5 keer voeding tegen kanker

Kanker, of de grote K is de zorg van veel mensen op moeder aarde. Het onderzoek naar kanker is een continu proces en voor vele vormen van kanker is nu een goede behandeling beschikbaar. Sommige vormen van kanker zijn nog steeds zo goed als ongeneselijk. Voorkomen is beter dan genezen, zegt een oud spreekwoord. Preventie komt van de kwaliteit van voedsel, voedingsmiddelen die de lichaamscellen voorzien van de juiste voedingsstoffen. Voedingsstoffen die beschermen, bouwen en de productie van lichaamscellen versterken, maar ook voedingsstoffen die de gevaarlijke stoffen en radicale cellen in ons systeem elimineren. Veel studies tonen aan dat radicale stoffen kunnen worden geëlimineerd uit ons lichaamssysteem door het eten van meer antioxidanten. Het eten van plantaardige voeding is gezonder dan het eten van vlees, maar mensen eten graag vlees. Het vinden van de juiste balans daarin is belangrijk. Meer groente en fruit eten zal voordelig uitwerken en de voordelen verhogen. 5 tot 9 porties groenten en fruit per dag zal zeer gunstig werken voor de algehele gezondheid.

Bessen

Elke vorm van bessen brengen nieuwe cellen aan. Vol vitaminen en mineralen zijn bessen de voedingsbron van waarde voor een jeugdig lichaam. De meeste bessen en daarbij vooral rode bessen zitten vol met antioxidanten.

Broccoli

Broccoli en andere broccoli-achtige groenten zoals kool, boerenkool en bloemkool staan bekend om kanker bestrijdende eigenschappen. De beschermende enzymen zuiveren de meeste van de kankerverwekkende chemicaliën en giftige stoffen uit ons lichaam. Deze groenten kunnen helpen bij het beschermen van de huid, lever, en de maag. Verder helpen deze groenten borst, blaas, long- en prostaatkanker voorkomen. Broccoli past bijna bij elk gerecht. Je kunt hier veel van eten. Vers, rauw, gekookt of gebakken, alles is mogelijk met broccoli.

Tomaten

Tomaten en dan vooral de vleestomaten (niet de waterige tomaten) kunnen helpen bij het beschermen tegen schadelijke vormen van kanker. Hoe meer vlezig de tomaat is, hoe beter de eigenschappen. Koken van de tomaten werkt goed, aangezien daardoor enkele van de chemische structuren die de kanker tegen gaan worden verhoogt.

Knoflook

Geliefd bij velen, gehaat door miljoenen. Het werkt niet voor een frisse geur, maar de voordelen voor de gezondheid zijn in alle uithoeken van de wereld bekend. Knoflook helpt echt om het lichaam te zuiveren van eventuele giftige stoffen. Studies tonen aan dat de kans op borstkanker, maagkanker, slokdarmkanker wordt verminderd door het eten van grotere hoeveelheden knoflook. Geperste knoflook is beter, omdat daarmee belangrijke enzymen vrij komen.

Bonen

Een studie heeft uitgewezen dat bonen borst- en darmkanker aanzienlijk kan verminderen. Een dieet ruik aan peulvruchten verhoogt de vetzuren die ook bescherming geven tegen de groei van kanker. Bonen helpen ook om de hoeveelheid giftige gassen te verminderen in het lichaam.

Verder is de kans op kanker minder

  • Bij een gezond lichaamsgewicht
  • Bij voldoende beweging (ook lichaamsbeweging kan bescherming geven tegen kanker
  • Zo min mogelijk calorierijk voedsel en weinig suikerrijke dranken zoals frisdranken
  • Minder rood vlees eten, zoals rund- en varkensvlees
  • Per dag niet meer dan 1 a 2 glazen alcohol
  • Niet te veel zout
  • Niet op voedingssupplementen vertrouwen
© 2013 - 2024 Evertse, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Meer Vet Verbranden met Gezonde VoedingMeer Vet Verbranden met Gezonde VoedingDoor gezonde voeding te gebruiken kun je gemakkelijk meer vet verbranden. Gezond eten is een kwestie van langzamerhand a…
Gezonde voeding tegen kankerGezonde voeding tegen kankerBelangrijke kenmerken bij het ontstaan van kanker zijn het voedingspatroon, roken en straling. Geef kanker geen kans en…
KWF Kankerbestrijding: gezonde leefregels tegen kankerKWF Kankerbestrijding: gezonde leefregels tegen kankerWat niet iedereen weet is dat een gezond leven en gezonde voeding vaak een beschermend effect heeft op het ontstaan van…
Voedsel revolutie: Het Nieuwe EtenVoedsel revolutie: Het Nieuwe EtenIs het Nieuwe Eten een voedsel revolutie? Wat is gezond eten? Wat is gezonde voeding? Waar draait het om met het Nieuwe…

Kruidenwijsheid: PaprikapoederKruidenwijsheid: PaprikapoederPaprikapoeder is wat we noemen een keukenkruid. Het is bij iedereen wel te vinden in de kast en is heel goed te gebruike…
Voordelen van vezelrijk voedselDe voordelen voor de gezondheid van vezelrijk voedsel zijn legio. Het eten van een menu dat rij is aan vezels doet veel…
Bronnen en referenties
  • http://www.wcrf.nl
  • http://www.bukisa.com
Evertse (47 artikelen)
Gepubliceerd: 30-07-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Gezonde voeding
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.