Hoe moet ik een kater verbergen? 12 tips tegen een kater!

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt; een flinke kater na een avondje stappen. De dag later moeten we er weer fris en monter uitzien. Een erg zware opdracht wanneer we terugdenken aan het feestje van de vorige dag. Hier zijn 12 tips om de kater uit de weg te gaan of om zo goed mogelijk om te gaan met de kater.

Inhoud


Neem een aspirine tijdens de kater

Begin bij het begin, jaag die verschrikkelijke hoofdpijn weg. Hiervoor hoef je enkel een gewone aspirine in te nemen. Neem deze echter niet in voor, tijdens of na het drinken aangezien je lever de aspirine toch niet kan verwerken door de drank. Een aspir moet ingenomen worden de ochtend na het avondje uit.

Eet tijdens het drinken om een kater tegen te gaan

De borrelnootjes die je vaak op de toog ziet staan er niet als decoratie of om je nog meer te doen drinken. Ze zitten vol olie en vitamines, wat de opname van alcohol in de maag vermindert en tegelijk de vitamine B aanvult. Wees je er wel van bewust dat de nootjes in een publieke bar urineresten van gemiddeld dertien mensen bevat. Zelf een zakje pinda's meenemen misschien?

Geen koude douche nemen tijdens de kater

Laat je niet vangen door de volksverhalen. Een koude douche is iets wat je geïntoxiceerde lichaam kan missen als tandpijn. Spaar je lichaam, het heeft al genoeg te verduren om de alcohol te verwerken.

Een zoutbad tijdens de kater

In plaats van die koude douche neem je beter een lekker lauw bad met een zak zeezout erin. Ook gewoon in de zee gaan zwemmen kan helpen. Wanneer je echter een warm of lauw bad neemt is het aangeraden altijd een flesje koud water of sportdrank bij je te hebben om de dehydratie tegen te gaan.

Niet sporten of inspannen tijdens de kater

Nog zo'n volksverhaal; eens goed uitzweten na een avondje stappen doet wonderen. Niets is minder waar aangezien je lichaam al zwaar gedehydreerd is. Door te sporten of je zwaar in te spannen en dus door te zweten zal je nog meer dehydreren waardoor de kater zelfs erger wordt!

Niet vettig eten tijdens een kater

Ook vettig eten is helemaal niet aan te raden voor een lichaam in nood. Voor of tijdens het drinken kan het wel een 'gunstig' effect hebben, je zal de alcohol namelijk minder snel voelen. De ochtend na de consumptie is het echter zeer af te raden. Je lichaam is nog steeds al die alcohol aan het verwerken, een hoop calorieën en vet kunnen er dan echt niet meer bij.

Tomaten en komkommers eten tijdens een kater

Als je echt iets wil eten doe het dan goed. Eet tomaten en komkommers met zout erop. Het zijn groenten die rijk zijn aan vocht, zo kan je de uitdroging tegengaan. Het zout dient om de verloren zouten weer op peil te brengen.

Drink een sportdrank tijdens de kater

Sportdranken kunnen dan weer wel helpen om een kater tegen te gaan. Ze zijn gemaakt om extreme dehydratie en verlies van zouten en mineralen tegen te gaan. Sportdranken zijn ondermeer; AA Drink en Aquarius.

Kotsen tijdens het drinken

Wanneer je lichaam erom vraagt mag je het zeker niet tegenhouden. Bij een te hoog gebruik van alcohol kan het zelfs opluchten om even te kotsen. Forceer echter niets, je zal dan bovenop je kater nog een rauwe pijnlijke keel krijgen. Kotsen doet je eigenlijk nog verder dehydreren, reden te meer om het niet te doen.

Cafeïne innemen tijdens de kater

Drink koffie, cola of een energydrink. Het maakt niet uit wat, als er maar cafeïne in zit. Na een paar kopjes of glazen zal je je zeker en vast beter voelen. Ook helpt cafeïne om je hoofdpijn te verminderen.

Blote voet op de grond tijdens het slapen

Om draaierigheid en misselijkheid te vermijden bij het ontwaken moet je één blote voet op de koude grond zetten tijdens het slapen. Het aanvoelen van de koude en bewegingloze grond vertelt je hersenen dat die draaiingen in je hoofd niet echt zijn waardoor de misselijkheid afneemt.

Slapen tijdens de kater

Als niets van al deze puntjes je geholpen heeft moet je gewoon eens proberen om te slapen. Een hele dag doorslapen werkt als het ware! Door een hele dag in je bed te blijven liggen verdoof je je kater. Een minpuntje is wel dat je de nacht daarna bijna niet zal kunnen slapen.
© 2011 - 2024 Harrys, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Symptomen die bij een kater horenSymptomen die bij een kater horenEen avondje drinken kan voor een hoop plezier en gezelligheid zorgen, maar de volgende dag zul je toch echt met de gevol…
Middel tegen kater, de anti-kater pilMiddel tegen kater, de anti-kater pilTeveel alcohol drinken heeft als gevolg dat je last krijgt van een kater. Omdat je je dan doodziek voelt, zal je vast op…
Wat kan je doen tegen een katerWat kan je doen tegen een katerJe bent een avondje uit geweest en hebt nu last van een kater. Meestal gaat dit gepaard met hoofdpijn, misselijkheid en/…
Alcohol, de kater komt later: antikatertipsAlcohol, de kater komt later: antikatertipsEen kater, een hangover, een kegel, brak, strontziek, iedereen heeft zo zijn eigen benaming voor die vervelende dag na e…

Risicofactoren en de kans op het krijgen van tromboseEr wordt veel gesproken over het risico op het krijgen van trombose na een lange vliegreis. Er zit een grond van waarhei…
Wanneer een blinde weer kan zienWanneer een blinde weer kan zienIemand die blind is, heeft soms de mogelijkheid om weer te kunnen zien. Hoe ziet de (nieuwe) wereld voor een ex-blinde e…
Harrys (177 artikelen)
Gepubliceerd: 19-02-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.