Verhoog je testosteron en je libido met uiensap

Verhoog je testosteron en je libido met uiensap Een te laag testosterongehalte is niet bevorderlijk voor het geestelijk en lichamelijk welzijn van vooral mannen. Iranese wetenschappers hebben nu een goedkoop wondermiddel ontdekt in de strijd tegen een te lage testosteronspiegel. Ook gunstig voor een beter libido, waardoor meer en vaker intimiteit met je partner.

Testosteron

Testosteron is een typisch mannelijk hormoon omdat het voor de mannelijke kenmerken zorgt zoals spierontwikkeling, beharing, spermaproductie, de geslachtsorganen, de stemhoogte. Testosteron is een agressiehormoon dat er voor zorgt dat mannen op een prooi jagen en die doden. Het werkt daardoor a-sociaal gedrag in de hand maar het weert ook aanvallers. Testosteron komt echter ook in het vrouwenlichaam voor maar dan in een geringer hoeveelheid. Bij mannen wordt het geproduceerd in de bijnieren en teelballen. Bij vrouwen alleen in de bijnieren.

Mannelijk gedrag

Het gedrag van mannen wordt voor een belangrijk deel bepaald door testosteron. Als je van nature een beetje agressief persoon bent is weinig testosteron fijn voor je omgeving omdat je dan minder vaak driftig en agressief bent. In het verkeer zal je misschien minder vaak bumperkleven of de snelheid overtreden, en in het uitgaansleven minder snel bij een vechtpartij betrokken raken. Maar de meeste mannen zijn natuurlijk niet zo gewelddadig van aanleg, en die zijn gebaat bij een normale gezonde testosteronspiegel. Want het testosteron is ook bepalend voor je gevoel van welzijn, de voortplanting, spiergroei en andere mannelijke eigenschappen.

Wat kun je er aan doen om je testosteronspiegel hoog te houden

  • In de ochtend goed ontbijten en ís-ochtends ook voldoende water drinken.
  • Zorgen dat je niet te dik wordt en geen hoog vetpercentage krijgt.
  • Gezond eten en drinken, niet te veel snoepen. Cafeïne en witte suiker zijn af te raden, want ze verlagen de hormoonproductie. Zoetigheid in de vorm van rietsuiker is beter en kruidenthee gezonder dan koffie. Ayurvedische kruiden ondersteunen de productie van testosteron zoals ginseng tribulus, epimedium, enz. Eet regelmatig gezonde vis als, haring, zalm, makreel, tonijn uit blik.
  • Regelmatig sporten en verkwikkende dingen voor de geest doen. Een gezonde geest in een gezond lichaam is ideaal voor de productie van voldoende testosteron.

Wondermiddel

Het is altijd fijn als je in de natuur producten vindt die een gezondheidsprobleem oplossen en je dus niet je toevlucht hoeft te zoeken tot de farmaceutische industrie voor allerlei dure pillen met vervelende bijwerkingen. Als het gaat om een te lage testosteronspiegel, blijkt het eten van uien een wondermiddel. Volgens een onderzoek van de Universiteit Tabriz in Iran is het sap van uien buitengewoon testosteronverhogend.

In Iran kampen zoals in alle landen veel mannen met een te laag testosterongehalte en minder zin in intimiteit, maar zij hebben vaak geen geld voor dure pillen als nolvadex of clomid. Alternatieven voor medicijnen zijn Nac en selenium. Antioxidanten kunnen de productie van testosteron verhogen. Het toeval wil echter dat ook in uien krachtige antioxidanten zitten. De Iranese wetenschappers haalden via een sapcentrifuge het sap uit gewone geelwitte uien (Allium cepa) en deden met dat sap proeven op mannelijke ratten. Na drie weken bleek hun testosteronspiegel met ruim 300% te zijn gestegen.

Testosteron en levensverwachting

Volgens een onderzoek uit 2007 van de universiteit van San Diego zouden mannen die ouder zijn dan vijftig jaar en te weinig testosteron hebben, een grotere kans lopen om jong te sterven dan mannen die een hoog gehalte aan testosteron hebben.

Lees verder

© 2010 - 2024 Robbie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Libido en oorzaken libidoverliesLIBIDO is het woord voor de sexuele lust van mensen. Deze sexuele lust vormt de motor voor al onze sexuele activiteiten.
Het mannelijk Libido boosten met Libido 7Het is mogelijk om het Libido van de man een boost te geven door de testosteron productie te verbeteren. Voedsel dat hie…
Hormoonpreparaten om jong te blijvenHormoonpreparaten om jong te blijvenAls je een tekort hebt aan hormonen kun je allerlei klachten krijgen, zoals bijvoorbeeld vermoeidheidsverschijnselen of…
Tekort aan testosteron: een serieus probleemTekort aan testosteron: een serieus probleemOver het hormoon testosteron wordt in de regel vrij laconiek gedaan. Maar wat veel mensen niet weten, is dat een tekort…

Verse groenten en fruit vaak niet zo vers als wij denkenVerse groenten en fruit vaak niet zo vers als wij denkenGroenten en fruit zouden wel eens een stuk gezonder kunnen zijn wanneer we in bevroren toestand aanschaffen. diepvriesgr…
Afvallen? Eten en bewegenAfvallen? Eten en bewegenHet klinkt zo simpel en strikt genomen is het ook zo. Want de boekwinkel en internet puilt uit van de dieetboekjes. Gewo…
Bronnen en referenties
Robbie (588 artikelen)
Laatste update: 23-11-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Gezonde voeding
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.