Een bril kopen bij Pearle opticiens

Een bril kopen bij Pearle opticiens Een bril kan je kopen bij de grotere opticienketens zoals Hans Anders, Pearle of Eyewish. Natuurlijk zijn er ook de wat kleinere ketens of de zelfstandige opticiens waar je terecht kan. Soms zijn deze wel wat duurder in prijs. Sommige mensen zeggen dat de mensen die werken bij de zelfstandige opticiens hun vak beter verstaan. Waarschijnlijk ligt het er maar net aan wie je helpt als je bij een opticien binnenstapt. Ook bij de grote ketens werken mensen die hun vak prima verstaan. Pearle heeft vaak de aanbieding van drie brillen voor de prijs van 1, alhoewel deze aanbieding wel wat haken en ogen kent. Als je een opticien binnenloopt heb je waarschijnlijk problemen met de ogen. Alhoewel er natuurlijk ook mensen komen voor bijvoorbeeld een zonnebril of een trendy bril met glazen zonder sterkte. Als je voordat je bij de opticien binnen stapt al bij een oogarts bent geweest zijn de ogen zeer waarschijnlijk al doorgemeten. Maar vaak vraagt de oogarts om de sterkte te laten controleren door de opticien. Daarom zal de Pearle opticien veelal beginnen met een oogmeting.


Oogmeting

Een standaard oogmeting is gratis bij Pearle. Vaak vindt de opticien het wel fijn als je daarvoor van tevoren een afspraak maakt. Verder biedt Pearle ook nog aan een:
 • een oog-gezondheidscheck, hierbij wordt het achterste oogsegment bekeken
 • een basis optometrisch onderzoek, hierbij wordt zowel het achterste als het voorste oogsegment bekeken
 • een uitgebreid optometrisch onderzoek, hierbij wordt naast bovenstaande ook nog gekeken naar de samenwerking van de ogen

Het uitzoeken van een montuur

Een montuur uitzoeken is soms zo simpel nog niet. De keuze bij de opticien is vaak enorm groot. Pearle heeft diverse merken in zijn assortiment zoals Rayban, Calvin Klein, Ralph Lauren, maar ook wat onbekendere, vaak goedkopere merken zoals Seen en BeYu. Zie voor alle merken: https://www.pearle.nl/merken. De prijzen beginnen bij 30 euro incl enkelvoudige glazen. Om het iets gemakkelijker te maken welk montuur je moet kiezen kan je letten op de volgende dingen:
 • prijsklasse
 • gezichtsvorm
 • kleur
 • materiaal

Prijsklasse monturen en glazen

De monturen hangen bij Pearle in groepen van prijsklassen bij elkaar. De prijzen van een montuur beginnen bij 10 euro, maar de keuze is dan niet zo groot. Het duurste montuur kost 200 euro.

De glazen zijn ingedeeld in verschillende klassen: basis, brons, zilver, goud en diamant. Hoe hoger de klasse, hoe hoger de prijs. Dit geldt zowel voor de enkelvoudige als de multifocale glazen. De prijs van enkelvoudige basis glazen is 20 euro. Als je multifocale glazen nodig hebt, of luxere enkelvoudige glazen komen er extra kosten bij. Multifocale glazen beginnen qua kosten in 2019 met 100 euro. Maar die prijzen kunnen behoorlijk oplopen, zeker voor multifocale glazen!

Gezichtsvorm en montuur

Je kan gewoon allerlei monturen passen, maar het is ook bekend dat bij een bepaalde gezichtsvorm het beste een soort montuur past. Gezichtsvormen zijn onder andere rond, ovaal, langwerpig, hartvormig. Op internet zijn meerdere sites te vinden die de gezichtsvormen bespreken en daarbij tips geven welke soort monturen het beste bij een gezichtsvorm passen. Maar uiteindelijk beslis je natuurlijk altijd zelf welk montuur je het leukste vindt staan.

Warme of koele kleur van het montuur

Monturen heb je in allerlei kleuren. Ook hiervoor geldt weer dat je van alles kan passen. Maar bij de gezichtskleur en haarkleur past waarschijnlijk of een warme kleur of een koele kleur. Misschien handig om ook hiernaar van te voren al even te kijken, zodat je een beetje een idee krijgt over de mogelijkheden.

