Ontstoken tandvlees: homeopathisch geneesmiddel werkt snel!

Last van ontstoken tandvlees of een ontsteking van mondslijmvlies? Naast goed poetsen, spoelen en stoken, is het verstandig om de ontsteking tegen te gaan met een geneesmiddel. Dit hoeft niet direct een anitbiotica te zijn. Een homeopathisch geneesmiddel kan uitstekend werken! Als het tandvlees niet overdreven sterk is ontstoken, hoef je dan ook niet eerst langs de tandarts. Begin er vandaag nog mee. Je tanden zijn belangrijk. Je tandvlees is niet minder belangrijk. Zorg er goed voor!

Ontstoken tandvlees

Tandvlees kan ontstoken raken als tandplaque niet goed verwijderd wordt en bacterieën de kans krijgen om zich langdurig te nestelen in de mond. Bij gingivitis is het tandvlees nog volledig vastgehecht aan de tanden. Bij Parodontitis is de situatie een stuk erger. De tanden kunnen dan uiteindelijk los raken en het risico bestaat de tanden te verliezen. Een goede mondhygiëne is dan ook belangrijk. Zodra opgemerkt wordt dat er sprake is van bloedend, ontstoken tandvlees, is direct handelen vereist. Ga de ontsteking tegen en zorg voor een goede mondhygiëne. Tanden bepalen de uitstraling en het karakter van het gezicht. Met gezond tandvlees, is een gezond gebit een stralend visitekaartje.

Homeopathisch Geneesmiddel

Om tandvleesontsteking tegen te gaan, kan een homeopathisch geneesmiddel een oplossing zijn. Indien het tandvlees niet te sterk is ontstoken, is het mogelijk zelf de ontsteking tegen te gaan en te verhelpen. Bij twijfel, altijd naar de tandarts gaan. Een goede mondhygiëne is bijzonder belangrijk.

Mondhygiëne

Goed poetsen, bij voorkeur met een elektrische tandenborstel, is de basis. Poets ieder vlak (zijkant buiten, zijkant binnen, bovenkant) 5 seconden, door de elektrische tandenborstel rustig iets schuin tegen de tand/kies en het tandvlees te houden. Na het poetsen is het goed om een spoeling te gebruiken. Ook is het belangrijk om dagelijks minimaal één keer, maar bij voorkeur twee keer de tanden te stoken. Als het tandvlees ontstoken is, zal het tandvlees gaan bloeden bij het tandenstoken. Tóch is het belangrijk de tanden te stoken en door te zetten. Uiteindelijk zal het bloeden steeds meer afnemen tot het tandvlees uiteindelijk gezond genoeg is en het niet meer bloedt. Als er sprake is van veel tandplaque of zelfs tandsteen, is het belangrijk naar de mondhygiëniste te gaan en de tanden professioneel te laten reinigen, om vervolgens zelf voor een goede mondhygiëne te zorgen.

Benodigdheden

  • Elektrische tandenborstel
  • Goede tandpasta
  • Goede tandspoeling
  • Tandenstokers
  • Homeopathisch geneesmiddel


Verminder de ontsteking in 14 dagen

Het gebruik van een homeopathisch geneesmiddel tegen tandvleesontsteking kan de strijd tegen de ontsteking ondersteunen. Mondhygiëne helpt de ontsteking te bestrijden vanaf de buitenkant. Een homeopathisch geneesmiddel helpt de ontsteking tevens van binnenuit te bestrijden.

Een actief bestanddeel van een homeopathisch geneesmiddel tegen tandvleesontsteking (en ontstoken mondslijmvlies) is Salvia officinalis. Behalve tijdens zwangerschap en borstvoedingsperiode zijn er geen omstandigheden waarbij dit geneesmiddel niet gebruikt mag worden, noch zijn er omstandigheden bekend waarbij je extra voorzichtig moet zijn met dit geneesmiddel. Het is belangrijk dit geneesmiddel niet samen met voedsel te gebruiken, maar bij voorkeur een half uur vóór de maaltijd in te nemen.

Druppels

Als volwassene met tandvleesontsteking wordt het homeopathisch geneesmiddel gebruikt door middel van druppels. 3x daags 5 tot 10 druppels in een klein laagje water in een glas. Neem het in eens in de mond, laat het door mond gaan zoals ook gespoeld wordt en slik het vervolgens door. Het is een behoorlijk kruidige smaak, die niet iedereen even prettig zal vinden, maar het werkt goed. Na het doorslikken even een paar slokjes water en de smaak verdwijnt snel, als het niet als prettig wordt ervaren. Binnen 14 dagen, in combinatie met goede mondhygiëne, moet duidelijk verbetering zichtbaar zijn. Natuurlijk is het belangrijk de tandarts te raadplegen, als geen verbetering optreedt. Ook kinderen kunnen dit geneesmiddel gebruiken, maar dan met een kleiner aantal druppels. Kinderen van 2 - 6 jaar oud mogen 3x daags 1 tot 2 druppels in een laagje water gebruiken en kinderen van 6 - 12 jaar oud mogen 3x daags 3 tot 5 druppels in een laagje water.

De druppels zijn onder andere verkrijgbaar van A. Vogel.

Begin vandaag nog en zorg dat de ontsteking van het tandvlees spoedig verholpen wordt. Een gezond gebit is bijzonder belangrijk. Voor iedereen. Zorg dat je je tanden tot na je pensioen kan behouden. Succes!

© 2010 - 2024 Alex, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Mijn tandvlees is ontstoken, wat nu?Ontstoken tandvlees, ook wel gingivitis genaamd, is een pijnlijk verschijnsel in de mond. Bij de meeste mensen zorgt ont…
Ontstoken tandvleesOntstoken tandvleesMet een goede mondhygiëne houdt je jouw tanden, kiezen en tandvlees gezond. Je voorkomt daardoor dat je geen ontstoken t…
Pijn aan het tandvleesPijn aan het tandvleesPijn aan het tandvlees kan erg vervelend zijn, daar het tandvlees erg gevoelig is en makkelijk gaat bloeden of ontstoken…
Ontstoken tandvlees behandelenOntstoken tandvlees behandelenOntstoken tandvlees is nooit leuk. Het is pijnlijk, bloedt snel en je kunt kiezen verliezen in het laatste stadium. Gelu…

Geneeskrachtige kruiden bij bloedende wondenBij open wonden is het belangrijkste vaak voorkomen dat de wond gaat ontsteken. Dit kan door de wond zo snel mogelijk di…
Geneeskrachtige kruiden bij blauwe plekkenGeneeskrachtige kruiden bij blauwe plekkenNa een val of stoot kan er een blauwe plek ontstaan. Deze typisch gekleurde plek is vaak nog een paar uur tot een paar d…
Bronnen en referenties
  • A. Vogel
Alex (41 artikelen)
Laatste update: 26-06-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Natuurgeneeswijze
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.