Metabolisme versnellen, de beste afvaltip!

Iedereen zou wel slank willen zijn, sommige slechts voor het uiterlijk, en anderen omdat het noodzakelijk is voor de gezondheid. Echter weten veel mensen niet goed hoe je blijvend, en verandwoord afvalt. In dit artikel beschijf ik hoe, iedereen met een beetje wilskracht en geduld, af kan vallen, en dun kan blijven. In tegenstellingen tot velen methodes is dit artikel niet slechts gebaseerd op het veranderen van je eetpatroon, maar ook op het verbeteren van je leefstijl. Niemand zal zeggen dat ik ongelijk heb, een strak lichaam en een lekker kontje is nu eenmaal wat iedereen het allerliefst wil.
En ik neem het u zeker niet kwalijk, want dezelfde lust heeft mij ertoe gebracht dit afvalsysteem samen te stellen. De procedure vereist discipline en wilskracht, maar is gemakkelijk vol te houden voor de mens die weet wat hij wil!

De beste manier om snel en gezond af te vallen is doormiddel van het versnellen van je metabolisme, metabolisme betekend stofwisseling. Een woord dat iedereen wel eens gehoord heeft. Het metabolisme zorgt voor de verbrandingssnelheid, en vooral voor de verbrandingsduur. Zo kunt u er bijvoorbeeld, doormiddel van kleine slimmigheidjes, er voor zorgen dat uw metabolisme nog uren doorsnelt nadat u gestopt bent met bewegen. Hier volgen de gouden tips om het versnellen van uw metabolisme waar te maken, en een droomlichaam te verwerkelijken.

Metabolisme versnellen: Water

Water is de goedkoopste, en gezondste drank die er in de wereld verkrijgbaar is. Water zorgt voor een schoon lichaam en voor een soepele verloping van de lichaamsprocessen. Het 'afvalgeheim' achter water is als volgt. Water bevat een calorieën gehalte van exact 0. Wanneer men het drinkt zal je dus nooit aankomen, het leuke alleen is dat het verwerken van water wel een zeker verbrandingsvermogen kost. Dat betekend dat u bij het drinken van water calorieën verbrand, in plaats van inneemt. Het verbrandingsvermogen ligt het hoogst wanneer u het water ijskoud drinkt, dit omdat het lichaam het water dan eerst op temperatuur dient te brengen, wat weer meer calorieën verbrandt. Water drinken is gemakkelijk en zeer gezond, specialisten raden een gemiddelde inname van 2 liter zuiver water per dag aan. Zelf drink ik 3 liter, omdat dit net even een groter positief effect heeft op de verbranding en de stimulering van het metabolisme. Meer drinken mag altijd, maar pas op, wanneer men meer dan 6 liter water per dag inneemt bestaat er een kans op watervergiftiging, dit kan de dood tot gevolg hebben (Ik raad u aan 3 tot maximaal 4 liter te drinken per dag).

Metabolisme versnellen: Zes keer per dag eten

Het grootste deel van Nederland verwerkt 2 a 3 keer per dag een maaltijd, dit doen we al jaren, het is eigenlijk een soort van traditie. Uit onderzoek blijkt, dat dit echter geen positief effect heeft op de stimulans van het metabolisme. Wat beter zou zijn is het 'zes keer eten van een maaltijd' per dag. De bedoeling is hier niet dat je meer eet, maar dat je de inname beter verdeeld. Telkens als je voedsel nuttigt wordt het metabolisme aan het werk gezet, je traint daarmee het metab olisme als het ware. Wanneer men per dag 3 grote maaltijden nuttigt, heeft het metabolisme het drie keer per dag heel druk, maar daarna weer een lange pauze. Wanneer men 6 keer per dag een kleinere hoeveelheid voedsel inneemt zal het metabolisme gedurende de hele dag hard moeten werken. Dit is een belangrijke factor die zeker serieus genomen kan worden, het leukste ervan is dat het metabolisme na het laatste maal nog een flinke tijd doorwerkt. Zelfs wanneer u tv kijkt of in bed ligt.

Metabolisme versnellen: Voldoende slaap

Voldoende slaap is een van de belangrijkste factoren wanneer we spreken over het versnellen van uw metabolisme. Voldoende slaap zorgt voor een opgewekt en uitgerust lichaam en geest, het geeft u een energiek gevoel, dit zet u sneller aan tot activiteit. Ook heeft een goede nachtrust invloed op een gezonde en snelle stofwisseling, dit komt omdat een goede nachtrust de koolhydraatverbranding in stand houdt wat weer een gunstig effect heeft op het metabolisme.

Metabolisme versnellen: Spiermassa

Iedereen weet het, bewegen is gezond. Maar slechts weinig mensen weten hoe belangrijk het hebben van sterke spieren is. Nu heb ik het niet over de afgetrainde lichamen van bodybuilders, maar over gezonde en onderhouden spieren die iedereen zonder vreemde aandoening met gemak zou kunnen kweken en behouden. Waarom is dit zo belangrijk? Spieren verbranden zo'n anderhalf tot 2 keer zoveel calorieën, omdat hun bestaan nu eenmaal veel energie vergt. Dit is dus zeer gunstig voor de lijn, het versnelt uw metabolisme en ook is het ontzettend goed voor de rug, de nek en de buik wanneer de torso goed ondersteund wordt door gezonde spieren.
© 2008 - 2024 Jorisdejager, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
10 manieren om je metabolisme te versnellen/verhogenDe ene persoon komt veel sneller aan dan de andere, dit heeft te maken met het metabolisme, oftewel de stofwisseling. Al…
Slank in 28 dagen: het metabolisme dieetSlank in 28 dagen: het metabolisme dieetSlank in 28 dagen. Wie wil dit nu niet? De Amerikaanse auteur Haylie Pomroy beweert in haar boek "Het metabolisme dieet.…
Voedingstips voor een beter metabolismeVoedingstips voor een beter metabolismeEen verhoogde metabolisme betekend dat je lichaam veel meer calorieën verbrand. Dus als je een hoge metabolisme hebt dat…
Metabolisme verhogen: Versnellen van stofwisselingMetabolisme verhogen: Versnellen van stofwisselingHet metabolisme van een persoon staat voor de snelheid waarmee calorieën verbrand worden voor het verkrijgen van energie…

Een aantal tips die invloed hebben op een gezond metabolismeIedereen zou wel slank willen zijn, sommigen slechts voor het uiterlijk, en anderen omdat het noodzakelijk is voor de ge…
Vitamine D belangrijk voor iedereenVitamine D (cholecalciferol) is belangrijk voor iedereen. Waarom hebben wij deze vitamine nodig en wanneer krijgen wij v…
Jorisdejager (4 artikelen)
Laatste update: 09-07-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Gezonde voeding
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.