Materiaal van monturen

Behalve een montuur uitzoeken op prijs moet je ook kijken welk materiaal je het fijnste en leukste vindt staan. Ga je voor een metalen, vaak wat dunner montuur. Of ga je voor kunststof of hout(look) montuur. Deze monturen hebben vaak een wat breder montuur. Helemaal zonder omlijsting van je glazen kan ook nog.

Ook is er nog de keuze van een montuur met neusvleugels of zonder neusvleugels (die zitten dan al in het montuur zelf verwerkt). Keuze genoeg dus!

Tweede en derde bril gratis bij Pearle

Pearle adverteert vaak met de aanbieding 3 voor 1. Dit is een beetje een reclame met een addertje onder het gras. Zo mag de eerste bril geen bril met basisglazen zijn. De tweede bril mag hooguit de waarde hebben van de eerste bril. Waarbij de zorgkorting ook nog van de eerste bril wordt afgetrokken. En die derde bril wordt maar tot een bepaald bedrag vergoed. De waardebon die je ervoor ontvangt hangt namelijk voor een groot deel af van de prijs die je voor je eerste bril moet betalen. Voor enkelvoudige glazen is de waardebon maximaal 80 euro, voor een multifocale bril maximaal 150 euro in 2019. De bon voor de derde bril is bedoeld om weg te geven aan iemand anders, om weg te geven dus.

Nadelen van een tegoedbon

Het nadeel van de tegoedbon is dat deze maar 1 maand geldig is na aanschaf van de eerste bril. Goede tip is daarom ook om eens op marktplaats te kijken. Er zijn altijd wel mensen die de tegoedbon proberen te verkopen. En de bon is in alle Pearle zaken in te leveren.

Als de bril niet bevalt

Als je maar niet kan wennen aan bijvoorbeeld de multifocale glazen, ga dan gewoon terug naar de Pearle opticien. Ze hebben een hele goede service en bieden vaak gewoon andere glazen aan. Mocht er een prijsverschil zijn, dan krijg je gewoon je geld terug. Of misschien moet je juist bijbetalen, dat hangt er natuurlijk vanaf welke glazen omgewisseld moeten worden.

Alternatieven als opticien

Buiten Pearle zijn er nog meer grotere ketens waar je een bril kan kopen. Ook die ketens hebben vaak doorlopend acties. Als je al weet welke sterkte je nodig hebt van glazen is het ook mogelijk om op internet een bril te kopen. Deze webwinkels bieden soms echt enorm goedkope monturen en brillen aan.
Voorbeelden hiervan zijn:
 • polette.nl
 • eyelovebrillen.nl
 • aceandtate.nl
 • brillen24.nl

Belangrijk is dan wel dat je ook gegevens hebt in verband met het optisch centrum van de ogen. Dit wordt onder andere bepaald door de pupilafstand, ook wel aangegeven door PD.
© 2016 - 2024 Zonne, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Eyelove: voordelig uit voor een complete bril op sterkteEyelove: voordelig uit voor een complete bril op sterkteBij Eyelove kan je voor weinig geld een nieuwe bril op sterkte kopen. Daarvoor ga je naar de DA drogist, want Eyelove we…
Pearle: brillen en contactlenzenPearle: brillen en contactlenzenPearle is een Nederlandse winkelketen die brillen, contactlenzen en soortgelijke artikelen verkoopt. De missie van Pearl…
Bril online kopen: Valkuilen en tipsBril online kopen: Valkuilen en tipsWanneer je toe bent aan een nieuwe bril (glazen en montuur), is de verleiding groot om snel een bestelling te plaatsen v…
Een bril kopen bij een goede opticien: tipsEen bril kopen bij een goede opticien: tipsBij het kopen van een bril kiest u bij voorkeur een goede opticien. Een goede opticien let op meer dan een leuk montuur.…

Veilig zonnen doe je zo!Veilig zonnen doe je zo!In Nederland krijgen jaarlijks duizenden mensen te horen dat ze huidkanker hebben. Daarom is een goede bescherming tegen…
Cola, frisdrank of poetsmiddel?Cola, frisdrank of poetsmiddel?Cola is waarschijnlijk de meest bekende frisdrank ter wereld! Maar moet je cola wel drinken? Liever niet! Daarentegen ka…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Timbo84, Pixabay
 • https://www.pearle.nl/oogmeting/optometrist
 • https://www.pearle.nl/brillen/bril-vanaf-30
Zonne (298 artikelen)
Laatste update: 03-10-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Lifestyle
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.