Zeeziekte voorkomen 10 goede adviezen

Zeeziekte voorkomen 10 goede adviezen Zeeziekte is een vervelende kwaal die veroorzaakt wordt door een overmatige stimulatie van het evenwichtsorgaan als gevolg van de bewegingen van de zee. Dit kan uiteindelijk resulteren in misselijkheid en braken. Het meest effectieve middel om zeeziekte te voorkomen in scopolamine. Zeeziekte voorkomen kan ook met enkele andere beproefde methoden, die in dit artikel beschreven staan. Om zeeziekte te voorkomen kunt u de volgende adviezen opvolgen.

1. Medicijnen tegen zeeziekte

Ten eerste kunt u uw arts om medicijnen vragen die zeeziekte voorkomen. Het meest effectieve middel is scopolamine. Ook zijn er medicijnen die zonder recpt te verkrijgen zijn. Hierbij kunt u denken aan de verschillende soorten reispilletjes maar ook bestaat er de Scopoderm pleister die u achter het oor kunt plakken.
Zonder recept kunt u ook Dimenhydrinaat (Dramamine) gebruiken. Dit middel is iets minder effectief dan scololamine, maar heeft reletief weinig bijwerkingen en is goedkoop te verkrijgen bij de drogist.

2. Anti-zeeziektebandjes

Veel mensen hechten geloof aan het gebruik van anti-zeeziekte bandjes. Deze zouden door de mediane zenuw te stimuleren zieziekte weten te voorkomen. Dit effect is vergelijkbaar met acupunctuur. Er is echter geen enkele wetenschappelijke publicatie bekend die dit effect bevestigd. Waarschijnlijk zit het effect van deze bandjes tussen de oren. Toch zweren veel mensen bij deze methode.

3. Gember

Eet gember ongeveer 12 tot 24 uur voor uw reis. Gebruik als smaakmaker door uw eten of koop het in de natuurvoedingswinkel en laat u daar voorlichten over het juiste gebruik. Sommige boeken raden aan om gemberpoeder te gebruiken omdat het effect daarvan sterker zou zijn.

4. Veel drinken

Drink veel voordat u op reis gaat. Wanneer u goed gehydrateerd bent heeft u minder last. Sommigen maken de fout door aan boord voedsel en vocht te vermijden omdat ze denken dan minder misselijk te worden. Dit is niet waar. Uitdroging leidt juist tot meer misselijkheid. Vermijdt ook het gebruik van alcoholische dranken, deze zorgen ervoor dat u sneller vocht verliest. Bovendien verstoren ze uw evenwichtsorgaan, waardoor het effect van de golven nog versterkt wordt.

5. Graanproducten

Eet havermout, toast of gebakken brood, ongeveer een uur voordat je vertrekt. Sommige experts menen dat dit soort licht voedsel in de maag misselijkheid kan voorkomen.

6. Zuinig met zout

Probeer te voorkomen dat u uw lijf onnodig belast met zout. Vermijd daarom zout voedsel als drop en chips.

7. Locatie

Zorg ervoor dat u zich bevindt op de plaats waar de beweging het minst gevoeld wordt. Midden op het dek is meestal de beste plek. Wanneer u benedendeks gaat, probeer dan rokerige benauwde ruimtes te vermijden. Vermijd ook de lucht van dieselolie en uitlaatgassen, deze maken u misselijk.

8. Zuig op zure zaken

Zuig op snoepjes of op zure voedingsmiddelen. U kunt bijvoorbeeld een partje van een citroen of grapefruit uitzuigen, maar ook zuigen of kauwen op zuurtjes helpt uw misselijkheid onder controle te houden.

9. Focus

Haal diep adem en staar naar buiten in de verte. Focus op de horizon, richt u daarbij niet op de golven of bewegende objecten. Verzet u niet tegen de beweging van de boot, maar ga er juist in mee.

10. Watjes

Er zijn ook mensen die zweren bij het inbrengen van een watje in één oor. Bij linkshandigen moet dit in het rechter oor, bij rechtshandigen in het linker oor.
© 2011 - 2024 Pernambuco, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Reisziekte: symptomen, oorzaak en voorkomen van reisziekteReisziekte: symptomen, oorzaak en voorkomen van reisziekteReisziekte, wagenziekte, luchtziekte, zeeziekte en bewegingsziekte. Het is een aandoening die eigenlijk dezelfde oorzaak…
Waarom ben ik misselijk? Hoe los ik dit op?Waarom ben ik misselijk? Hoe los ik dit op?Misselijkheid ontstaat onder andere door een ziekte of door het eten van teveel voedsel. Deze natuurlijke reactie zorgt…
Reisziekte: oorzaak en remediesReisziekte: oorzaak en remediesIedereen kent wel dat verschrikkelijk misselijk gevoel, gevolgd door braakneigingen. Het is de onaangename realiteit voo…
Tips om misselijkheid en braken te verhelpenTips om misselijkheid en braken te verhelpenMisselijkheid en braken zijn tekenen dat het niet goed gaat met je lichaam. Rusten is daarom van primordiaal belang. Als…

Gebeten door een hond, kat, paard, aap of ander zoogdierWanneer je gebeten wordt door een zoogdier, is de wond niet de enigste zorg. Dieren kunnen verschillende ziektes overdra…
De Klebsiella bacterie, gevaarlijk bij minder weerstandDe Klebsiella bacterie, gevaarlijk bij minder weerstandDe Klebsiella pneumoniae is een staafvormige bacterie die frequent voorkomt in de mond, darmen en op de huid van mensen…
Bronnen en referenties
  • http://www.mediorweb.nl/nieuws/bootverhuur/zeeziek_of_last_van_zeeziekte_met_deze_tips_kunt_u_zeeziekte_voorkomen
Pernambuco (62 artikelen)
Laatste update: 29-10-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.