Zelf je cholesterol verlagen

Antioxidanten
Antioxidanten gaan dus oxidatie van het cholesterol tegen. Verscheidene voedingsmiddelen zijn op een manier geproduceerd dat er antioxidanten in zitten, maar er is ook veel voedsel dat gewoon van zichzelf zo gezond is dat het de oxidatie van cholesterol tegengaat;Rode wijn
Veel mensen denken dat alcohol slecht is voor je lichaam, maar één glas rode wijn per dag schijnt erg goed te zijn tegen slecht cholesterol. Rode wijn verhoogd namelijk de hoeveelheid goed cholesterol in ons bloed. Rode wijn is rijk aan antioxidanten, vooral de Cabernet sauvignon, Pinot noir en Merlot.
Blauwe bessen
Net als rode wijn bevatten ook blauwe bessen antioxidanten en wel een heleboel! Dit is de reden dat blauwe bessen worden aangewezen als cholesterolverlagend.
Tomaten
Dagelijks twee glazen tomatensap drinken schijnt goed te zijn tegen een te hoog cholesterol, omdat tomaten veel antioxidanten bevatten. Bovendien zijn tomaten ook goed tegen aderverkalking (osteoporrose).
Pindakaas
Pindakaas? Ja, pindakaas! Pinda’s zijn namelijk rijk aan onverzadigde vetten, waardoor de hoeveelheid goed cholexterol in het bloed stijgt. Als gevold hiervan daalt de concentratie slecht cholesterol, waardoor er minder snel beschadiging van bloedvaten optreed. Natuurlijk moet je nu geen boterhammen vol met pindakaas gaan eten, want het kan wel overgewicht veroorzaken.
Walnoten
Net als in pinda’s doen ook walnoten de concentratie slecht cholesterol dalen.
Groene thee
Er bestaan drie soorten thee; zwarte, groene en witte thee. In groene thee zitten veel antioxidanten, dus groene thee gaat oxidatie in de bloedvaten tegen.