijk zijn om later kinderen te kunnen krijgen?
ik ben sinds vorige week geen maagd meer (misschien wat laat maar ach) en heb het wel veilig gedaan maar het condoom gleed af en daar kwamen we te laat achter.
ik weet dus niet of ik überhaupt nog vruchtbaar ben. kan iemand mij helpen? ik zit hier nogal mee Reactie infoteur, 07-08-2014
Dag Anoniem,

Het lijkt erop dat jouw menstruatiecyclus erg aan het 'rommelen' is. Dat je drie jaar niet ongesteld bent geweest kan betekenen dat er al die keren dus ook geen eisprong heeft plaatsgevonden (waardoor je ook geen kinderen kan krijgen), maar dat hoeft niet perse het geval te zijn. In jouw geval zou ik absoluut nog eens naar de huisarts gaan. Je kunt zelfs alles even op papier zetten, inclusief je gewichtsverlies. Leg het voor en bekijk samen of er meer onderzoeken gedaan kunnen worden.
Overigens vind ik 18 jaar voor seks helemaal niet te laat, maar dat is persoonlijk. Je weet het vast zelf, maar veilig vrijen is erg belangrijk. Probeer daar zeker op te letten.

Groetjes!

Anoniem, 02-07-2014 13:34 #14
Beste Alie,

Ik ben een van die meisjes(vrouwen) die flauwvallen als ze ongesteld zijn, dit heb ik simpelweg (denk ik) omdat ik zoveel pijn heb dat ik het denk niet meer aan kan ofzo. Ik krijg het dan opeens heel erg warm en zie allemaal vlekjes voor mijn ogen. Soms moet ik zelfs overgeven van de pijn! Maar Alie, als jij niet zoveel pijn hebt hoef je echt niet bang te zijn dat jou dit overkomt!
Groetjes!

Anoniem, 19-06-2014 17:37 #13
Hallo, ik ben 15 jaar oud en ben de 2 laatste keren om de 2 maanden ongesteld geweest voor 4/5 dagen. Ik ben er bezorgd dat ik misschien een ziekte of iets anders heb en vind het eng om er voor naam de dokter te gaan. Kan het misschien ook liggen aan te weinig vitamine? Ik heb geen idee meer en zou graag uw hulp willen.

Anoniem, 12-05-2014 21:30 #12
Ik ben 22 jaar en altijd regelmatig ongesteld geweest. 21 april ben ik voor het laatst ongesteld geweest. Ik heb al een zwangerschapstest gedaan die negatief was. Wel heb ik soms een lichte pijn aan de rechterkant van mijn onderbuik of links in mijn onderbuik. Ook heb ik soms last van harde tepels. Ik ben ten einde raad. Ik ben in de afgelopen periode wel afgevallen, waardoor ik licht van gewicht ben geworden. Ik ben ten einde raad.

Lotte, 20-04-2014 15:20 #11
Hallo,
Ik ben 19 jaar en sinds mijn 16e was ik regelmatig (28 dagen) ongesteld. Ik heb de pil tot noch toe niet gebruikt omdat ik sexueel niet actief was.
Na mijn vorige menstruatieperiode heb ik voor het eerst ''geexperimenteerd' met het hand/vinger werk (ong. een week erna). Dit omdat wij beide niks bij ons hadden en ik het zonder condoom niet wil doen.
Nu ben ik na 1,5 week na de dag dat ik ongesteld had moeten worden nog steeds niet ongesteld. Ik voel me er niet lekker bij en maak me zorgen. Nu is het paasweekend dus ik kan pas dinsdag naar de huisarts. Waarover moet ik mij wel/niet zorgen maken?

p.s. In de periode voor/tijdens en in het begin van de nieuwe periode ben ik goed ziek geweest (helemaal vol/verkouden/griep, ong 1-1,5 week)) ook heb ik in de periode erna veel spanning gehad voor sportwedstrijden.
Afgelopen weekend is mijn jongere zusje voor het eerst ongesteld geworden, kan dat invloed hebben?

Lotte

Hey, 21-01-2014 19:41 #10
Hey kan iemand mij helpen? Ik ben 13 jaar (dat is wel handig om te weten, dus het kan niet dat ik zwanger ben. Ik heb ook geen anorexia). Ik ben iets van 3 maanden voor het eerst ongesteld geworden, nou ja dat denk ik dan. Ik had in mijn onderbroek zo'n 6 dagen lang wat bruinig spul-achtig. Ik dacht dat ik ongesteld was en heb dat dus ook aan mijn moeder vertelt. Die zei ook dat je de 1e keer vaak dit in je onderbroek hebt zitten. Nu zijn we ong. 3 maanden later en ben ik nog steeds niet ongesteld geworden…
Weet iemand iets om mij te helpen?

