Reacties
Greetje, 22-05-2015
Hoe maak ik een hoestdrank, geschikt voor het FODMaP-dieet?Reactie infoteur, 16-06-2015
Volgens het FODMAP-dieet is suiker FODMAP arm en dus ´goed´. Maar in hoeverre die stelling klopt is maar de vraag. Suiker is juist ontstekingsbevorderend. Los van het FODMAP-dieet zou ik zeggen, probeer een hoestdrank te maken met stevia, wat overigens eveneens FODMAP-arm is.
Zoethout helpt eveneens bij hoest. Daar kun je een sterke thee van maken en laten afkoelen om het vervolgens per eetlepel door je keel te laten glijden. Je kunt eventueel zoethout mengen met weegbreethee, een ander anti-hoestkruid. Maar eigenlijk kun je niet zomaar medische adviezen geven want algemene adviezen zijn nooit goed. Mensen met te hoge bloeddruk
moeten namelijk weer geen zoethout nemen.
Cathy, 07-11-2014
Ik zou de klaproossiroop willen maken, maar zal gedroogde klaproos moeten aankopen hiervoor. Misschien een tip voor de verhouding water/gedroogde klaproos? Hoe lang is deze ongeveer te bewaren en mag deze ook door kindjes genomen worden? Alvast bedankt :-)Reactie infoteur, 27-11-2014
Zelf gemaakte siroop binnen een jaar gebruiken. In het geval van gedroogde klaproos kun je wat minder gebruiken dan verse klaproos.
Anouk, 19-04-2014
Beste redactie,
Kunnen jullie mij helpen of het in de tekst gaat om gedroogde kruiden of kan het recept ook met verse kruiden bereidt worden?
Groetjes, Anouk.Reactie infoteur, 22-04-2014
Het kan zowel met verse als gedroogde kruiden.
Sabine, 05-12-2013
Beste,
In uw artikel staat dat indien je geen fan bent van suiker je een siroop kan maken met honing.
Sorry hoor, maar honing bestaat voor het grootste deel uit suiker, daarom dat het ook hetzelfde effect heeft. Het is gewoon hetzelfde.
Met vriendelijke groet,
Sabine (apotheker)Reactie infoteur, 05-12-2013
Sorry hoor, maar voor een apotheker is dit een zeer vreemde opmerking. In suiker niet alleen suiker en verder niks. Maar in honing zitten allerlei vitaminen, glyconutriënten en fytonutriénten. mensen die last hebben van hun tanden, cariës, zullen na het eten van veel suiker dat gelijk voelen terwijl voedsel dat met honing is gezoet geen pijn doet aan de tanden. Er zijn tientallen onderzoeken gedaan naar honing; het werkt als antibioticum voor de huid. (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12439453) Het zou wel heel vreemd zijn als het niet als antibioticum voor de ingewanden werkt, maar daar is iets minder onderzoek naar gedaan, vooral omdat de wetenschap nog niet in staat is het te onderzoeken.
zelf heb ik een vrouw geïnterviewd die zei dat na een kankeroperatie de wond met honing werd schoongemaakt, in het VU. Hele potten honing verdwenen er in de wond, dus ook ziekenhuizen zijn op de hoogte van de antibiotische eigenschappen van honing.
Je moet het zo zien: suiker is een vergif en honing is een medicijn,
Tom008(onderzoeker)
Verdere info:
Honing is goed voor de luchtwegen: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18056558
´Honey is rich in many nutrients such as sugars (glucose and fructose), enzymes, minerals ( magnesium, potassium, sodium chloride, iron, phosphate and sulfur), vitamins (B-1, B-2, B-3, B-5, B-6, and C), several hormones and proteins of various types including the pollen grains themselves, which can contain essential oils and other phytonutrients´ van dit artikel waar een veearts dieren behandelt met honing, http://www.huffingtonpost.com/richard-palmquist-dvm/honey-in-integrative-vete_b_834771.html