5 keer voeding tegen kanker
Kanker, of de grote K is de zorg van veel mensen op moeder aarde. Het onderzoek naar kanker is een continu proces en voor vele vormen van kanker is nu een goede behandeling beschikbaar. Sommige vormen van kanker zijn nog steeds zo goed als ongeneselijk. Voorkomen is beter dan genezen, zegt een oud spreekwoord. Preventie komt van de kwaliteit van voedsel, voedingsmiddelen die de lichaamscellen voorzien van de juiste voedingsstoffen. Voedingsstoffen die beschermen, bouwen en de productie van lichaamscellen versterken, maar ook voedingsstoffen die de gevaarlijke stoffen en radicale cellen in ons systeem elimineren.
Veel studies tonen aan dat radicale stoffen kunnen worden geëlimineerd uit ons lichaamssysteem door het eten van meer antioxidanten. Het eten van plantaardige voeding is gezonder dan het eten van vlees, maar mensen eten graag vlees. Het vinden van de juiste balans daarin is belangrijk. Meer groente en fruit eten zal voordelig uitwerken en de voordelen verhogen. 5 tot 9 porties groenten en fruit per dag zal zeer gunstig werken voor de algehele gezondheid.
Bessen
Elke vorm van bessen brengen nieuwe cellen aan. Vol vitaminen en mineralen zijn bessen de voedingsbron van waarde voor een jeugdig lichaam. De meeste bessen en daarbij vooral rode bessen zitten vol met antioxidanten.
Broccoli
Broccoli en andere broccoli-achtige groenten zoals kool, boerenkool en bloemkool staan bekend om kanker bestrijdende eigenschappen. De beschermende enzymen zuiveren de meeste van de kankerverwekkende chemicaliën en giftige stoffen uit ons lichaam. Deze groenten kunnen helpen bij het beschermen van de huid, lever, en de maag. Verder helpen deze groenten borst, blaas, long- en prostaatkanker voorkomen. Broccoli past bijna bij elk gerecht. Je kunt hier veel van eten. Vers, rauw, gekookt of gebakken, alles is mogelijk met broccoli.
Tomaten
Tomaten en dan vooral de vleestomaten (niet de waterige tomaten) kunnen helpen bij het beschermen tegen schadelijke vormen van kanker. Hoe meer vlezig de tomaat is, hoe beter de eigenschappen. Koken van de tomaten werkt goed, aangezien daardoor enkele van de chemische structuren die de kanker tegen gaan worden verhoogt.
Knoflook
Geliefd bij velen, gehaat door miljoenen. Het werkt niet voor een frisse geur, maar de voordelen voor de gezondheid zijn in alle uithoeken van de wereld bekend. Knoflook helpt echt om het lichaam te zuiveren van eventuele giftige stoffen. Studies tonen aan dat de kans op borstkanker, maagkanker, slokdarmkanker wordt verminderd door het eten van grotere hoeveelheden knoflook. Geperste knoflook is beter, omdat daarmee belangrijke enzymen vrij komen.
Bonen
Een studie heeft uitgewezen dat bonen borst- en darmkanker aanzienlijk kan verminderen. Een dieet ruik aan peulvruchten verhoogt de vetzuren die ook bescherming geven tegen de groei van kanker. Bonen helpen ook om de hoeveelheid giftige gassen te verminderen in het lichaam.
Verder is de kans op kanker minder
- Bij een gezond lichaamsgewicht
- Bij voldoende beweging (ook lichaamsbeweging kan bescherming geven tegen kanker
- Zo min mogelijk calorierijk voedsel en weinig suikerrijke dranken zoals frisdranken
- Minder rood vlees eten, zoals rund- en varkensvlees
- Per dag niet meer dan 1 a 2 glazen alcohol
- Niet te veel zout
- Niet op voedingssupplementen vertrouwen