Kiekeboe, 10-09-2013 20:48 #9
Ben nu bijna 14 en ben al 3 maanden te laat met de menstruatie, maar 1 oorzaak kan het zeker niet zijn. Dat ik zwanger ben want ik heb het nog nooit gedaan. Ik wil echt weten wat eraan de hand is maar mijn moeder zegt steeds van het komt wel goed. Maar ik weet niet of ik dat moet geloven. Help me alsjeblieft.

Pinar, 09-09-2013 15:36 #8
Hei, kan iemand me helpen aub? normaal moest ik al vorige week mijn regels krijgen maar ik heb ze nog altijd niet en twee weken geleden was ik zwaar ziek pijn in de onder buik, pijn aan mijn borsten, misselijkheid en dergelijke. ik heb bloed gaan geven maar het was negatief en gisteren heb ik een zwangerschapstestje gedaan ook negatief. ik weet niet wat ik nu moet doen? een maand geleden ben ik gestopt met de pil om zwanger te geraken ben ik nu wel zwanger of niet?

Haaayxo, 06-05-2013 14:22 #7
Hallo iedereen!
Ik ben sinds ongeveer een jaar ongesteld! En bij het begin was ik best wel regelmatig, alleen later niet. Ik was opeens ongeveer 5 maanden niet ongesteld! Ik streste daar best wel om, en dacht meteen dat er iets aan de hand was. Maar ik werd het uiteindelijk na 5 maanden! Dus mensen die niet zo heel lang ongesteld zijn, bijvoorbeeld maar een 1 jaar of 1,5 jaar. Maak je geen zorgen! Het komt echt wel!

Bianca, 04-05-2013 14:43 #6
Hallo allemaal,

ik ben nieuw hier, en word een beetje gek van mezelf, ben nu twee dagen over tijd, gevoel dat ik zwanger ben, maar toch negatief testen, verschillende testen al gedaan, kruidvat, action de clear blue enz, het is steeds negatief, ik snap er helemaal niks van, heb al een aantal wat kwalen, ik ben nu voor het laatst 3 april ongesteld geweest, dit heeft maar 3 dagen geduurd en was een beetje bloed, voor de rest bruin, sorry voor de diepe details, maar moet het kwijt want loop een beetje met me kop tegen muur. iemand tips? moet ik wachten en weer testen?

vriendelijke groeten van mij

Hoooooii, 26-02-2013 20:20 #5
Hai
ik was eerst altijd heel regelmatig ongesteld, toen heb ik een maand de pil gebruikt en toen er weer mee gestopt want vond het niet fijn. ben naar het gebruiken van de pil nog 1 keer ongesteld geweest en nu niet meer, wat moet ik nu doen? had al 2 weken geleden ongesteld moeten worden

Ankie, 03-02-2013 17:54 #4
Hoe moet ik het doen als ik nog niet ongesteld ben maar moet wel weer met de pil begingen en ik weet nu niet. wat ik daar mee moet doen.
groetjes ankie

Alie, 16-01-2013 14:37 #3
Hoe kan het dat sommige vrouwen flauwvallen als ze ongesteld zijn!? Komt het door het bloedverlies of!? Met mijn angststoornis haal ik ook altijd van alles in mijn hoofd, dat dat ook met mij kan gebeuren, dat ik kan flauwvallen, althans nog nooit gebeurd tijdens een mentruatie. Ben nu alwel bijna 4 maanden van de pil af en dat voldoet me prima!

Nico, 19-07-2012 04:03 #2
Ik nam de pil onregelmatig in en had seks met me partner
1x hadden we weer seks en was ik de pil in die week al paar dagen laat ingenomen
En 1dag voor dat ik met me partner was heb ik de pil niet ingenomen na die dag had ik nog 2pilletjes voorr de stopweek maar die heb ik ook niet ingenomen ik werd dus ongesteld en na dat heb ik de pil niet meer ingenomen het is nu meer dan een maand zo, ik ben al 1maand overtijd heb ik kans op zwangerschap?

Sanne, 12-12-2011 13:53 #1
Al sinds maart ben ik niet meer ongesteld geweest. Vervolgens een aantal keren naar de dokter geweest, een echo laten maken bij de gynaecoloog en bloed laten prikken in het ziekenhuis. Eerst werd gedacht aan PCO en daarnaast zou mijn lage gewicht een oorzaak kunnen zijn van het uitblijven van de mestruatie. Na het bloedprikken bleken alle waardes in mijn bloed echter goed te zijn. LH en FSH waren keurig in balans en ookd e schildklier en andere zaken (naam vergeten) waren ok. PCO valt dus af en ik ben kennelijk toch niet te dun want dan waren de waardes wel anders geweest, zo zei de gynaecoloog. Wat nu? Wat heb ik? Iemand raad?

Infoteur: Jolene1984
Gepubliceerd: 21-01-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 50
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!